返回列表 回覆 發帖

前司長梁錦松的見證

談梁錦松, 只懂談偷步買車, 有點似老外談中國人, 仍是以為是束辮著馬褂的一樣無知。 中國人一早已不是這模樣了.
回復  beebeechan

中國人講耶穌仲無知啦。耶穌早已不是咁卵樣啦
沙文 發表於 2010/6/28 11:37

咁即係點樣?
你唔講我唔知
天主, 天使睇人都一樣話人好蠢。
人生幾十年的悔改, 克己便可換來無窮的福樂, 億億萬萬年永生
為甚麼不把握在世的機會?

人永遠都在馬後炮時才知自己死蠢
咁又未必。您馬前炮都知啦
沙文 發表於 2010/6/28 23:27

有天主向人的啟示, 咁咪知囉
乜佢無話你知咩?
有架喎
毒品不須要服用過才知道有害健康,看看癮君子變成怎麼個模樣就知道;耶教不須要信過才知 ...
龍井樹 發表於 2010/6/29 08:55

無人因吸毒而結出好果子, 所以常人不需要嘗試毒品去知好壞.

基基.....有些人做基基結出壞果子, 亦有做基基結出好果子的例子。

兩者是不同的事.

冇基基結出好果子的例子喎, 您試下舉出基基結出好果子的例子等我踩啦 ...
沙文 發表於 2010/6/29 10:55

你見識少卦
有問, 好果子的定義是甚麼先?
睇靚女, 都唔會人人標準都一樣架哩
雖然有前有後..都是大家共通的
您舉啦笨7
沙文 發表於 2010/6/29 11:01

咁我都學下你既討論側側膞大法先:

您去查詢下啦
http://www.godandscience.org/apo ... ous_christians.html

戇9
回復  ctaya

對 ,聖保羅米就係用呢招呃飯食囉
淚兒 發表於 2010/6/29 20:58

保祿在未皈依前, 啖飯仲好食過皈依之後。
「呃飯食」之說, 不攻自破。
無騙子為子呃人而作出利益犧牲。 蝕本生意無人做。
明顥, 皈依所得到的, 不是金錢利益可量。
我認為..如果你真係可以修為到什麼什麼的..那是的確是你的.. 是真的.  但信基督教就係便宜貨.. 是即成的..你話信就得.. 你可以做壞事到死那一刻先信.. 那一樣可得永生..  呢d 係咩修為 ??

何須要幫人傅教 ???

kwongyauleung 發表於 2010/7/3 20:32

咩係「傅教」???

我睇見你仲搞笑哩

你都未知人個教係信乜, 就學人反教
多謝提醒, 我打錯一個字你就可以咁搞笑.

講真,真係唔知咩教.但都係覺得好好笑.. 

你覺得我反教咩 ...
kwongyauleung 發表於 2010/7/4 02:49

你多謝我提醒你是應當囉

提你做事要認真一點。不要苟且求求其其
(打一帖幾十字的文也馬馬虎虎, 在大事上 (如反人宗教), 叫人怎信服?)

批評別人宗教時也應先了解一下人地的信仰。
不要人反你反, 跟人尾郤又唔知在反甚麼,
你睇錯野就不要輕易說是別人反智

你覺得我反教咩?
.
kwongyauleung 發表於 2010/7/4 02:49

反教你就無能力勒
在旁說三道四, 妖言惑眾就有
你是在執人一個給扭曲了的訊息, 你扭多幾下, 加鹽加醋, 再交俾下一手。
再搵多幾個錯字黎笑下.. 加油.. haha..

搵到時一定會更正, 指正你
塞錢入你袋
高級模式 | 發新話題
換一個