返回列表 回覆 發帖

前司長梁錦松的見證

回復 20# beebeechan

冇基基結出好果子的例子喎, 您試下舉出基基結出好果子的例子等我踩啦
回復  beebeechan

冇基基結出好果子的例子喎, 您試下舉出基基結出好果子的例子等我踩啦 ...
沙文 發表於 2010/6/29 10:55

你見識少卦
您舉啦笨7
Don't know where God is but the Devil is in the details
有問, 好果子的定義是甚麼先?
睇靚女, 都唔會人人標準都一樣架哩
雖然有前有後..都是大家共通的
有 industrial standard嘅, 您去查詢下啦
http://www.hkexporter.net/associ ... s-associations.html
Don't know where God is but the Devil is in the details
您舉啦笨7
沙文 發表於 2010/6/29 11:01

咁我都學下你既討論側側膞大法先:

您去查詢下啦
http://www.godandscience.org/apo ... ous_christians.html

戇9
我又可以學下您唔睇拎啫, 死蠢

如果信耶穌無永生,無好處,無得贏,梁司長點會信?

如果當低能兒,無好處,無快樂,人怎會當?

請各位多多思考反省!
是有大佬可跟,靠的是他力,心情上是輕鬆多了。 ...
lukeck 發表於 2010/6/28 09:30

這句才是重點,其它什麽 "行公義、好憐憫、存謙卑的心、與神同行、謙卑、榮神、益人、盡己" 等都只是辯詞。

古惑仔都識得揾個有實力嘅大佬來跟,理他販毒還是做什麽。

梁錦松揾個虛幻的來跟更醒目。虛幻的東西你要它多厲害便多厲害,多大能便多大能,多愛你便多愛你,你的幻想力才是它的極限。(The capability of an imaginary is only limited by your imaginary power.)

活在虛幻中是輕鬆的吧。
回復 29# ctaya

對 ,聖保羅米就係用呢招呃飯食囉
回復  ctaya

對 ,聖保羅米就係用呢招呃飯食囉
淚兒 發表於 2010/6/29 20:58

保祿在未皈依前, 啖飯仲好食過皈依之後。
「呃飯食」之說, 不攻自破。
無騙子為子呃人而作出利益犧牲。 蝕本生意無人做。
明顥, 皈依所得到的, 不是金錢利益可量。
無騙子為子呃人而作出利益犧牲
beebeechan 發表於 2010/6/29 06:15
都未必嘅
保祿就係知道人人都知道無騙子為呃人而作出利益犧牲, 所以佢特登咁做, 就可以掩飾到其騙子身份嘛
回復 32# 沙文

嘩, 沙大哥,
好古龍式噃 ---- 正!
都未必嘅
保祿就係知道人人都知道無騙子為呃人而作出利益犧牲, 所以佢特登咁做, 就可以掩飾到其騙子身份嘛 ...
沙文 發表於 2010/6/29 23:39

亦有一種說法 Saul of Tarsus 是個無間道 (a Roman spy)。

http://www.amazon.com/Operation-Messiah-Roman-Intelligence-Christianity/dp/0853037027
其實很搞笑..基基見到人信.. 講幾句..就話咩見證...

梁錦松話 其他既都強調自我修為,而基督教就係可以與神同行... 仲可以得永生添..

嘩..好似好數wor...

我認為..如果你真係可以修為到什麼什麼的..那是的確是你的.. 是真的.  但信基督教就係便宜貨.. 是即成的..你話信就得.. 你可以做壞事到死那一刻先信.. 那一樣可得永生..  呢d 係咩修為 ??

有大佬可跟,靠的是他力 ...即係可以懶.. 可以依賴..   

不過..你要付出代價呢... 就係...榮神、益人、盡己... (其實即係要傅教... )

要返教會..要講多d見證..多捐錢.. 咁咩問題都有神幫你解決..仲有永生添...

就好似...信共產黨就唔會餓死一樣.. 但要幫手宣揚共產黨既好 lor..

佢學習謙卑既方法係先毀滅了自己.. 無用的...   

你想學習謙卑,唔係要認基督教有幾"大佬".. 而係要學會了... 你只係存在既一粒沙..  咁就自然會謙卑

何須要幫人傅教 ???
我認為..如果你真係可以修為到什麼什麼的..那是的確是你的.. 是真的.  但信基督教就係便宜貨.. 是即成的..你話信就得.. 你可以做壞事到死那一刻先信.. 那一樣可得永生..  呢d 係咩修為 ??

何須要幫人傅教 ???

kwongyauleung 發表於 2010/7/3 20:32

咩係「傅教」???

我睇見你仲搞笑哩

你都未知人個教係信乜, 就學人反教
回復 36# beebeechan

您仲過癮啦,連個教信乜都未知就信教
多謝提醒, 我打錯一個字你就可以咁搞笑.

講真,真係唔知咩教.但都係覺得好好笑.. 

你覺得我反教咩? 我覺得佢反智呢.. 你駛唔駛護教?

再搵多幾個錯字黎笑下.. 加油.. haha..

講真,真係唔知咩教.但都係覺得好好笑.. 

你覺得我反教咩 ...
kwongyauleung 發表於 2010/7/4 02:49

你多謝我提醒你是應當囉

提你做事要認真一點。不要苟且求求其其
(打一帖幾十字的文也馬馬虎虎, 在大事上 (如反人宗教), 叫人怎信服?)

批評別人宗教時也應先了解一下人地的信仰。
不要人反你反, 跟人尾郤又唔知在反甚麼,
你睇錯野就不要輕易說是別人反智

你覺得我反教咩?
.
kwongyauleung 發表於 2010/7/4 02:49

反教你就無能力勒
在旁說三道四, 妖言惑眾就有
你是在執人一個給扭曲了的訊息, 你扭多幾下, 加鹽加醋, 再交俾下一手。
高級模式 | 發新話題
換一個