返回列表 回覆 發帖

我們不應侍奉兩個主

係囉
你不要用電腦了
改用回算盤, 結繩記事, 用記事冊..........
beebeechan 發表於 2010/7/14 22:18

電腦是工具﹐我將電腦當工具用 jar
windows 同 linus 會有 bug 大家一早知道喇
用唔用我們自己喜歡啊
電腦同software 之不過是服務用家的一種工具而已

你用工具和bug來代表 "主" ﹐真係好貼切囉
回復  beebeechan

既然有bug的天主您都照侍奉
咁冇理由唔俾人電腦有bug都照用 ...
沙文 發表於 2010/7/14 22:30

天主有無bugs 是後話
焦點是, 你不能同時侍奉兩個主 (就算這是有bugs的主, 是殘酷的主, 是不公平的主, 是白痴的主.....whatever)
你可以不侍奉天主。
或你去侍奉那些可以容許同時侍奉其它神的神祗.

簡單一句: 就是請過主
回復 20# beebeechan
我解得明, 但係您要好似處女發誓絕不犧牲色相但為咗錢就當眾除褲咁

放棄您堅决的唔睇拎原則先
我解得明, 但係您要好似處女發誓絕不犧牲色相但為咗錢就當眾除褲咁

放棄您堅决的唔睇拎 ...
沙文 發表於 2010/7/14 22:45

唔知你想翕乜
天主有無bugs 是後話
焦點是, 你不能同時侍奉兩個主
beebeechan 發表於 2010/7/14 06:43

咁不同時侍奉兩個主, 您都好贊成啦
回復 24# beebeechan
您知自己絕不睇拎就得啦
有人說:你不可以由IFC 頂層步出而不會墮下。
不由得你贊成或不贊成囉.

放棄您堅决的唔睇拎 ...
沙文 發表於 2010/7/14 22:45

為什麼你話妖徒傻弟唔睇拎 ﹖﹖
他唔開拎黎睇又怎會知道拎入面是英文稿 ﹖
仲強調他英文唔好 ﹖﹖
回復 21# 三教童
一個人有幾多架電腦, 係冇法例規定嘛

好似我, 公司一架desktop, 屋企一架desktop, 又有laptop 又有Macbook又有netbook
不如您又買多幾架侍奉啦
廣東人說「唔睇。」不等如不會用眼去望一望。
你明唔明呀
廣東人說「唔睇。」不等如不會用眼去望一望。
你明唔明呀
beebeechan 發表於 2010/7/14 22:55

姐係你都有開 link 黎睇一睇喇
回復 27# beebeechan
又唔係啦, 我可以反對由IFC 頂層步出而不會墮下嘛
又唔係啦, 我可以反對由IFC 頂層步出而不會墮下嘛
沙文 發表於 2010/7/14 23:08

那你咪反對囉
看誰會說你是白痴還是我說的是白痴
回復 33# beebeechan
您都反對同時侍奉兩個主咯
唔爭在白痴多一次啦
同你傾多幾帖, 真係會白痴指數飆升
回復 35# beebeechan
梗係, 您淨係照鏡都睇唔出自己是否英俊
但一有比較就容易自慚形穢啦
If you wish to run 2 operating systems on the same computer at the same time, try vmware, or Virtual PC.  

If that doe snot fit your need, you can always get to the ground level and make it possible.
回復 37# dye
教徒福音!
有此先進科技我地同時侍奉關帝同顛鼠都冇問題了!
主就同 Windows 和 linus 一樣
是會有 bug 的 ﹐大家明未啊 ﹖  --> 好正....

==============
侍奉兩個主 我覺得都唔係好正確既.. 因為始終都有嫉妒既問題嗎..

但係主係要黎侍奉既咩..我又真係唔係好明.  佢俾你永生對你好愛你 你先對佢好嗟..  咁侍奉佢係唔係有呢d好處呢..     bbchan /樓主.. 可唔可以講下你親身感受呢..你又點侍奉既呢..

咁如果有人覺得基督既主對佢唔好而覺得第二個主對佢好咁佢唔信基督既主都好正常嗟..
但係主係要黎侍奉既咩

kwongyauleung 發表於 2010/7/15 00:21

你對「侍奉」的理解是等同奴隸與家主的關係嗎?
高級模式 | 發新話題
換一個