返回列表 回覆 發帖

森林之神可以安慰你

教仔做功課教到這篇文,見到有趣好有趣.這種森林之神曾經陪伴我走過好多路.  
轉貼自懷恩的天空

Story from exercise book for primary 6

Reading Comprehension 7

Bobby was a primary school student. He lived with his mother. They were very poor.

Bobby's school was far away from his hhome. He  to walk a long way to school. On the way, there was a thick forest. In order to save time, Bobby had scary. He ran the whole way through the forest every time.
One day, Bobby told his mother, 'Mum, the forest is too dark. Can I have someone to go to school with me?' His mum said, 'No, we are so poor. I have no money to hire a person to look after you, my boy. Don't worry. Just ask the God of the Forest to protect you.' Bobby asked, 'Where can I find the God of the Forest?' Mum answered, 'He is in the forst. Whenever you walk into the forest, just say "Good morning, my beloved God". He will be with you and you won't be afraid anymore.'

Bobby did as his mum told him ever after. He felt somebody walking past the forest with him every time. He felt safe and enjoyed the atmosphere of the forest since then.
舒緩恐懼與苦難,可能就是人類創造「神」的原因!
回復 1# weiyan

適切地運用「神」的概念,對安撫人的惶恐有一定作用,所以就說宗教是源於恐懼嘛。但當孩子成長後,就應該讓他明白為何會恐懼,因而才能克服恐懼。
如果突然有隻狼走出來要吃他, 就印證了森林之神不存在.
毅力並非長跑, 而是一次接一次的短跑
回復 4# Alice

但隻狼從來沒有出來,證明森林之神存在。
如果突然有隻狼走出來要吃他, 就印證了森林之神不存在.
Alice 發表於 2010/8/28 21:46

森林之神徒可以話:「首先,我有絕對信心隻狼係來自森林之魔鬼既,一定唔關我主森林之神事。第二,森林之神既然容許隻狼走出來食我,必定有祂的美意!森林之神的計劃,人怎能測透!」

信徒個腦就係咁獨特。所以任你六四、海嘯、地震,死幾多人,死幾多教徒,猶太-基督-伊斯蘭宗教徒都會繼續信佢地個神。唔止信,重要讚美!
回復 6# liberale

係呀.森林之神試練信徒,幫助信徒成長啫.證明森林之神幾咁愛人.
教仔做功課教到這篇文,
He  to walk a long way to school.

Bobby had scary
weiyan 發表於 2010/8/27 02:36
令郎讀咩學校咖?快尐同佢轉校啦
回復 8# 沙文

五旬節小學.過多一年都升中.估計都係會去耶教中學.
回復 9# weiyan

趁機轉官立學校或職中了
又或者過來澳門讀
回復 10# 淚兒

去澳門可以拜熊啤啤神,都可以考慮.
回復 11# weiyan

熊啤啤神
媽媽應該問佢驚d 咩..  

其實細路天生係咩都唔知..
有時都係大人嚇佢地搞到佢地驚的..

如果媽媽係呢個時候教佢點面對恐懼咁就唔駛整個神出黎.

之後因為依賴左呢個神..(因為唔駛驚)..媽媽又可以控制佢..話如果唔聽話.神就會罰你..

兒童是無助的 !

好似好好用? 對不對..

但係愚蠢既人就係咁"訓練" 出黎.. 到第時媽媽就會問點解我個仔咁怕事.. 而女朋友就會懷疑呢個唔係男人黎..可唔可以保護我 ?

當然唔係個個都會接受"訓練"啦..例如個d 一d 都唔聽阿媽講既人.. (例如我.. haha)

佢阿媽因為唔想佢驚,所以用大話騙佢。

佢阿媽其實可以考慮下
1) 用真相去教育佢。帶佢去森林睇下,其實森林不可怕。
2) 可以支持佢,擁抱?讚賞佢勇氣。
3) 可以諗諗方法迴避問題。「請人陪」只係其中一個方法:

甲)自己陪
乙)鄰居陪
丙)和朋友結伴行
丁)家中自行教
戊)轉校
己)和校方談,找社工介入
)改路線
等等,等等…

--------------
用大話騙孩子,一來不道德

二來,孩子萬一以為真的有神保祐,在森林亂來,可帶來真實傷害(好似神打,自殺狂徒……)以這森林為例,小朋友可以以為真的有神保祐,去試試路邊的毒菇。碰到熊,也以為真的有神保祐,不懂應變。給不良神父抓著,仍以為叫救命有用,而不懂逃跑

教育的本意不是去了解真相?為何一開始便誤導?

回復 12# 淚兒

熊啤啤神係澳門的守護神
高級模式 | 發新話題
換一個