返回列表 回覆 發帖

一點想法,好像是三

原帖由 Paul 於 2007-4-23 19:36 發表
往事回味, 格外令人神往~

http://forum.hkudb.com/f12/12336/#post89559

不過昔日的怒氣全消, 該換上一個清晰的答案 :

其實呢個問題的答案和神能不能造一塊般不動的石頭是同出一徹的 : 不是不能為, 而是不需為~ ...
冇錯,所以您的:

咁又係... 只有我同M2哥先知既啫...

係好合理既,亦都符合晒神同您既意願。但係,既然如此,您又喊乜啫?

既然佢講左,就喊都喊唔返嫁啦。佢講埋啲「不需為」之言出來,難道您想話我知,神講野係混吉的乎?

Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 Paul 於 2007-4-23 19:36 發表
其實呢個問題的答案和神能不能造一塊般不動的石頭是同出一徹的 : 不是不能為, 而是不需為~ ...
喂呀Sir, 而家又冇人要神造一塊佢搬不動的石頭出來,您做咩要話俾我知佢不需為啫?舊石係冇乜用既,我唔會叫佢真係造出來,托咩?

我淨係要知道「能不能」乍,唔係「需不需」呀,只要答「能不能」就可以解决到嫁啦,唔駛整出來俾我嫁。俾左我,我都唔知劑響邊恕好啦,我屋企好細嫁乍!
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 #42 沙文 的帖子

最驚佢成舊掉落黎

問下核彈能唔能做都唔駛咁格

原帖由 dye 於 2007-4-23 21:25 發表
最驚佢成舊掉落黎

問下核彈能唔能做都唔駛咁格

sorry啦 sorry啦 sorry啦 sorry啦 sorry啦.........

係我累街坊
原帖由 沙文 於 2007-4-24 13:43 發表
sorry啦 sorry啦 sorry啦 sorry啦 sorry啦.........

係我累街坊

知就好啦   但dye兄似乎輕視左沙老大呢場累街坊既威力wor...

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7006081201991
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 #32 dye 的帖子

哈哈, 相睇, 不用擔心, 人夾人緣, 合不來可以有很多理由, e.g.宗教/一軛

至於怎向嫲嫲交代, 你可匯報話 該女士沒有特別好的地方,
若是問有什麼不好, 便說 做人不應說人家是非.

見對方詩文, 你就粗粗魯魯; 對方活潑, 你就沉默寡言.
扮些缺點(可參考這裡的某些網友)出來, 博反感.
再進一步, 自爆某網友在此話你(可能只是她眼中)的"衰野"(其實我也不知是什麼, 說笑而已 )
今天給嫲嫲盤問了………情况惡化中。
原帖由 dye 於 2007-4-24 21:05 發表
今天給嫲嫲盤問了………情况惡化中。
咪自己嚇自己啦,嫲嫲盤問啫,唔會食左您既。

總之,您有兩條防綫,第一線係「見都唔見佢」、二線係「娶佢」。在兩條防綫中間,您俾幾多位佢入,係任您既之麻。只要佢攻不破二線,其他都唔影響大局戰果嘛

回復 #48 沙文 的帖子

報告沙大人,我軍被皮勞轟炸中

有逃兵即象

原帖由 dye 於 2007-4-24 23:40 發表
報告沙大人,我軍被皮勞轟炸中
有逃兵即象
唔怕,您唔會因為疲勞而娶佢嘛。至多也不過是疲勞而已。此仗不用多兵,只要一人負隅頑抗足矣。
多謝沙文激勵士氣。

I will fight to the end.

Oh Canada I stand on guard for thee!

原帖由 dye 於 2007-4-25 01:27 發表

Oh Canada I stand on guard for thee!
唔好唱哂呀,有句係
God keep our land glorious and free!
                                        O Canada, we stand on guard for thee.
很愉快地在第一天給放飛機。
原帖由 dye 於 2007-4-26 07:45 發表
仲唔食住上?同嫲嫲講,今次令您自尊心傷透了,以後唔好再提相睇。
原帖由 dye 於 2007-4-26 23:45 發表

那你去了那裡散心?

我昨晚就去左皇后碼頭憑弔了,有很多人在拍照留念,我看到有個少女拿著自製木盒pinhole相機,十分有趣。她還向我們解釋了那相機的原理哩,原來她是就讀於藝術中心攝影系的學生。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
抽刀
仲有邊,辦公室羅。
原來老兄還會到辦公室散心啊
我就只會到道場『散心』而已(笑)
原帖由 抽刀斷水 於 2007-4-27 12:50 發表

那你去了那裡散心?

我昨晚就去左皇后碼頭憑弔了,有很多人在拍照留念,我看到有個少女拿著自製木盒pinhole相機,十分有趣。她還向我們解釋了那相機的原理哩,原來她是就讀於藝術中心攝影系的學生。 ...

抽水兄 ...  睇憑弔是假  睇女少才是真的
花開花落花無缺!

原帖由 dye 於 2007-4-27 13:04 發表
抽刀
仲有邊,辦公室羅。

你係辦公室都幾開心丫~仲可以成日上網
花開花落花無缺!

原帖由 抽刀斷水 於 2007-4-26 20:50 發表

那你去了那裡散心?

我昨晚就去左皇后碼頭憑弔了,有很多人在拍照留念,我看到有個少女拿著自製木盒pinhole相機,十分有趣。她還向我們解釋了那相機的原理哩,原來她是就讀於藝術中心攝影系的學生。 ...
您有冇向佢請教如何才可以拍攝到飛棍呀?
高級模式 | 發新話題
換一個