返回列表 回覆 發帖

[搞笑] 沙老大的民族主義....笑x死我~

呢首歌詞是中國國情, 曲是中國小調"蒼海一聲笑"
音樂是也是中國樂器出來...是不是就是完全乎合佢老人家的民族主義 ?

歌詞
陈冠希哦, 干嘛你?
我在网上看到了
你的裸体
人家说你拍了这些, 并且愿意
这可不行陈冠希, 我很失望矣
建议反省你的生活方式兮
请你原谅我也, 直接批评你
这种事情发生后,不得不下笔
下次你要干嘛, 请不要演戏,
没有谁想见你的屁股已
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 沙文 於 2008-8-24 09:15 發表
我承認我瞞稅。您告發我啦

我又點做d吃裡扒外大逆不道既事呢?
你速速回流啦~我同你去老蘭大戰八國聯軍~
花開花落花無缺!

原帖由 dye 於 2008-8-22 10:17 發表
達爾文好像本身沒有反基意圖

早年的達爾文人生目標是當木師
中年的達爾文仍一直信神
他女兒死後達爾文仍有幫教堂服務
他老人家常常在信和不信之間游走。

他的科學著作能反基只是無心插柳柳成蔭吧 ...

說達爾文不是無神論者還說得通
但是:

http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin%27s_views_on_religion

"hardly see how anyone ought to wish Christianity to be true;for if so the plain language of the text seems to show that the men whodo not believe, and this would include my Father, Brother and almostall my best friends, will be everlastingly punished.And this is a damnable doctrine."[4]
Darwin 1958, p. 87.

回復 22# Step.King 的帖子

我承認我瞞稅。您告發我啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 dye 於 2008-8-22 10:17 發表

中年的達爾文仍一直信神

他的科學著作能反基只是無心插柳柳成蔭吧 ...

這叫做身在曹營心在漢, 邊條沙文條死仔, 聲稱非真心投誠, 但就繼續交稅~
花開花落花無缺!

回復 10# Step.King 的帖子

中年的達爾文仍一直信神

他的科學著作能反基只是無心插柳柳成蔭吧
原帖由 沙文 於 2008-8-21 23:50 發表
哦。咁您繼續失敗地accuse啦

你放心wor~ 念在師徒之情份上, 你蓋棺論定之後, 徒兒一定幫你羅織功勳, 幫你翻案~
花開花落花無缺!

回復 18# Step.King 的帖子

哦。咁您繼續失敗地accuse啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-8-21 18:58 發表
咁講進化論都同達老無關啦?
我未蓋棺論定,就應等我去咗冇得駁先accuse我嘛笨7

就係因為我唔笨七, 所以我才趁你未死時accuse你~
花開花落花無缺!

回復 16# Step.King 的帖子

咁講進化論都同達老無關啦?
我未蓋棺論定,就應等我去咗冇得駁先accuse我嘛笨7
原帖由 沙文 於 2008-8-21 15:05 發表
唱國歌, 入藉, 交稅,佢統統都有
而我有宇宙終極真理#1#2傳世,都算係立功立言立德

既然是宇宙終極真理, 就與你無關啦~
而且達爾文已蓋棺論定! 你? 比我地accuse左先, 翻案之事? 等你成了烈士徒兒才幫你吧~

花開花落花無缺!

回復 14# Step.King 的帖子

唱國歌, 入藉, 交稅,佢統統都有
而我有宇宙終極真理#1#2傳世,都算係立功立言立德
原帖由 沙文 於 2008-8-21 14:31 發表
咁又唔係咁計啦,達爾文也者,生前亦乃聖子國度藉也,理應一視同仁者也

但佢發現左進化論, 令邪教被打擊至今時今日! 你只有唱國歌, 入藉, 交稅呢d 政治不正確行為, 你想點一視同仁?
花開花落花無缺!

回復 12# Step.King 的帖子

咁又唔係咁計啦,達爾文也者,生前亦乃聖子國度藉也,理應一視同仁者也

回復 11# 沙文 的帖子

老大學庫五車, 徒兒拜服, 徒兒亦明白您老人家對反耶貢獻良多,
但卿本佳人, 奈何你入藉聖子國度! 又實在罪大惡極!
咁啦~達爾文都係死左先蓋棺論定, 你姑且比我地accuse左你先~等你死後, 徒兒再幫你翻案不遲!
花開花落花無缺!

連飛刀仔都識文王生於岐周 ,卒於毕郢 ,西夷之人也。舜生於諸馮,遷于負夏,卒于嗚條,東夷之人也。唔通您歷史咁差?所謂炎黃子孫也者,亦不過夷人耳,同英夷乃屬手足。
而我一生為反耶都係貢獻良多~您冇理由accuse 我架

回復 9# 沙文 的帖子

都係你教既雨意清蘺劍累事law
阿媽一定要係女人, 但唔代表所有女人都係阿媽!
我唔accuse佢, 唔代表唔可以accuse師父你~

兩位偉人雖是入藉, 但佢地唔係我等華夏炎黃子孫, 入唔入藉我懶得理佢啦~
加上達爾文一生為反耶貢獻良多~我冇理由accuse 佢架
花開花落花無缺!

回復 8# Step.King 的帖子

達爾文同Rachard Dawkins夠係效忠耶神國度藉啦,您又唔accuse佢地?
原帖由 沙文 於 2008-8-19 12:44 發表
有。
我又不斷去函促請教会,為了便於向華傳教,以後教会唱聖詩改用中樂伴奏。
咁您高興啦卦?

就算用了中樂...你還是入藉了效忠耶神的國度~都仲係政治不正確!
花開花落花無缺!

原帖由 逆源 於 2008-8-20 17:28 發表
又系尼条 死颠佬!

逆源兄你無謂咁勞氣
沙文以前在殖民地讀書時 誤交損師  受盡奴化教育誤導  
以至滿口歪理 給我點時間  我會調教好他的
高級模式 | 發新話題
換一個