返回列表 回覆 發帖

[搞笑] 原罪和一次得救永遠得救 by淚兒

「不過出毒奶粉果D人冇講過話D奶粉有毒, 我又冇講俾人知响街市放左個核彈呀嗎~ 如果果D人一早講明D奶粉有毒/一早講左响街市放左個核彈, 佢都要食/引爆, 咁真係唔怪得人架喎. 唔係咩?」

簡單講,唔係。有D野係唔可以免責。

-------------
你是典型的MIGHT MAKES RIGHT (有強權無公理)

吓,如果我提醒左佢,同佢講話:D奶粉有毒架,唔好食。咁到唔算盡左責啦咩?

---你是典型的MIGHT MAKES RIGHT (有強權無公理)
呢到係離教者之家, 我呢果基督徒係度邊有權? 你唔好亂講喎。再唔係你就講我知我幾時有用過強權?
我都唔知
聖經無講到, 我不會亂作一個回應
beebeechan 發表於 2010/7/15 21:52

-----------------------------------------------
你所接觸的教會當中, 如何解說有關
蒙古人種生下來便是黃皮膚。
高加索種人生下來便是白皮膚
尼格羅人種生下來便是黑皮膚。
..........如果人是從亞當.夏娃而來, 點解有三種膚色?
------------------------------------------------

我不是問對人種膚色的理解呀, 你是否同意你教會的解說, 你也可將有關解說話我知.  

當知, 也可能是你明白我意思, 只是你打錯字.  你是否這樣回答"
我都唔知. 聖經無講到, 教會應不會亂作一個回應".
以前問過牧師, 佢話這跟信仰關系不大, 可否請你問一下神父?

回復 42# 出位基督徒

簡單講,唔算。有D野係唔可以免責。

你即管試下,你擔保坐監

------
响街市放左個核彈呢?
簡單講,唔係。有D野係唔可以免責。

dye 發表於 2010/7/16 11:40

各位可以係到隨便欣賞風景

不過, 行得太開就會跳下去, 千多呎唶, 你一定會死

但總會有人去挑戰忠告

後果係咪要自己負, 關人乜事?

在伊甸園做甚麼都可以, 不過, 只是不可吃那樹的果唶。
但總會有人去挑戰忠告
後果係咪要自己負, 關天主乜事?

簡單講, 有dee野唔可以賴人
回復 43# E72

我答一句嘴:有唔同色應該係因為地區環境唔同而進化出來~
答嘴完畢,bye bye.
「後果係咪要自己負, 關人乜事?」

1) 個岸唔係政府起,如果唔係政府已買第三保
2) 政府可以起欄杆,實則上好多危險地方政府都有,冇只係政府估你無咁笨 (主因係政府能力有限)

簡單講,有D野係唔可以免責。
回復 44# dye

如果我因為某D原因做左毒奶粉出來用,然後千叮萬囑同人講到明有毒,叫人唔好食。 佢都食左的話我相信我係唔會坐監。 所以我勸你都係唔好擔保啦~~ 

如果我因為某D原因响街市放左個核彈,然後千叮萬囑同人講到明果度有個核彈,叫人唔好接近受影響範圍。 佢都要行入去,我都覺得我盡左責。
如果我因為某D原因响街市放左個核彈,然後千叮萬囑同人講到明果度有個核彈,叫人唔好接近受影響範圍。 佢都要行入去,我都覺得我盡左責。
出位基督徒 發表於 2010/7/15 20:15

可以告您阻街喎

所以你咪不負責囉。做左毒奶粉要銷毀,有無睇新聞呀。
有良知果D都銷毀左啦。

你放左個核彈要去疏散。疏散左死咗人你都有罪。你做乜放核彈呀?D警察都唔係叫你疏散,而係推你走,圍唒欄咁。

-------
你睇下「下限」响邊邊?

http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_of_care
唔可以喎。 如果我放得個核彈向條街度,當然會有曬 permit 啦,唔係點敢放呀?
回復 51# 出位基督徒
您upload一份開下眼界
「後果係咪要自己負, 關人乜事?」

1) 個岸唔係政府起,如果唔係政府已買第三保
2) 政府可以起欄杆,實則上 ...
dye 發表於 2010/7/16 12:10

咁如果政府起曬欄杆"dung"埋危險牌, 不過個遊客自己爬過去,咁又點計?
你咪試下囉。你擔保坐監。
只能有敬畏天主之心才會減少犯罪。  <----  減少犯罪即係都會犯罪啦.
以前殺幾個人, 信主後只殺一個人??
毅力並非長跑, 而是一次接一次的短跑

回復 53# 出位基督徒

首先,有D野係唔可以免責。我提出果兩種都係。你做乜都走唔到。

第二,個風景唔係政府起。個責任可以分

笫三,政府能力有限(各方面都係)

-------------
能力愈大,責任愈大

無能,就當然唔駛負責(負唔起)
不過, 天主識看人心, 他知。  <--- 你又點知佢知呢?
毅力並非長跑, 而是一次接一次的短跑
回復 54# dye

仲衰,你唔冇叫我唔好,仲成日叫我試下。咁我試左係唔係可以話你都不能免責?
我試左之後就唔該你出來負責喎。
回復 52# 沙文

upload 一份乜野?
回復 58# 出位基督徒

係架,教唆犯法呀。我會負「講」果部份,你去負「做」果部份

好在有言論自由。講好難犯法,做先係。
高級模式 | 發新話題
換一個