返回列表 回覆 發帖

反「反基督」大忌

60# Guest from 203.198.32.x

閣下對小弟這不太認真的signature有何高見???
58# weakest
It doesn't matter now.
事到如今,您都係幫我揾一間不会用勢力服人的公司先致實際
Don't know where God is but the Devil is in the details
62# 沙文

不如老大你自己開一間公司啦....
63# weakest
唔好咁樣諷刺我啦。我成日有邏輯謬誤,以勢力服人,边有資格開公司呢?

開教會就或者得
Don't know where God is but the Devil is in the details
64# 沙文

更加實際啦...又有錢, 又可以"tum"老婆...
65# weakest 乜您突然間又唔介意邏輯謬誤咁飄忽茄?
66# 沙文

都無話唔介意....不過見老大你成日有邏輯謬誤, 又咁有能力開教會, 就費事叫你開公司咁辛苦啦....雖然D公司都係叫人做而已, 不用"以勢力服人"咁邏輯謬誤...
希望這是一個言論自由的討論平台。
我是一個基督徒,無意思"游說"你們。
基督教從來都沒有反李天命,反進化論。
我們喜歡讀哲學,喜歡討論, 相信始於神,不否定進化論。
我們更喜歡"傳", 因為這是基督的吩咐。正如看見一件好產品你會想介紹給別人一樣^^
我們的確很"悶", 因為我們認真對待我們我信仰。
用廢柴這些字眼,會不會是太不尊重人呢?
我不是要反, 反會帶來凡衝突,我不喜歡這樣。
我們真的相信大同世界,不過人是自私的,你認為從哪裡才能成就真的大同世界呢?

68# Guest from 61.244.195.x
真係”神是愛”的甜言蜜語,
講一套,做一套!
會不會是太不尊重人呢?

咁你地口口聲辱罵及逼害同志,又點呢?
同志唔係人??!!
我不是要反, 反會帶來凡衝突,我不喜歡這樣。

真係做賊喊賊!偽善工夫到家!
你的話不如返到你的邪教教會,
同成班邪教徒講啦!

睇埋以下條link.pls
link  緊急尋求支援(附圖)  ... 2 New
林龍 http://hk.groups.yahoo.com/group/lamdragon/
很可惜...沒有多少基督徒和你的意見是一樣的

說進化論是指「人從猴子進化而來」,又或明示暗示「進化論根本荒謬」

發表這些言論的人豈不是大有人在嗎?YAHOO打"從猴子進化而來"便有一大堆文章

更不說在各論壇上引用這些文章留言的人了

我認為永遠有規矩,就永遠都有不守規矩的人

在人的世界裡有大同世界出現的機會是微乎其微了

人死後有沒有另一世界,沒有人能証實,所以我覺得大同世界只是理論而已
67# weakest
正如看見一件好產品你會想介紹給別人一樣

不過人是自私的

嗱,呢位仁兄又夠邏輯謬誤啦,您又唔叫佢開公司?
既然您咁自私,就咪將咁好嘅產品介紹俾我啦嘛笨!
71# 沙文

都話唔一定要邏輯謬誤先可以開公司lor....

至於唔叫佢開公司, 係因為沙老大的需要較為急切, 所以要等老大你開咗教會先算...
很可惜...沒有多少基督徒和你的意見是一樣的

說進化論是指「人從猴子進化而來」,又或明示暗示「進化論根本荒謬」

發表這些言論的人豈不是大有人在嗎?YAHOO打"從猴子進化而來"便有 ...
Login 發表於 2009/1/21 18:45

Login君:
恕我直言,你以為那個 Guest from 61.244.195.x係好人咩?
如果依Guest from 61.244.195.x所講,若Guest from 61.244.195.x係真的有見地,
Guest from 61.244.195.x番話應該返去邪教會同班邪教徒講,
叫番佢地好好檢討自己啦!
邪教徒花言巧語, 雙重標準,
Guest from 61.244.195.x講嘢冇 logic,           <-- as 沙文 君 都咁話佢
Guest from 61.244.195.x根本來踩場咋!
多多得罪.
林龍 http://hk.groups.yahoo.com/group/lamdragon/
73# lamdragon
咁冇logic又未必一定唔係好人。可能係有邏輯謬誤的好人
好似我阿嫲咁,成日有邏輯謬誤,但她很好人
但基督徒卻是有嚴重邏輯謬誤的不好人!
可能只係巧合啫。「嚴重邏輯謬誤」同「不好人」兩者末必有關,只是它們不幸地總是同時出現在某類人士身上
但基督徒卻是有嚴重邏輯謬誤的不好人!
Guest from 221.127.53.x 發表於 2009/1/23 23:06

well ....

welcome !!!

ThANKs

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
對於你們對基督徒的回應, 我沉默...

只是對於基督本身呢? 他為人類的罪捨身, 創造的主與人同在, 聖靈內住於人心......

你怎樣看呢?
我對基督的看法跟西遊記的孫悟空一樣。大家都是老作!可是西遊記比較合乎 logic 。也比較好看。
爹親娘親都不及耶和華親?
三位一體,姦淫、擄掠、兼連體!
對於你們對基督徒的回應, 我沉默...

只是對於基督本身呢? 他為人類的罪捨身, 創造的主與人同在, 聖靈內住於人心......

你怎樣看呢?
Guest from 61.10.224.x 發表於 2009/5/1 18:19

人類何罪?基督何死?基督卻說:
(約15:22) 我若沒有來教訓他們,他們就沒有罪;但如今他們的罪無可推諉了。
(約15:24) 我若沒有在他們中間行過別人未曾行的事,他們就沒有罪;
神起不知亞當夏娃又何需食用園中樹上的果實呢?
高級模式 | 發新話題
換一個