返回列表 回覆 發帖

創世,科學

神創造宇宙, 當然是以宇宙的時間計算....

神用6/7 時間做成了這個宇宙

7 在聖經中是代表永遠的意思.....

所以宇宙還在不停創造中.
Dalvm 發表於 2009/10/14 11:41

第七日是安息日,為何宇宙從未安息?

第七日神的安息日是指由神所創造的生死物,

e.g. 人 和 大自然 自己所創造的世界.

Dalvm 發表於 2009/10/14 12:04

神創造宇宙, 當然是以宇宙的時間計算....

神用6/7 時間做成了這個宇宙

7 在聖經中是代表永遠的意思.....

所以宇宙還在不停創造中.
Dalvm 發表於 2009/10/14 11:41

出31:15 六日要作工,但第七日是安息聖日,是向耶和華守為聖的‧凡在安息日作工的,必要把他治死‧

哦,原來第七日安息日由阿當出現直到人類滅亡,咁教徒信耶和華宗教,應該一出生什麼事都唔做得,連執柴都唔得(民數記15 : 32-33),淨喺可以等死喎。
莫非……耶穌曾經到過香港傳教?http://lh3.ggpht.com/_YvBNLFWaR1I/RtmLhUNgdoI/AAAAAAAAAWM/WFagsfNrADU/s800/child.jpg
抽刀斷水 發表於 2009/10/14 19:46

精神病患啫。
所以我們廣東人叫死做「拉柴」,又係應驗聖經嘅
沙文 發表於 2009/10/14 17:25

你沙文日日翻工都未死得,聖經安息日預言破左產破左產,解決左解決左喇。
10# hellboy
若是日日翻工,我又唔敢拍心口話實唔死得喎
沙文 發表於 2009/10/14 23:33

但喺如果聖經安息日做工必死這耶和華的咀咒已經應驗左,咁全人類一翻工就會突然被天降石頭打死,咁人類應該已經死得七七八八喇喎。
當年法利賽人也針對過耶穌在安息日醫治病人.....
Dalvm 發表於 2009/10/14 23:36

髮菜營養價值高嘛,所以有農民咪以採挖髮菜賣錢謀生囉。唔通無好似啲基督徒咁屎窟痕亂膠咁嚟咩。至於啲乖仔,一早拋棄左耶和華宗教啦,仲喺到批評那些無辜的髮菜農民嚒。
14# hellboy
咁又未必,當年執柴仔係被摩西叫人掟死的,並唔係好似俄南唧精咁由上帝直接整死,所以安息日返工應該沿襲由人類執行死刑此傳統,若是顏射、口爆等行為才是被殞石責死 ...
沙文 發表於 2009/10/15 02:05

哦,耶和華招式真喺好講究喎,好彩聖經無應驗到啫,如果唔喺沙文比人顏射口爆就出事喇。
17# hellboy
係顏射口爆沙文的人出事啫,沙文係冇事嘅,更何况,相金先惠格外留神嘛,過咗水先講啦。您咪又試解錯經喎
沙文 發表於 2009/10/15 20:20

你咪成日職業病至得咖。咁如果你男朋友射你顏之後被殞石揼死,你都會好傷心咖嘛。你要多謝聖經無應驗囉。
同埋沙文晚晚比人插的期間或者插完,沙文都一樣會激射左嘛,所以佢都要為自己多謝聖經無應驗囉。
DD版友提倡的屎唔臭都愛一爛餐教義,都有尐感染力。
一念及將來您俾殞石責到上七孔流血、下三孔流黄流白又流血,我就好唔安樂。
裝完香俾您先得閑多謝聖經 ...
沙文 發表於 2009/10/16 01:31

有人晚晚抽插你,就會激激激激激射左你(you cum)(除非你陽痿),抽插你那個人有事,你都走唔甩咖,同你啲秘密男情人講定黃泉路上見,好快落去陪佢啦。

啊爾佗佛! 喃嘸喃嘸喃嘸喃嘸喃嘸喃嘸喃嘸喃嘸喃嘸喃嘸喃嘸喃嘸喃嘸喃嘸喃嘸喃嘸……~
係都您去等我先嘛, 始終您都係出錢淫碌嘢出來示眾為眼痛市民籌旗嗰個
沙文 發表於 2009/10/16 20:15

你成日屎窟痕又要自慰,就叫我淫碌嘢比你,你唔喺手緊到連一支自己都買唔起嘛?

RE :#26

嗱。

是呢, 那最好人人只需1 天上班, 另外神6日為我們打工.
Dalvm 發表於 2009/10/17 07:47

你自己講嘅

第七日神的安息日是指由神所創造的生死物,

e.g. 人 和 大自然 自己所創造的世界.

Dalvm 發表於 2009/10/14 12:04

日日都喺安息日。日日翻工都活在耶和華的刀口之下?
29# hellboy
乜您粉紅色茄?您的真正身份係http://pic.pbsrc.com/spacer.gifhttp://media.comicvine.com/uploads/0/40/191822-102275-pink-panther_large.png???
沙文 發表於 2009/10/17 20:32

哈哈哈,幾幽默喎。
高級模式 | 發新話題
換一個