返回列表 回覆 發帖

[How] 找到有誤,就可以把基督教幹掉,丟進垃圾桶

回復 4# android
無誤
教徒還是老實的
若不是他們的如實記載, 我還真不知道原來那位犯人做了冤大頭

某個星期五:
Luk23:42 就說、耶穌阿、你得國降臨的時候、求你記念我。
23:43 耶穌對他說、我實在告訴你、今日你要同我在樂園裡了。

某個星期日:
Jhn20:16 耶穌說、馬利亞。馬利亞就轉過來、用希伯來話對他說、拉波尼.(拉波尼就是夫子的意思。)
20:17 耶穌說、不要摸我.因我還沒有升上去見我的父.
回復 6# android
所謂爆竹一聲除舊約,新袋新酒肏獸嘛. 新約時代,您可以食咗隻豬、買樓無需顧慮原沽家會在一年內回購、姨媽期做愛、甚至,您喜歡人獸交的話, 娶一隻信基督教的秋田犬亦可由拉比證婚

http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=683&extra=page%3D1
回復 8# android
有些新約時代才開始有的規例, 1 Cor 11:5 ,基督教自己不執行, 卻由穆斯林徹底執行, 這又是何解呢?
回復 14# 龍井樹
有兩棵不同無花果樹分兩日鬧唔得咩?
回復 16# 龍井樹
3個肥婆6個Lynn, 4個耶穌就8棵樹, 十分合理嘛
個個都信您吹得佢漲咩?
Don't know where God is but the Devil is in the details
4個耶穌其中3個係3位1個係1體咪啱咯, 咁都唔識計
Don't know where God is but the Devil is in the details
回復 龍#樹

即係個個都係獨一真神、個個都係父上帝獨生兒子?

好簡軍啫。
您在2011年得1子, 就宣告佢係您獨生子。咁您冇講大話。
點知佢30歲犯法被打靶,同年您又得一子,又宣告佢係您獨生子,仍然係冇講大話......
回復 30# 龍井樹
係呀, only child之嘛
http://zh.wikipedia.org/zh-tw/独生子女
回復 36# 龍井樹

您big eye look through the dragon乍卦

3. 由於手足過世而成為獨生子女。
回復  沙文

手足過世而成為獨生子, 同你話個仔打完靶再生一件又係兩個 CASE 喎.
而且, 打靶到復活其間只 ...
龍井樹 發表於 2010/4/27 22:31

打完靶既後再生的一件就係因為手足過世而成為獨生嘛
無始時已經與上帝同在, 但未出世嘛
復活後都係已經過世才可以復活嘛
回復 41# android
咁呢尐係版畫, 一印起碼幾十張, 只要物主肯賣, 有錢點會買唔到?

佢一定貴唔過呢幅, 唔傻都畫唔出:
回復 44# 龍井樹
咁佢係本來唔係獨子, 因為其他手足死晒死剩佢一個, 先變成獨生嘛

已經存在但未出世又未可咁計嘛 -- 雖已存在, 但未生出來, 故未可稱「生子」

同時存在兩個上帝兒子, 又係獨生子 -- 好似將兩隻獨木舟擺埋1齊, 又係獨木舟嘛, 冇人叫咁樣做雙木舟嘛
回復 46# 龍井樹
多謝俾面
Gen 20:11 亞伯拉罕說、我以為這地方的人總不懼怕 神、必為我妻子的緣故殺我。
20:12 況且他也實在是我的妹子、他與我是同父異母、後來作了我的妻子
回復 64# 方方土

可能係選擇不多 -- 我中華民族又係伏羲女媧兄妹通婚. 情形都係一樣.
但由於中國有玉帝, 佢只好去做猶太佬的上帝
高級模式 | 發新話題
換一個