返回列表 回覆 發帖

基督徒的思維

天主跟本不會要酸的橙, 只要甜的橙。
酸的橙, 掉了算。
beebeechan 發表於 2010/8/24 03:20

非也非也
兲主食麵包都要搽jam嘅

橙皮酱:
  原料:酸橙200克,砂糖或蜂蜜80克(砂糖或蜂蜜的量控制在酸橙的40%左右)。
  做法:
  1、清洗酸橙,然后一剖二,挤出果汁,去籽。
  2、用匙刨果皮内侧,去除酸橙的筋缕等。
  3、将果皮切碎,厚度约为1毫米。
  4、将切碎的果皮浸于水中,水面刚好淹住果皮,放置一晚。
  5、次日去除做法4的水分,然后加入足量的水,点火煮,沸腾后倒去水。如此反复两次。
  6、将做法1的果汁放入锅内,加进做法5和砂糖的一半,以中火煮,去浮沫。煮时应注意尽量不触动锅内的材料,但需要时时晃动锅子。
  7、待果皮煮透,加上剩下的砂糖调味。
  贴士:酸橙皮经水煮可去果皮的苦味,这一步制作过程不可草率。若以蜂蜜增加甜味,风味更佳。橙皮果酱以酸橙、柚子、柠檬等柑橘类果实为原料,酸甜口味可自由调整。
  提醒:果酱煮成后,一般于85℃下装罐,90℃下杀菌30分钟,高浓度果酱可溶性固形物含量达70%~75%,糖分不低于65%,不必杀菌,煮成后趁热装罐,密封即可。最好放冰箱中。
你要定一條不合理的命題, 當然就容易找到破綻來攻擊之哩.......個箭靶仲大個大球埸, 怎會射不中?
beebeechan 發表於 2010/8/24 06:46

太遠都係會射不中嘛.
回復 20# 抽刀斷水
您有所不知
當時天上十個太陽
9近1遠
佢射中近的九日
但missed遠的一日
that's why 如今天無2日也
回復 35# beebeechan
嘻..嘻....
您都要小心控制你的兲主
不是讓兲主控制你
回復 38# beebeechan
未必
我潛意識好似聖經咁耍您話有一個可以控制人的兲主唔得咩?好似聖經求其講下都可以耍到您陀陀擰啦. 我要您以為我潛意識又默認了有一個可以控制人的天主都好易之嘛
是聖經話, 牧師神父話, 基基話....不重要

beebeechan 發表於 2010/8/24 14:50

不重要您都信到十足十, 我又駛Q洗咩
留番黎耍您都好嘛
五人去, 二人回....都算好架啦
有咩理由要怨天尤人喎?
Don't know where God is but the Devil is in the details
回復 45# beebeechan

都好過五人去一人回啦
做人唔好計較冇乜嘢
應該珍惜有乜嘢嘛
你為了要反基,
智慧早已放棄了
現在更變得冷血, 無情

我不會認為五人去二人回是一件令人開心的事 ...
beebeechan 發表於 2010/8/24 19:13

唔夠前納粹少先隊隊員教宗本篤16咁冷血, 無情
佢哀悼德國佬踩死人但對港人則不屑一顧

教宗對德國音樂節人踩人慘劇表哀悼
(商台)2010年7月25日 星期日 18:58
德國    西部杜伊斯堡大型音樂節的人踩人慘劇,十九名死者中,證實有一名中國女子,以及一名澳洲    人、一名意大利    人及一名荷蘭    人,另外三百四十多人受傷。杜伊斯堡中國學生會主席王欣表示,有中國留學    生在事件中受傷,有人流鼻血及扭傷肩膀,傷勢不嚴重。 音樂節吸引一百四十萬人到場觀看。會場在事發前已迫滿人,警方宣佈關閉入口,阻止樂迷繼續進入後,一條通往會場的隧道,有人群互相踐踏,情況混亂。德國總統武爾夫,對事件深表震驚,總理默克爾慰問死難者家屬。教宗本篤十六世    對事件表示深切哀悼。
我不會認為五人去二人回是一件令人開心的事
beebeechan 發表於 2010/8/24 19:13

咁您就唔係基督徒啦
五人去二人回, 即是三人進入兲主懷抱
理應十分令人開心, 而您, 居然見人入主懷就唔開心, 可見您用心歹毒
回復 53# kwongyauleung

並無跡象顯示陳便秘版友獲得委托全權代表兲主答問題
點解您唔向兲主直接查詢呢?
其他基督徒全部都係冇獲得委托全權代表兲主答問題
問之前您叫佢出示由兲主簽名的代言人授權書先得嘛

否則,佢勉強答咗您,都只屬個人吹水
Don't know where God is but the Devil is in the details
咁你又可有「版友獲得委托全權代表離教者」呢?
一隻手指指人, 三隻指著你自己
反基的笨拙, 盡在你一身 ...
beebeechan 發表於 2010/8/25 08:34

您話人反基都係一隻手指指人, 三隻指著你自己
您咁樣講即係默認您陳便秘自己反基啦
咦...點解得4隻手指茄?您笨拙地計錯數定係笨拙地斬咗第5隻呀?
基督教國家向來係較先進嘅.尤其是顛鼠教國家
好似菲律咁好嘢
回復 67# beebeechan

本來若果唔係銀紙上有此衰字都唔駛欠咁多國債
回復 73# weiyan

隨著Bretton Woods system變咗Smithsonian Agreement, 美金玩完啦
回復 73# weiyan

抵死嘞!借到最多錢嘅國家, 唔係信基督教嘅
回復 75# beebeechan

今年都出過dollar/comex齊飛啦, 唔好咁背 miss lead投資者喎, 輸錢連教宗都告理咖
回復 78# beebeechan

緊係有啦.平均每個美國人都只係負債4皮幾啫
唔識捉短期價格波以為這是什麼「規律」就抵您輸到便秘啦反基陳
(嗱我一隻手指指您反基4隻手指指自己反基, 冇錯咖!)
高級模式 | 發新話題
換一個