返回列表 回覆 發帖

很有趣的討論

您地班友仔唔好再做戲了。上繳回鄉証後馬上報失領新証,您估我唔知咩
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 Step.King 於 2007-5-14 06:02 發表
老大  回鄉証我係報失左  不過仲未上繳 我就係要以表清白  所以當年偷偷留了下來
就是要一天送給女朋友  代表我一片真心~絕無"嫖"印!
您又唔駛咁老實。老實反而不妙。

當一個男人肯為妳講大話,表示他還是在乎妳的。
並非「連呃妳都費事」
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 訪客得得b 於 2007-5-14 07:22 發表

喂!你講咩呀?冰有d咁嘅事呀?你住係加拿大都乜都知架?我而家著住件衫咩色你又知呀?我食完飯有冇刷牙你又知呀?離哂大普嘅,都吾知你講乜? ...
咁又唔係全知,不過回鄉証就以前都報失過,故而知之

回復#10的帖子

人人都話自己行得正啦,未到懺悔過的階段,人人都未係坦白

我就唔同,果次,佢一路喊一路問我:「你....你而家係咪連呃我都費事?」

咁, 我咪唯有呃佢咯

原帖由 Step.King 於 2007-5-15 06:20 發表
咁佢叫你去聽佈道會 你又咁為難?
我驚occupied左佈道會的有限座位. 您冇得入嘛

我一早已被識穿, 唔似您向貞貞自動上繳回鄉證後報失補領,她,還以為自己是世上最幸福的女人,您已向她交心、交回鄉證,以為您沒有北上...........
唔係蝦細路,係俾一個可能性細路女思考下啫。

史仔這個女朋友唔係叫貞貞,但可能另有一位叫貞貞嘛,我唔係話佢,叫佢唔好唔開心啦。您只會同這個女朋友去車公廟上頭香,甚至不能代表您不會同貞貞去佈道會嘛

老大一向最不叻呃嫂夫人,我呃佢之前會話明係呃佢喎 -- 為佢妳,我唔介意詐帝信

原帖由 Step.King 於 2007-5-15 07:11 發表
呢d野我更唔敢爬老大你頭   
唔得啦,封左您做游騎左先鋒,您職責上一定要扒我頭
明白了。您果然青出於藍,並無事先向她申明係講大話

但奇怪了,若然您唔係心有屎,做咩要向她上繳回鄉證呢?若然佢冇對您起疑心,又緣何會問起您的回鄉證呢?

scan張相做wallpaper就得啦,您解釋得不圓滿喎

我本passport的確係比左嫂夫人,但像您的回鄉証一樣,已報失
仲好,mit 出來然後報失啦

回復 #25 Step.King 的帖子

咁又唔係話一定。我提出一個可能性,唔想別的女士好似薏蘊咁淒凉,被騙仲自己好幸福啫

回復 #27 小豬丁 的帖子

冇錯,所以很多人身在福中不知福,就係因為佢地採用了不同程度的標準。而不能係靠一兩句說話可以睇倒或感受倒幸唔幸福,就係因為對方講野未夠精警,不能夠將幸福的精華蘊藏在一兩句說話之中,讓妳受用。但唔緊要,俾時間佢學啦

回復 #29 小豬丁 的帖子

正因為騙她的人是我,才淒凉啦。如果騙她的人不是我,我可以保護她,但騙她的人偏偏就是我,我就冇辦法啦

漏了一個字:同樣step king亦一樣,他的女朋友亦會覺得幸福,因為那個是stepking。

如果不將精華蘊藏在一兩句說話之內,stepking就要說太多話。所謂「言多必失」,就係咁解。所以,儘管唔需要,stepking還是會儘量這樣做的,甚至,有時講都費事:無聲勝有聲,才是最高境界。您地未試過咩?

回復 #31 Step.King 的帖子

您若無不臣之心就唔會問道於我啦
http://exchristian.hk/forum/view ... e%3D1&page=3###

回復 #33 Step.King 的帖子

我都係俾機會您表明立場jey

您能夠做到《論語·雍也》所說的「己欲達而達人」,果然不失孔子門生風範!

回復 #34 小豬丁 的帖子

佢就係唔想妳了解得咁多,「因了解而分開」嘛。
不過,既然妳已表白左妳鍾意佢言雖多但未必失,佢知道之後,亦可捉住妳呢個心態,乍帝口若縣河討妳歡心。而我既目的亦係幫佢套出妳想佢點。佢好應多謝我嘞。以後遇到本應係最高境界之時,由佢負責用最低境界的方式表達,成條街都聽到就精彩嘞。

回復 #37 小豬丁 的帖子

咁就睇番莊子同惠施再加一條魚的古仔啦。妳又唔係我,妳點知我知唔知佢點諗喎。

拿,妳又泄露軍機嘞,女仔喜歡五時花六時變呀史仔!好去學採花同變心啦!佢學成之後妳仲好笑呀
原帖由 Step.King 於 2007-5-18 21:50 發表
老大  你叫我呀?  有咩事呀
冇,提下您要不忘孔孟之道:「學而時習之」

回復小豬丁

5時花6時變即係「兵無常勢,水無常形」,又點會唔係軍機呢?妳而家唔好笑住先,睇下佢識唔識臻至「以不變應萬變」的境界先啦

回復 #42 小豬丁 的帖子

妳唔駛明嫁啦。妳都話女仔鍾意佢5點鐘採花,6點鐘變心,咁,其實我一直以來都係做緊女仔鐘意既野啫,呢個方針唔駛變啦。7點鐘笑啦
高級模式 | 發新話題
換一個