返回列表 回覆 發帖

以前udb forum的基督教文學區

17# 抽刀斷水

其實小弟並不習慣舌劍唇槍...
為推廣本網的舌劍唇槍風氣, 請抽水兄先做一些示範. 令本網更加精彩....
21# weakest
客氣,小弟素來甚少出手,近來我把刀都只用來斬下水咁,可能還生鏽了。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
22# 抽刀斷水

生鏽是否代表殺傷力加強了, 被抽水兄把刀碰一碰都要check 有無破傷風???
舌劍唇槍無所謂呀 最慘係應付一些自以為是盲見 才是最痛苦
24# 訪客得得b
您考入CUHK思方狗系,学成就可度一切苦厄咖啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
24# 訪客得得b
沙文 發表於 2009/2/9 16:18

我知好多人都考入左呢系 可惜學成後要在就業市場  面對無邊苦海呢
26# 訪客得得b
同我定啦,小龍師兄都係讀呢系嘅,發到豬頭炳咁呀
Don't know where God is but the Devil is in the details
26# 訪客得得b
同我定啦,小龍師兄都係讀呢系嘅,發到豬頭炳咁呀
沙文 發表於 2009/2/9 16:33

三書先生一紙風行 都發啦
其他學生又點呢?無見有人係街掛呢類招牌喎:
中文大學三書讀齊全科嗌交士
因為:
孟子曰:“予豈好辯哉? 予不得已也。 “
因為:
孟子曰:“予豈好辯哉? 予不得已也。 “
沙文 發表於 2009/2/9 17:04

同差佬嘈就搵律師 追數就搵爛仔  同客傾生意就搵刷鞋仔
呢類人材做咩行業好呢?
由國際巨星以至亞聖都得,好多同学都覺得範圉大到好難揀
24# 訪客得得b
沙文 發表於 2009/2/9 16:18

思方狗系都要考入去讀? 路邊買本秘笈學識三招兩式, 就可以應付市面上八成文字打交術既無懶啦~
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

22# 抽刀斷水  

生鏽是否代表殺傷力加強了, 被抽水兄把刀碰一碰都要check 有無破傷風???
weakest 發表於 2009/2/9 15:27

你當我係科莫多龍咩...

在巨蜥们那流着口水的嘴里是充满传染病毒的狂暴的海洋。一只巨蜥的口水中包含着各种腐败物那令人作呕的混合物,以及那些深度腐烂的猎物身上不断恶化的细菌。所有的巨蜥都需要非常接近它的猎物以便给予猎物那致命的一击。

http://tech.163.com/06/0103/17/26IEVO6S00091N9I.html
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
32# Step.King 應付市面上八成文字打交術既無懶係您的理想啫,本系自柏拉圖及鬼谷子等先師創系以來,從未將「應付市面上八成文字打交術既無懶」列入創系目標。

說起來,本系也曾有位師兄学成後創橫跨歐亞帝國,小龍師兄與他比起來,斤両又嫌不足。所以,思方狗系讀得好,皇帝都有得俾您做,完全不愁就業出路
34# 沙文
敢問沙兄思方狗系要讀得好,有何秘技?
天下皆笑我黐 我笑看天下廣
所謂立雪程門求一師,要讀得好,首先當然要教得好啦。
若然拜到亞里斯多德為師,則可建馬其頓帝國
拜葉問為師可成國際巨星
拜李天命為師可應付市面上九成文字打交術既無懶
噢, 明白明白...
那需要貢品嗎?
天下皆笑我黐 我笑看天下廣
32# Step.King 應付市面上八成文字打交術既無懶係您的理想啫,本系自柏拉圖及鬼谷子等先師創系以來,從未將「應付市面上八成文字打交術既無懶」列入創系目標。

說起來,本系也曾有位師兄学成後創橫跨歐亞帝國,小 ...
沙文 發表於 2009/2/10 04:04

弊在學得好有副作用呢!
小龍師兄同阿力師兄雖然豐功偉業, 但都係英年早逝, 以師父你的才情, 屈指一算只怕離大限不遠了。 有咩遺願講低啦, 徒兒一定幫你完成!
花開花落花無缺!

38# Step.King
我都未成名,唔會早死卦?
倘若有幸成名,我都会嫌自己死得唔夠早啦

人若賺得全世界,賠上條命有乜益處?
賺到50%世界先至考慮呢個問題啦
38# Step.King
我都未成名,唔會早死卦?
倘若有幸成名,我都会嫌自己死得唔夠早啦

人若賺得全世界,賠上條命有乜益處?
賺到50%世界先至考慮呢個問題啦 ...
沙文 發表於 2009/2/10 15:50

沙老大你已貴為離家第一才子~遠近馳名~連朱婷妹子都對您讚賞有嘉
雖然你晚年向耶教國度投左誠, 但當年達爾文都一樣可以名垂千古啦~好似梁羽生咁樣, 就算驅歸故土, 仍俠氣不朽! 老大你絕對可以同小龍師兄阿力師兄爭一日之長短 !
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個