返回列表 回覆 發帖

建議去平機會投訴離教者之家歧視基督徒??

閣下真是近期本壇罕見的無邏輯膠友, 說話句句自我犯駁。簡直是「膠展會」。

戇(一)
所以呢 同性戀只係犯左 盲基口中所講既罪

#100說話 漏洞百出 支持同性戀的 同樣有基督教人仕。

說明反對同性戀不是因為反對者是基督徒哩.

戇(二)
十個反對 就等於真理 而唔係建基於事實
荷蘭同性戀都合法化喇。
十個反對的事未必是真理, 可以轉個頭, 「合法化」的事就是真理?
婚外情, 通姦,  一夜情都是無犯法的, 一般有良知的人都知是不對的事。
(可能你是欠良知)。

戇(三)
當年哥白尼提出日心說,全世界話佢錯,係唔係代表佢錯啊?
有問哥白尼1543年出版的《天體運行論》後受到那些迫害?
(凡事請勿一知半解, 一知半解唔緊要, 當係事實真理咁亂講才是錯上加錯。
閣下真是近期本壇罕見的無邏輯膠友, 說話句句自我犯駁。

戇(一)
所以呢 同性戀只係犯左 盲基口中所講 ...
beebeechan 發表於 2010/12/10 20:57

所以呢 同性戀只係犯左 盲基口中所講既罪

#100說話 漏洞百出 支持同性戀的 同樣有基督教人仕。

盲基 同基督徒 係兩種人 盲基係基督徒裡面既害群之馬 即係你宜D。
科學證明 某程度上 同性戀者係天生的。
.
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/10 18:07

硬膠(四)
某程度上 同性戀者係天生的
不用甚麼科學証明, 我好色, 一見靚模便會扯旗, 充血, 瞳孔放大, 心跳加快, 有一種天生的衝動要騎上去爽爽!
是否因為這衝動是一天生的便是正當, 可以「做」出來呢?
不要再用「天生」這個膠論來為同性戀護航。
錯的對不了。
哥白尼之書在其死後引起了很大的爭議。最聳人聽聞的事件莫過於是義大利人布魯諾(Giordano Bruno, 1547-1600)之死。他是多明尼克派(Dominican)的教士。但極富反叛精神,是一個「狂熱份子」。他從哥白尼的系統向外推展,否定了天球之說。他出版了「無限宇宙論」「Dell infinito Universo e Mondi」明白地主張:太陽是眾多的恆星之一,地球亦是行星之一。更主張人類在宇宙中也不是惟一的。這種主張與當時教會對聖經的解讀起了嚴重衝突。他在1600年被判火刑,在羅馬當眾焚屍。
硬膠(四)
某程度上 同性戀者係天生的
不用甚麼科學証明, 我好色, 一見靚模便會扯旗, 充血, 瞳孔放大, 心 ...
beebeechan 發表於 2010/12/10 21:47

天生出黎 係同性戀 係罪 ?
甘天生出黎 係痲瘋病人 又係罪?
天生出黎 係殘疾 又係罪?
一開始 講到自已 幾有氣質 文質彬彬  不過呢 盲基就係有一種 DNA 就係反駁唔到呢 咪又係會用粗口

硬膠 **等等 講出黎咪幾好 偽君子=D
哥白尼之書在其死後引起了很大的爭議。最聳人聽聞的事件莫過於是義大利人布魯諾(Giordano Bruno, 1547-160 ...
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/10 21:48

硬膠(五) : 知少少, 講多多
布魯諾的控罪, 是因為他倡日心論嗎?
布魯諾是當時的天文學家來的?
有人話 Giordano Bruno 『主張』日心說, 是日心說前驅.
在差不多同期的伽里略, 在他的著作文獻中, 提也沒有提過有這位 Giordano Bruno
你話佢幾有名氣的天文家呢?
係咪伽里的學術研究只是皮毛, 連當代名家的主張都未讀過呀?
又要係一個高地上面 憐憫一下你宜D 受盲基DNA局限既人既 天生你就係甘 冇計

不過我同你唔同 天生你出黎你就係盲基 唔係你既錯 =D
他出版了「無限宇宙論」「Dell infinito Universo e Mondi」明白地主張:太陽是眾多的恆星之一,地球亦是行星之一。

Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/10 21:48

「無限宇宙論」「Dell infinito Universo e Mondi」...你睇過未架?
本書不是在說日心論架啵!
有人話 Gio ...
beebeechan 發表於 2010/12/10 21:54

D資料 你要反駁呢 唔該你去寫論文 歷史白紙黑紙係甘寫 你D盲基最鐘意 篡改歷史 係你既事
有人話 Gio ...
beebeechan 發表於 2010/12/10 21:54

D資料 你要反駁呢 唔該你去寫論文 歷史白紙黑紙係甘寫 你D盲基最鐘意 篡改歷史 係你既事
有個物理學家衰高買被檢控, 只因為他是物理學家, 於是便說政府打壓科學?
你真的真的很膠!
他是多明尼克派(Dominican)的教士。

你都識講, 佢係神父身份, 但在講道時, 卻說
-天主不是三位一體
-跟本無神, 大自然才是神, 石有靈氣, 河有靈氣, 山有靈氣
-宇宙遠處, 有另外的耶穌 (不只一個), 天堂咁話
-聖母不是童貞生子
-祝聖後的聖體和酒不是耶穌的身體和血
-他倡輪迴之說
-他認為耶穌沒有肉身, 耶穌存在只是幻覺
咁符唔符合異端?
今日既教會都不會說這些來作教義.

我勸你多搜索有關布魯諾的生平事蹟, 為你增值才好來在此話題上狗翕!
有個物理學家衰高買被檢控, 只因為他是物理學家, 於是便說政府打壓科學?
你真的真的很膠! ...
beebeechan 發表於 2010/12/10 21:58

笑左 你唔好同我講 D資料唔係我亂寫出黎 你自已去維基百科 改。

達爾文 哥白尼 都係受害人。

教會迫害科學家的平反 - 沉冤500年 哥白尼重新厚葬
D資料 你要反駁呢 唔該你去寫論文 歷史白紙黑紙係甘寫 你D盲基最鐘意 篡改歷史 係你既事 ...
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/10 21:57

我當然可以寫論文,
我怕你看不通論文咋
1609年,伽利略聽說荷蘭米德爾堡的眼鏡商造出了「望遠鏡」,可以將遠距離的東西放大,於是伽利略研究了合成鏡片的光學性質,造了幾具改進的望遠鏡自用。他還發現銀河是由許多的恆星組成。這些發現都支持哥白尼的日心說,並嚴重地挑戰了當時羅馬教會所認可的托勒密古希臘天文觀與地心說。

他將這些發現彙集撰寫關於托勒密和哥白尼兩大世界體系的對話,意圖平復反對的聲浪,以避免教會的制裁。1615年伽利略受到羅馬宗教法庭的傳訊,在法庭上他被迫作出承認自己錯誤的聲明。
笑左 你唔好同我講 D資料唔係我亂寫出黎 你自已去維基百科 改。

達爾文 哥白尼 都係受害人。

教會 ...
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/10 22:01

用維基知識當係正宗?
我好耐, 一開始便無用維基架哩.
連維基的創辦人 Jimmy Wales在訪問中也說:
"Both of these sites should not be used for getting accurate information that is unbiased. "

It cited Jimmy Wales' view that Wikipedia may not be ideal as a source for all academic uses, "
還以維基當法典者應留意.
我當然可以寫論文,
我怕你看不通論文咋
beebeechan 發表於 2010/12/10 22:02

繼續死雞 撐飯蓋=D

又要係到 憐憫一下你 受到盲基DNA既局限 冇計喇 係唔係先 唔係你既罪黎既 哈哈
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/10 22:01

維基內所講的資料之所以信唔過, 就是因為連你這種膠人一族也可以上去修改
羅馬宗教法庭呢 就自篇自導自演 由原告 到律師 到法官 都佢做哂
話宜個世界係日心說WO

哈哈 果然係極權主義既思維WO
高級模式 | 發新話題
換一個