返回列表 回覆 發帖

[教會報憂] (轉貼)無愛醫院

我冇話明愛一定要醫佢嘛
有冇用,唔係用「覺得」「認為」來决定嘛
根據現行法例,一俾,市民必定得到醫治
除非您冷血到試都唔試
Don't know where God is but the Devil is in the details
膀胱嚟口架,膀胱谷爆會中尿毒死,佢死左,喺咪你比你條命佢先?
dye 發表於 2009/9/25 14:20

咁你個膀胱又唔會谷爆嘅,谷到咁上吓你咪賴囉。
我冇話明愛一定要醫佢嘛
有冇用,唔係用「覺得」「認為」來决定嘛
根據現行法例,一俾,市民必定得到醫治
除非您冷血到試都唔試
沙文 發表於 2009/9/25 14:22

其實我都無話明愛一定醫人咖,始終明愛醫唔醫人有主動權嘛。

不過我認為你講嘅方法無用,話你想做就自己做,唔好以為可以拖人落水唧。
122# hellboy
您唔了解染色禪師,佢仲要面過您,一定會死忍而中尿毒
Don't know where God is but the Devil is in the details

如果成班小朋友感冒去睇門診,佢家人學校又同時拒交證明文件(唔知點解),醫院咪CALL社工保良局,睇下佢地乜事。(要CALL疾控, 大型感冒爆發?)

如果只係一個小朋友感冒去睇門診,佢家人學校又同時拒交證明文件(唔知點解),都係叫社工睇睇好。

----------------
一舨學校有先生,先生會叫學校FAX D文件。先生有幾舊水掛?不過如果先生同你HELLBOY先生係同一類人,一句唔俾,咁又只好CALL家長。

學校外有家長,家長有小朋友ID掛?

小朋友沒成年人陪,社工介入咪有得醫?

————————
如果係急症,ER乜都唔駛(不過有就更好)—見PM個ER都唔駛
122# hellboy
您唔了解染色禪師,佢仲要面過您,一定會死忍而中尿毒
沙文 發表於 2009/9/25 14:27

哦,咁佢咁大個人,出左事要自己負責嘛。
嫲嫲就唔駛,有您照
如果成班小朋友感冒去睇門診,佢家人學校又同時拒交證明文件(唔知點解),醫院咪CALL社工保良局,睇下佢地乜事。

如果只係一個小朋友感冒去睇門診,佢家人學校又同時拒交證明文件(唔知點解),都係叫社工睇睇好。 ...
dye 發表於 2009/9/25 14:35

遲啲先交同拒交喺唔同嘅。
嫲嫲就唔駛,有您照
沙文 發表於 2009/9/25 14:41

個男童喺無辜咖。
128# hellboy
咁不如您好心做logistic幫市民都好喎
咁不如您好心做logistic幫市民都好喎
沙文 發表於 2009/9/25 14:44

你又賴皮啦!
131# hellboy
我希望市民得到幫助,問題可得解决,您又唔駛咁掹掙,雙贏局面啫

等下先交,咪等下先醫個小朋友既感冒。醫住D登記好果D先。

再唔係HELLBOY你放低7舊,等下還番比你
129# hellboy

又係,佢無簡龍婆做嫲嫲。
131# hellboy
我希望市民得到幫助,問題可得解决,您又唔駛咁掹掙,雙贏局面啫
沙文 發表於 2009/9/25 14:53

等下先交,咪等下先醫個小朋友既感冒。醫住D登記好果D先。

再唔係HELLBOY你放低7舊,等下還番比你

哦,咁你兩個想解決問題,又認為擺低幾舊會有用,咁你仲唔去做?唔好賴皮,即刻去!至於我貫徹始終,認為杯葛佢是最實際。
129# hellboy  

又係,佢無簡龍婆做嫲嫲。
dye 發表於 2009/9/25 15:03

邊個做嫲喺無得選擇咖嘛。

135# hellboy

我都唔覺睇門診要用身份証登記乜唔妥。

係你話咁唔妥咋。
136# hellboy

咁佢可以HELLBOY為榜樣,鬧佢嫲嫲無愛、冷血、見死不救嘅
136# hellboy  

咁佢可以HELLBOY為榜樣,鬧佢嫲嫲無愛、冷血、見死不救嘅
dye 發表於 2009/9/25 15:26

哦,咁你隨便啦,不過我無講過就唔好入我數喎,我唔同你反啦。
135# hellboy
我一早報效咗義務做基金管理啦,您縮骨致令日後市民碰到同樣情况時仍不能合法地接受治療,杯葛明愛又不拒絕明愛對您的急救服務,叫明愛改名又不得不到回應,令本版剪報失卻焦点,您還有什麼suggestions供我們消磨時間呢?
高級模式 | 發新話題
換一個