返回列表 回覆 發帖

[搞笑] 原罪和一次得救永遠得救 by淚兒

回復 59# 出位基督徒

您話您有擺little boy  permit嘛
您係出位基督徒定係懵盛盛基督徒?

真架,如果你真係因為我講下走去放核彈,最後死左一大堆人,我好內疚架。
所以千祈唔好拉。

但係我至少認無知,我點能知你咁能笨七? (死左人係譟D)
我又認無能,咁我無能保護人去免核爆。

點都好,如果因為我多口,你白痴,死左人我真係好能內疚架。
係我懵盛盛定你懵盛盛呀?
我幾時話過我有擺little boy  permit呀?

你LOOK大對眼睇清楚
我係話:"如果我放得個核彈向條街度,當然會有曬 permit 啦"

而家我都冇放,點會有 permit?
回復 63# 出位基督徒

您有permit就會放啦嘛
回復 60# dye

呵~你都講到呢個地步,我可唔可以安心咁話你賴皮呢?
回復 64# 沙文

有先講啦,但係我而家冇呀嗎。
回復 66# 出位基督徒

既然您冇permit就冇得講放乜彈啦, 有咗permit先有得講放唔放嘛
回復 62# dye

既然你都認左你自己多口,無知,同無能,咁我都唔再怪你啦呵?
我冇人生攻擊你架, 你自己講架咋。
回復 68# 出位基督徒
您唔再怪佢都要抬番舊乜彈返屋企

冇permit唔准放嘅
回復 69# 沙文

我都冇放。
回復 70# 出位基督徒

咁您都冇盡責啦
我冇放喎,你想點?
回復 72# 出位基督徒
   我問您想點至啱
您都冇放, 又點樣覺得自己盡咗責?
喂, 我都唔知喎。
所以囉,dye 果套咩 "有D野係唔可以免責"什麼什麼的。。。 實際用起上來都唔 make sense 既。
咁快就實驗左啦。

回復 68# 出位基督徒

「如果你真係因為我講下走去放核彈,最後死左一大堆人」

誰在意你?你是加害者,不是死者。

--------
是,我是估不到你是個白痴。
是,我是不能制止別人受你的核彈所害

回復 74# 出位基督徒

見法律CONTROL OF EXEMPTION CLAUSES ORDINANCE - SECT 7

(1) 任何人不得藉合約條款、 一般告示或 特別向某些人發出的 告示, 而卸除或 局限自己因疏忽引致他人死亡或
人身傷害的 法律責任

......

(3) 如合約條款或 告示看來是用以卸除或 局限因疏忽而引致的 法律責任, 則雖然某人同意或 知道該條款或 告示的 存在
, 亦不得單憑這點認為該人表示自 願承擔任何風險。
只能有敬畏天主之心才會減少犯罪。  <----  減少犯罪即係都會犯罪啦.
以前殺幾個人, 信主後只殺一個人??

Alice 發表於 2010/7/16 12:45

咁樣仍然係一件好事黎囉
咁樣仍然係一件好事黎囉
beebeechan 發表於 2010/7/16 13:21

係呀, 殺一個人仍然係一件好事
所以聖教會仍然做過好多好事
係呀, 殺一個人仍然係一件好事
所以聖教會仍然做過好多好事
沙文 發表於 2010/7/17 06:05

咁你解釋一下一個殺十個人的惡人, 變成只去殺一個, 九個活下
為甚麼不會是好事?
白痴的也知是好事囉
咁你解釋一下一個殺十個人的惡人, 變成只去殺一個, 九個活下
為甚麼不會是好事?
白痴的也知是好事囉     <----   你就真係白痴啦, 你真係以為信左主就會減少犯罪.

教友有無犯罪, 你自己都唔知啦. 佢地個腦唸咩, 你都唔知啦.
毅力並非長跑, 而是一次接一次的短跑
高級模式 | 發新話題
換一個