返回列表 回覆 發帖

我希望基徒可以正面回答的四條問題

120# hellboy
冇咗主角,我茄哩啡表演唔到嘛
Don't know where God is but the Devil is in the details
你,沙文咪主角囉。我觀眾嚟咋。
122# hellboy
您唔做馬騮戲咩?
Don't know where God is but the Devil is in the details
122# hellboy
您唔做馬騮戲咩?
沙文 發表於 2009/9/24 20:42

我唔做馬騮戲口架,你自己做啦。根本就無法否定耶穌就是撒旦。
您仲好意思講。您做唔知乜戲時都冇肯定耶穌就係撒旦,我諗住您一旦成功地証明耶穌就係撒旦,我就可以表演否定耶穌就係撒旦。
可惜您咁唔爭氣,您既無肯定耶穌就係撒旦,我又何須否定喎?
您累到我表演唔到,仲話人
您仲好意思講。您做唔知乜戲時都冇肯定耶穌就係撒旦,我諗住您一旦成功地証明耶穌就係撒旦,我就可以表演否定耶穌就係撒旦。
可惜您咁唔爭氣,您既無肯定耶穌就係撒旦,我又何須否定喎?
您累到我表演唔到,仲話人 ...
沙文 發表於 2009/9/25 01:01

您已經好多次表現我肯定耶穌就喺撒旦,仲做過功課爬足文,引經據典,你呢?一啲都無呀。依家無論你認同唔認同,定喺選擇成失明,都喺你有問題。由始至終你都無任何理據或者證據支持你既任何論點既,無論充分唔充分,你都比啲丫,一啲都無,咁同唔講道理有咩分別?你呢種對我咁唔公平口既討論態度,我唔嘥時間喇,你食自己啦。
唔需要就緊係費事嘛。您又冇quoted哂全部聖經/次經/旁經,一味quoted兩者相似之description,卽係話hellboy同沙文都有何b仔之經文,就話我兩為一,但係兩隻何b仔其實一大一小、一長一短之經文您唔quoted咁之嘛,咁边鬼度要同您鬥quote喎?
等您將全部聖經/次經/旁經quote一次,就自可顯明耶旦二聖兩者有相同而亦有不同,即係好似您我皆有何b仔,但一大一小、一長一短,實非同一人也
唔需要就緊係費事嘛。您又冇quoted哂全部聖經/次經/旁經,一味quoted兩者相似之description,卽係話hellboy同沙文都有何b仔之經文,就話我兩為一,但係兩隻何b仔其實一大一小、一長一短之經文您唔quoted咁之嘛,咁边 ...
沙文 發表於 2009/9/25 12:07

錯喇,我quote既喺佢地有同樣既「胎記」、「身生殘缺」、「個人特徵」、「個人生物特徵」,而你講緊既喺健全男性特徵,風馬牛不相及。
「胎記」、「身生殘缺」、「個人特徵」都唔可以証明身份茄,您quote黎做乜先?
「胎記」、「身生殘缺」、「個人特徵」都唔可以証明身份茄,您quote黎做乜先?
沙文 發表於 2009/9/25 13:58

搵到「胎記」、「身生殘缺」、「個人特徵」、「個人生物特徵」 喺可以用來辨別一條死屍嘅真正身份咖。
什麼叫「個人特徵」、「個人生物特徵」先?
什麼叫「個人特徵」、「個人生物特徵」先?
沙文 發表於 2009/9/25 14:09

你連「個人生物特徵」「個人特徵」都唔知,我好難同你講過喎。
132# hellboy
係就係難,但唔應該難得到您嘛

您唔識都可以試下作掂佢
132# hellboy
係就係難,但唔應該難得到您嘛

您唔識都可以試下作掂佢
沙文 發表於 2009/9/25 14:23

但喺依家淨喺得你一個錯誤把「個人生物特徵」理解做「人類特徵」咋喎。
係因為您冇指出您研究到耶旦尐乜嘢「個人生物特徵」嘛,您講白尐唔得咩?
係因為您冇指出您研究到耶旦尐乜嘢「個人生物特徵」嘛,您講白尐唔得咩?
沙文 發表於 2009/9/25 14:40

唔使啦,你可以話無證據顯示得一套一模一樣的「個人生物特徵」嘛,搵唔到又唔代表真喺無喎,咁講多都無謂喇。
我固然可以話無證據顯示得一套一模一樣的「個人生物特徵」啫,但難道您唔識駁嘴咩?
我固然可以話無證據顯示得一套一模一樣的「個人生物特徵」啫,但難道您唔識駁嘴咩?
沙文 發表於 2009/9/25 14:52

唔反啦,無謂。你要把獨一無二的「個人生物特徵」解釋做「搵唔到唔代表無」,我何必阻止你呢?
我好似冇話過搵唔到唔代表無喎,您有冇記錯呀?
我好似冇話過搵唔到唔代表無喎,您有冇記錯呀?
沙文 發表於 2009/9/26 12:00

哦,你咪當我記錯囉,反正討論下去都無意思,撒旦就是耶穌,這是我的結論,不會改變,你可以慳口水喇。
高級模式 | 發新話題
換一個