返回列表 回覆 發帖

點解近日只有香港債卷持有人上鏡?

道理簡單之極 因為班蛙島銀號主持人 同阿b英雄所見略同

請看小弟舊文 撫摸一下小弟心跡
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=2466&extra=&page=1
自從陳方黑心都做到議員那一刻起 我就決定以後不會去投票
  我以身為港人 特別是港島人為恥

今屆你地要投票就投勞永樂啦  我不投了
原帖由 沙文 於 2008-10-11 05:37 發表
咁就係啦。殖民地奴化教育時代陳方的心還是紅的,係要等到教育不再奴化了,陳方先致黑心

其實已有人看得出是黑色 可惜還是少數  証明去殖民化還要努力

回到主題 雖然蛙島居民心眼閉塞  "好客"特別多 引來雷曼關照

但此等"好客" 照道理非蛙島獨有播?寶島不多好客咩?朝鮮半島不多咩?

小弟認為雷曼原先志不在蛙民 而是在意全中原大地的 賢兄要明白 確實有不

少人未能看清史實  一聽到紅毛國第四大銀號之法名 崇洋之心一起 就乖乖

拿錢出黎 連買左乜自己都吾知 都吾理  

去年阿爺明令煞停港股直通車 可以說救左吾少中原人 免受紅毛欺騙
原帖由 沙文 於 2008-10-11 23:04 發表
9唔搭8
買下bond就當人地係"好客"

您估人人好似您咁,一休市就便秘咩
被紅毛欺騙者,您認第二都冇人敢認第一

好友呢期係輸得過份左d既 你鬧啦 發洩左無事架喇
原帖由 沙文 於 2008-10-12 22:13 發表
我緊鬧衰您格。早前我聽您勸用10巴仙棺材本買仙股,後來有網友質疑您的分析,您就話買十隻中一隻都唔得掂,於是我用埋其餘90巴仙棺材本

頭先銀行啱啱派人來拖車收樓,不信出咗去乞食,薏蘊去企街..........
我都知您冇責任而 ...

從來出文之日起 本港並無市價一仙的公司執笠 亦無股份合并事誼 你搵笨牙?
原帖由 沙文 於 2008-10-12 23:40 發表
我都冇話「本港」,您卸膊都唔係咁卸法

我卸膊得過你?

頭先銀行啱啱派人來拖車收樓,不信出咗去乞食,薏蘊去企街..........

而你就留係屋企 上網吹水做大食懶
原帖由 沙文 於 2008-10-12 23:48 發表
我都係眾多俾您累的其中一個網民啫,您估我想嘅咩?

好啦 而家你無車無屋 無後顧之憂喇 可以番黎香港網聚啦
到時請你飲三鹿奶

回復 14# 抽刀斷水 的帖子

我寸佢之嘛 莫說是回港飛機票 連去機場的巴士票 佢都輸埋無錢買啦
原帖由 沙文 於 2008-10-13 20:57 發表
我知您在法律上係冇責任,但您害成我咁,道義上送張機票都唔過太卦?抽水都肯俾奶我食咯

不信仔早前受到  我對他施行離岸灌頂 賜法號無無明之後  其實已滋生出無限智  今次見衰老豆輸清光 懂得自行托砵化緣  足見法相已經初始顯現

賢嫂見雪柜糧盡 不但沒有如你般自暴自棄  反而選擇企立街頭 替途人代禱 分享自己嫁錯爛賭郎的經歷 收納點點奉獻回家養大食懶 雖然是拜錯神  依然令人"音"配

而你呢?就從不檢討  只會向人要奶要機票 你點對得住李教授呀
原帖由 沙文 於 2008-10-16 03:56 發表
您唔好妄圖淡化您的錯誤引導對我造成的衡擊。我檢討之下發現本來我唔駛咁折墮,係俾您累嘅。
當年我交足學費,冇乜對李教授唔住

您唔好妄圖醜化  我與網友分享的投資心得播 你有冇檢討點解吾敢沽空隻匯瘋先  

李教授收足你學費 都教吾識你擁有獨立思考 兔受別人誤導 咁就係佢對你吾住喇

難得你肯親囗承認
原帖由 沙文 於 2008-10-17 08:10 發表
沽空匯瘋所得在仙股一鋪清袋
您的誤導引致我失去獨立思考能力,使李教授對我一番裁培付諸東流
中文大學校董会都可以要你賠償損失

我的誤導勝過了李教授的裁培 李教授的裁培敵擋不了我的誤導  
中大校董會應賠償學生損失就真
原帖由 沙文 於 2008-10-20 03:47 發表
冇錯。由於您講嘢滿有力量,不像平日裁培我的文士,係您令到中大校董會所禮聘之李教授的裁培敵擋不了您的誤導
所以應該由您賠償給中大校董會,然後由中大校董會賠償學生。
然後您又再直接賠償給學生。 ...

我無話包嬴喎 但教授聲稱教人獨立思考 就教吾識喇
目前最吃緊是中大校菫會cut左相關課程先
原帖由 weakest 於 2008-10-20 23:46 發表
李教授一早都無得教啦...

無得教即係無再出廠姐 但已出街的  都應召回消毀丫嘛

人地三鹿奶粉都識負責任啦
原帖由 沙文 於 2008-10-21 00:56 發表
您冇disclaimer提醒網友買仙股有何風險喎。我係有獨立思考,不過俾您陷害之嘛
目前cut唔cut係次要,最吃緊係您應該賠償

你貼番d詳情出黎考慮下啦
原帖由 沙文 於 2008-10-21 20:12 發表
我勞碌半生所得微薄血汗積蓄被您搞到血本無歸,每次諗起都心如刀割。
醫生話我唔可以再受刺激咖啦

你說到的誤導 到底從何說起先?又吾係我做裝家
股巿的游戲規則 應是投資者自行了解個播

況且你已受盡刺激 到底係輸左乜 自己都搞吾清楚啦
原帖由 沙文 於 2008-10-21 23:45 發表
股巿的游戲規則, 要誤導人可以係扮代表吹水之中,未必一定要做庄家嘅
不過呢喲係我事後先致知道

我俾您所累受盡刺激 到底係輸左乜 自己當然沒鑿難忘啦
我輸咗成副身家、家破人亡咁咯 ...

點樣叫做誤導先?我叫你空隻獅子 都未叫你平倉 做咩你又吾照做o既
飲杯茶先 隻獅子今日跌穿哂支持位 我幾鬼開心呀

你呢種吾係家破人亡 係財散人安樂姐 咪咁誇張
沙文聽左我的投資心得後 嬴到搬大屋換新車就真
不過怕欠我人情 驚死要請我飲茶 先扮出個窮困樣之嘛
呢種過橋抽版式反骨仔 我見得多啦 係咁架喇 唉 心淡
咪嘈住 美股一開就跌206點

獅子今晚勢將跌穿100大關  

感謝主
沙文聽左我的投資心得後 嬴到搬大屋換新車就真
不過怕欠我人情 驚死要請我飲茶 先扮出個窮困樣之嘛
呢種過橋抽版式反骨仔 我見得多啦 係咁架喇 唉 心淡

一個男人之最恥辱者,莫過於要老婆從事迎送生涯。
我咁都肯認,足見其情真切 -- 唔通我明明高門大户、山珍海錯,卻訛稱做烏龜,食拖鞋飯咩?您害完版友都唔夠,仲要講風凉話

您都害到我清袋,我仲有X本做倉呀?

b:你謙姐

回復 45# 沙文 的帖子

咪呃人啦 你條腸點直法呀

高級模式 | 發新話題
換一個