返回列表 回覆 發帖

2008立法會選舉專題

回復 58# 抽刀斷水 的帖子

一時又工聯會,一時又教會,呢位「獨立」嘅 dr leung 又真係幾有趣bor

回復 61# Jennifer 的帖子

花姨打算投給誰?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

回復 62# 抽刀斷水 的帖子

點同你講?要保密嘛,何況我都唔係呢區

回復 63# Jennifer 的帖子

有權jer.........唔係一定要ma.....
原帖由 抽刀斷水 於 2008-9-3 11:13 發表
花姨打算投給誰?

花姨

正確的名稱 : ::::: 花 妹妹 !!!

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛

回復 65# prussianz 的帖子

這是她自己的暱稱來的(見名字下的黑字)。
原帖由 抽刀斷水 於 2008-9-1 22:55 發表
上星期五晚去了荔枝角恩福堂的「選舉,我可以點投?」立法會選舉論壇。

當晚派發了一大疊的材料,其中包括這份:http://www.sexculture.org.hk/downloads/080827_votersguide(s).doc,內容有胡志偉牧師在2004年所寫的《基督徒 ...

i realise it clearly : :::::

in executing my suggestion or any thing alike ,

there must b////be many many problems in waitin'////waiting ,

particularrly////particularly the problem of $$$$ ,

---------

if $$$$ matters , please tell me , i may b////be able to help u/////you

ThANKs

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩

回復 65# prussianz 的帖子

對你來說, 是" 花 妹妹 ", 對其他人, 是"花姨", 對小弟來說, 是"珍婆婆"??
原帖由 weakest 於 2008-9-4 02:16 發表
對你來說, 是" 花 妹妹 ", 對其他人, 是"花姨", 對小弟來說, 是"珍婆婆"??

wai

大 [人老],

你 有無 老 眼 [氏日] 花 打錯字 aa ?? 大 [人老] !!!

你 其實 系 [o五o] 系 想講 `````珍老婆"""" aa ??

原帖由 抽刀斷水 於 2008-9-2 20:57 發表

開估(警告:單張內容充滿一張張親切溫情而熟悉的笑臉)

http://lh5.ggpht.com/3christianity/SL03KZQyHiI/AAAAAAAAA_I/-61Gi ...

haha, 你唔開估我都知係梁博士,  
今次我一定投俾佢!
九龍西o既朋友都可以考慮下!  ^^

回復 70# peterchansuper 的帖子

看她樣子,應該尚未為主癲狂,此乃未夠屬靈的基督徒也。

本來有政治背景都唔係問題,政崗空洞都算嘞.但一再掩飾自己同大陸政團過從甚密,重要一路不停否認,到俾人當眾踢爆後始口啞,答非所問.

..."支持一男一女婚姻的政策"?支持立法唔俾人離婚定係支持一夫一妻制呀??係咪有邊個議員提出過要將大清律例重提入憲呀?佢老公呀???

咁賭王何生俾人告/告人,請佢幫手,佢又會唔會因為何生既家庭結構而唔幫佢咁呢????
做好男人,是讓身邊所有人開心
做賤男人,只是不想自己太傷心

姑勿論dr leung 之宗教背景,單看她上週於電視直播辯論中之表現,已顯示她實為冇料到之
人也...
俾我揀,我情願投「泛民」或 「富貴黨」...
原帖由 抽刀斷水 於 2008-9-4 10:38 發表
看她樣子,應該尚未為主癲狂,此乃未夠屬靈的基督徒也。

17歲,身為虔誠教徒的她回家要扔掉所有佛像,氣得篤信佛教的爸爸激憤大罵,之後更有一段時間兩父女完全「冇偈傾」。 咀嚼往事,芬姐不勝感慨,年少氣盛,不懂尊重彼此的不同,經歷令人學懂包容。她形容那段經歷如今重看覺得是種福氣,令她明白人生要自己闖,掙脫束縛,原來人有很多可能。
http://paper.wenweipo.com/2008/07/13/AZ0807130001.htm
佢同孫中山信仰歷程有幾分似
原帖由 Jennifer 於 2008-9-4 12:20 發表
姑勿論dr leung 之宗教背景,單看她上週於電視直播辯論中之表現,已顯示她實為冇料到之
人也...
俾我揀,我情願投「泛民」或 「富貴黨」...

為內地港人出頭被譽包青天
拔刀相助 「幫人不分類別,如果能力所及就會做。」熟悉內地與香港法律的梁美芬,一直以不畏強權的姿態,因應港人在內地遇到的法律問題,以個人專業的知識為他們四處奔走,有「民間包青天」之譽。曾處理過無數案件的芬姐,談及難忘的個案可謂俯拾皆是,其中又首推1993年深圳致麗玩具廠發生大火,協助無辜受牢獄之苦的男事主。
好友力勸勿管閒事
 1993年11月19日下午1時半,深圳市葵涌鎮致麗玩具廠因電線短路引發特大火災,200多名工人被困火海,最終87人葬身火場,當時有份投資深圳工廠的廠商,在「誤打誤撞」的情況下返回內地,即被內地有關部門扣押並沒收他的護照,在經審判後被判坐監7年。
不畏權勢為港商爭權益
 該名廠商的太太在事發後3個月向芬姐求救,芬姐的朋友對內地的法制並沒有太大的信心,並直言相勸道:「(幫了他)妳可能返深圳會有事。」不過,芬姐不畏強權,淡然以「唔驚得咁多」作回應,介紹內地最好的律師為該名廠商抗辯,加上300多名港商一同旁聽支持下,該名廠商在事發1年零3個月後,終獲得釋放。
 「最緊要有專業操守,律師就是社會醫生,要好像老師有教無類那樣。」
http://paper.wenweipo.com/2008/07/13/AZ0807130001.htm
佢係香港十大傑出青年,
又得到唔少叻人支持,
http://www.leungmeifun.com/ch/watchvideo.php
應該有料到......

回復 73# Jennifer 的帖子

...咁又唔好咁講,呢位dr leung絕對唔係無料到之人,就單睇銜頭,無論係讀一個PhD定係買一個PhD都經已唔少野...

但有咁既能力又代唔代表佢適合做議員咁呢?當然又係另一個疑問.但睇佢上論壇俾人質到毫無還擊之力,淪落到同同場既毛孟靜一齊俾人插到定形加O嘴,毛小姐就因為個黨有人唔生性爆咗條狐狸尾出黎至俾人隊啫,佢就由頭帶到落尾自己攞黎衰,一開口就話自己無任何親中背景,但兩個round唔夠就俾人咬到要迴避問題,咁第時俾班官質,你班蟻民既利益咪又係俾人迴避咗去囉.咁既人點做議員呀??

唉,而家做蟻民真係難.連請人入政府幫自己講野都要自己interview,真係勞少陣神都唔得.不過都啱既,班官唔識啫,我地做蟻民既都要識先得嘞.

都係果句,今期真係邊個都揀唔落手.

水哥>為免有人係度曲線拉票,係唔係應該將一d替特定候選心疑似宣傳既post移去廣告版咁呢?以我所知,都有唔少耶徒參觀你個網喎.
做好男人,是讓身邊所有人開心
做賤男人,只是不想自己太傷心
原帖由 peterchansuper 於 2008-9-4 12:26 發表
佢同孫中山信仰歷程有幾分似

同以下呢位坐監菲傭仲似:
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=1306&highlight=%E8%8F%B2%E5%82%AD

To Jom: 暫時都是版友間互相表達意見而已,不太算是廣告吧。
原帖由 Jom 於 2008-9-4 10:43 發表
本來有政治背景都唔係問題,政崗空洞都算嘞.但一再掩飾自己同大陸政團過從甚密,重要一路不停否認,到俾人當眾踢爆後始口啞,答非所問.

..."支持一男一女婚姻的政策"?支持立法唔俾人離婚定係支持一夫一妻制呀??係咪有邊 ...

各位弟兄姊妹不需要理會 Jom 這畜生禽獸!!!
為神癲狂的基督徒上
高級模式 | 發新話題
換一個