返回列表 回覆 發帖

再三請教一下民族主義大哂人仕{代沙文出主題}

回復 13# 沙文 的帖子

你成日話打贏話事...其實點先算贏???
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 沙文 於 2008-9-9 07:05 發表
贏到啱啱話到事就得啦,又唔駛贏到咁盡

我係問點先算贏呀 唔係問要贏到點~
係打到佢冇得還手叫贏丫, 點到即止叫贏丫, 還是打到佢死先算贏
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-9-12 18:03 發表
non of the above.
係打到您話到事

咁就唔係取決於武力啦~而係意志力, 只要我們死不認輸, 對方就不能話事! 好似你咁~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-9-12 22:43 發表
咁又晤係。只要physically打倒我,我的意志力就冇用

如果打唔死, 仲有意志力, 就話唔到事
如果人打死了, 就冇人比你話事
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-9-13 00:37 發表
非也。若還有意志力即是未嬴
而打死了我就有您俾佢話事

打死了你還得打死了我才可以話事~ 但徒兒一來膝下無兒, 二來門下無高足~所以就算本少爺英魂殞落, 對方也話不了事~
如依老大的邏輯, 就更不是打贏的向打輸話事了  而是打贏的向未打輸的話事
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-9-13 21:33 發表
恭喜您終於都明白了真理的運作流程。

但卻不是終極真理#1
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-9-13 22:11 發表
因為世界未曾到達終極啫。

咁即係你條真理係廢話啦
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-9-13 22:15 發表
咁又晤係,到世界抵達終極時就可實現。

師父你幾時變左神棍...咁既野你都up得出 ~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-9-13 22:22 發表
我記不起。但我又晤係第一個提出這種理論
http://big5.jiexieyin.org/show.aspx?page=12&id=2728&cid=137

那個文彩風流, 雷厲風行, 十步殺一人, 千里不留痕的沙老大去了那?
人講你就信...你好似教過我就算咩人教野都唔好信哂架wor~
花開花落花無缺!

回復 40# 沙文 的帖子

咁算唔算終極真理#2 呀???
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-9-16 00:00 發表
恭喜您的人生領悟又上一層

咁 你即係以終極真理#2 去否定左終極真理#1 law???
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個