返回列表 回覆 發帖

建議去平機會投訴離教者之家歧視基督徒??

有一句話說得好 寧做真小人 不做偽君子~"~
盲基天生睇野 就係非黑即白 永遠冇中間既灰色

率直 就一定要 見到靚女 就「我想搞你」?
講「我愛你」 得 ...
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/9 00:27

那這位人兄說的:
率直既人 咪想**就** 基督教個d叫虛偽 扮哂有禮貌 想**又唔敢** 就係心裡面**
"***"又會指甚麼呢? 是指"我愛你"呀?

"我愛你"為甚麼又不敢直言呢?
點解這位人兄又那麼「不率直」, 連心中的話都不敢直說呀?
豈不是都是同基一樣地: 虛偽 囉

看...我心想甚麼便說甚麼, 真率直
而我是基徒
有一句話說得好 寧做真小人 不做偽君子~"~
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/9 00:42

一句話說得好 九句都是錯的話, 都是要檢討的。
不要為一句說好的話便沾沾自喜
一句話說得好 九句都是錯的話, 都是要檢討的。
不要為一句說好的話便沾沾自喜 ...
beebeechan 發表於 2010/12/9 00:48

一句話說得好 九句都是錯 都是要檢討的。
這數據那裡來的? 你本人的統計??

請你也不要為了一句說得漂亮的話便沾沾自喜~"~
當然 有些人 甘願做偽君子 也是沒辦法的事 例如某些盲基=D
一句話說得好 九句都是錯 都是要檢討的。
這數據那裡來的? 你本人的統計??

請你也不要為了一句說得漂亮 ...
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/9 00:57

你所支持的這句話:
基督教個d叫虛偽 扮哂有禮貌
又是否你本人的統計?
數據那裡來的?
其實你應該回應番主題「歧視」=D

香港著名基督教的明光社出文刊 公開歧視同性戀者 更巧立名目 稱之為同性戀的「逆向歧視」。
其後被平公會公開批判 歧視同性戀本身已經是錯誤 如果怕被同性戀逆向歧視 那首先基督教就「不應歧視同性戀」

由此可見盲基的雙重標準的行事作風,甚為可恥,其身不正,還惡人先告狀。企圖把「歧視同性戀」合理化,無賴地稱反對基督教歧視同性戀的人歸納為「逆向歧視」。
你所支持的這句話:
基督教個d叫虛偽 扮哂有禮貌
又是否你本人的統計?
數據那裡來的? ...
beebeechan 發表於 2010/12/9 01:03

這是事實 你敢說你看到靚女 你沒幻想?你從沒打過飛機? 信你一成???
其實你應該回應番主題「歧視」=D

Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/9 01:06

指出你在廢話..是當下之急。
你也別來想轉移視線,
這是事實 你敢說你看到靚女 你沒幻想?你從沒打過飛機? 信你一成???
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/9 01:08

我見到靚女有幻想又怎樣?
就是我會跟耶穌的路, 將將我想犯罪仰制下來, 犯罪念頭打消了, 無人受害了。 這就是你指的「虛偽」?

我見到你在胡扯亂翕, 打想打七!(!&@*!^#!@!(@*(!@*!)
我收番無講出口, 在心中講, 少了一點罪, 這也是虛偽?
你少一點胡扯亂語才是不使人犯罪哩
指出你在廢話..是當下之急。
你也別來想轉移視線,
beebeechan 發表於 2010/12/9 01:09

那裡有轉移?
基督說 對婦女心存淫念 已經是犯罪
敢問閣下看到靚女 不會有幻想 你人生中 從沒打過飛機?
你就真係廢話連篇喇
那裡有轉移?
基督說 對婦女心存淫念 已經是犯罪

Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/9 01:13

無錯...都是犯罪
但比起實行, 行動出來
那一個大罪一點?

由大罪變小罪
由小罪變不犯罪才是進步

有誰要求人一下子便變成了聖人?
解答唔到 你地基督教既組織 公然歧視同性戀等惡行 所以咪要轉移下視線 講下宜D 我都真係為左你地D盲基感到辛苦 死雞撐飯蓋 又真係慘D既 理曲氣弱 講唔到野 甘我地宜D離教者 又時都要係D高地上面 憐憫一下你地D盲基既 哈哈
解答唔到 你地基督教既組織 公然歧視同性戀等惡行 所以咪要轉移下視線 講下宜D 我都真係為左你地D盲基感到 ...
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/9 01:16

閣下己經完全走向謾罵加人身攻擊+字大, 加文字自瀆
說明你真的詞窮難辯
閣下己經完全走向謾罵加人身攻擊+字大
說明你真的詞窮難辯
beebeechan 發表於 2010/12/9 01:21

香港著名基督教的明光社出文刊 公開歧視同性戀者 更巧立名目 稱之為同性戀的「逆向歧視」。
其後被平公會公開批判 歧視同性戀本身已經是錯誤 如果怕被同性戀逆向歧視 那首先基督教就「不應歧視同性戀」

由此可見盲基的雙重標準的行事作風,甚為可恥,其身不正,還惡人先告狀。企圖把「歧視同性戀」合理化,無賴地稱反對基督教歧視同性戀的人歸納為「逆向歧視」。

炒冷飯.....

那法官豈不是很岐視罪犯?
就算是判你罪的法官有高買, 有打飛機...就等如你的罪不是罪, 你是冤枉的??你才是受害人?
炒冷飯.....

那法官豈不是很岐視罪犯?
beebeechan 發表於 2010/12/9 01:24

哈哈 果然層次唔同 唔明唔緊要
將支持同性戀者定義為罪犯 將基督教定義係法官 一向都係典型盲基既行為 唔緊要=D
將支持同性戀者定義為罪犯 將基督教定義係法官 一向都係典型盲基既行為 唔緊要=D ...
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/9 01:27

將行淫, 肛交, 人獸交都視為個人自由, 也是一向都係典型盲反基既行為
將所有罪都加以容忍, 合理化後, 人間真是天堂了, 因為再沒有「罪」。
唔怪得 基督教 可以歧視同性戀LO 原來 基督教係法官 同性戀就係罪人

如果有人去告我們 歧視基督徒成立既話 你宜條友今日宜個言論 一樣係歧視緊同性戀者
唔怪得 基督教 可以歧視同性戀LO 原來 基督教係法官 同性戀就係罪人

如果有人去告我們 歧視基督徒成立既話 ...
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/9 01:31

我不讚成你的廢話, 不等同我便是支持「個條友」!
我現在是說你在講廢話!
高級模式 | 發新話題
換一個