返回列表 回覆 發帖

信耶穌一定贏!

信耶穌一定贏!

基督徒   反基督
頂大光榮    贏     輸
做耶穌兵    贏     輸
凡事相信    贏     輸
凡事盼望    贏     輸
凡事感恩    贏     輸
效法天主    贏     輸
敬愛天主    贏     輸
事奉天主    贏     輸
悅樂天主    贏     輸
榮耀天主    贏     輸

我是教友,頂大光榮,領洗以後,做耶穌兵
凡事相信,凡事盼望,凡事感恩,榮耀天主

http://www.youtube.com/watch?v=GzrKH4ICz70

http://www.hkcccl.org.hk/image/golden_jubilee_logo.swf

主愛憐笨到會去相信他的人,

這點我們確實的都輸了...

做人有時承認輸,承認自己的有所疏失也挺好的,不是嗎.

to:龍井兄
有咁既事?

信仰是堂堂正正,頂大光榮的事,無需偷偷摸摸啊!  ...
lukeck 發表於 2010/6/28 05:32

信耶穌學似你,爹親娘親不及耶和華恩情深,當然就不知羞恥為何物了。
龍井樹, 你就不用再裝反基督徒了.
今日都見你有返教會崇拜啊.
其實你是上帝的無間道對不對?
假裝反基督, 其 ...
Guest from 124.244.232.x 發表於 2010/6/28 02:39

昨天你媽約我教會等,散會後跟我去時鐘酒店呀,白痴。
你媽還說你思覺失調越來越嚴重,有病去看醫生啦!

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
假裝反基督, 其實就偷偷叫人信主.
嘻嘻嘻,,,你真有一套啊.Guest from 124.244.232.x 發表於 2010/6/28 02:39

有咁既事?

信仰是堂堂正正,頂大光榮的事,無需偷偷摸摸啊!
假裝反基督, 其實就偷偷叫人信主.
嘻嘻嘻,,,你真有一套啊.
回復 24# LCM

咩片呀 ,片仔黃呀
回復 20# 淚兒

點解條片好似幼稚園上堂咁嘅???
兄不用操心,我已幫父母領洗了。
lukeck 發表於 2010/6/27 15:10

我的話你聽不懂嗎?
你尊重你媽純粹是因為她敬畏天主,你媽十月懷胎生你育你都還未夠,還要加上敬畏天主才能得到你的尊重。你這個不念親恩的不孝子,跟禽獸有什麼分別呢?你讀過《慈烏夜啼》嗎?連禽鳥都會念親恩,你根本就連禽獸都不如!
回復 21# lukeck

咁其他親朋又領洗了?
咁你的寬頻又領洗左沒呀?
你媽不敬畏天主你就不尊重她嗎?
你這忤逆子,你媽生塊叉燒好過生你。
龍井樹 發表於 2010/6/26 21:47

兄不用操心,我已幫父母領洗了。
回復 19# 抽刀斷水

係呀 ,岐視殘疾人士果條米係囉
互補不足,還可能出現互相矛盾呢。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
回復 17# 抽刀斷水

車 ,我之前貼的經文都係出自思高本 ,你唔覺0者
思高本 ,點都好過和合本 ,不過就要彼此互補不足了 (耶徒是不會這招的)
回復  抽刀斷水

nonsense ,扮既0者 ,我都看思高本 ,又唔見你叫我天主教徒? ...
淚兒 發表於 2010/6/27 11:44

你好人好姐睇乜鬼思高本呀?
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽
回復 5# 抽刀斷水

nonsense ,扮既0者 ,我都看思高本 ,又唔見你叫我天主教徒?
LOL,基督徒其實冇可能會輸的。
佢地遇到咩事都唔會怕!
所有野唔係神的恩賜就係神的考驗 ...
豬丫痾腎 發表於 2010/6/27 10:16

所以上述案例中

苦主是得到神的恩賜(早歸主懷,也不要再忍受惡婆娘與子女不孝)嗎???

其妻與子女亦受到神的考驗(耶穌告訴門徒「愛父母過於愛我的,不配作我的門徒;愛兒女過於愛我的,不配作我的門徒。」)!!!
反基就當輸曬你講個D又點呀  最緊要係反基贏過了神
拿破崙9勁LO 一樣要滑鐵盧
我們都忘了,放下也是種選擇
回復 11# 豬丫痾腎

我都睇唔明同贏輸有乜關係,佢地唔係反賭博咩?
一打賭,佢地本身就已經違反左教會o既教導,咁唔係一定輸先o岩咩?
高級模式 | 發新話題
換一個