返回列表 回覆 發帖

范徐麗泰與陳馮富珍

原帖由 沙文 於 2007-4-17 13:42 發表
有心有心。但您都解决唔到陳馮富珍既問題。

當譯做番文 Dr Margaret Chan之時,又唔係 Dr. Margaret Fung Chan,您又唔可以叫佢靚女富珍,咁點先可以將此翻譯system搞完善呢? ...

唔係wor, 我將我個姓加埋我女朋友個名一齊叫時
我女朋友通常都會笑住話唔好聽ga wor

黠解又會咁呢?

唔好聽又會笑wor... 女人心理真難猜測
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 沙文 於 2007-4-17 14:35 發表
俄知嘞,佢芳名叫做「狸精」

冇d咁既事~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-4-18 08:40 發表
本人向令狐兄正式道歉!

先前估錯了,她的芳名應該是「魑貞」。

老大...乜原來你都係乜都靠斷估ga ja  我仲以為你唔明就會問tim~

http://www.exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=54&extra=page%3D1&page=5
原帖由 Guest from 74.112.81.x 於 2007-3-24 12:48 發表
您就係罪在「以為」啦,唔明就問啦

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ...
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-4-18 13:48 發表

老大靠斷估有典故嘛:

蘇東坡去考試答卷,寫了一篇【刑賞忠厚之至論】都係靠斷估兼老作:
http://www.52cyber.com/channel/culture/lib/gwgz/oa/15.htm
關於刑賞忠厚之至論中的一段內容:「當堯之時,皋陶為士,將殺人。皋陶 ...

但係係老大你教史仔唔識就要問架播  
我仲以為老大你才學可超三蘇 智略可壓二孫tim...
原來係假架...
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-4-19 04:05 發表
沙老大係想您明白,唔係沙老大教您乜您都要信到十足。否則,萬一有一天沙老大信了移鼠大聖,您咪盲頭烏蠅咁跟尾?

至於沙老大的才學,好多時係「能而示之不能」但有時會調轉,有時又「能而示之能」或「不能而示之不能」。總之,虛 ...

史仔受教
但我知道老大一定很怕一個人~呢樣野唔駛捉摸
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-4-19 14:49 發表
昇平公主!我認我認!

史仔為你難過...
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個