返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

其實問題唔大
不嘍都係一條友做哂幾十頃既田架哩
beebeechan 發表於 2016/3/12 23:26

咁就好啦,我幾驚萬一第日我信教冇人帮我洗頭
咁繼續send多尐神父坐花廳都唔怕
所羅門此案, 佢presumed咗個B一定係其中一雞所生, 咁樣斷案其實好粗枝大葉

點解佢唔諗下尚有其它可能, 個B ...
沙文 發表於 2016/3/13 15:28

你簡直劇本都未寫好便開鏡。
你度掂條戲軌先哩。
咁就好啦,我幾驚萬一第日我信教冇人帮我洗頭

沙文 發表於 2016/3/13 15:31

返東莞哩,
過到好多髮廊幫人洗頭,洗輪都有。
回覆 842# beebeechan

未算開, brainstorm下先啫, 唔会好似所羅門此昏君草草結案
我老婆常常教訓我:「 歡場女子好人有限, 點會好似我對您咁真心?」所以, 必須先對涉案plaintiff性工作者的人格質疑一下。

plaintiff雞有可能偷咗隔鄰村一个B, 仲責死咗, 然後又去偷housemate個B

所以, 好似我咁嘅負責任的英明君主, 不会草率斷案, 應先派張龍趙虎王朝馬漢到附近村落問下有冇失踪BB或BB被人夜間掉包變咗死BB之類

活BB交由社会福利署照顧, 兩隻雞就保釋候審。

點解准佢地保釋?

to be continued.....
Don't know where God is but the Devil is in the details
所羅門應該殺左個B,
因為佢正一係 son of the bitch

一般情況, 做妓女生仔, 內部裝修, 影響營業時間。
唔合情理。

兩個女可能係做『代客生仔, 來料加工』生意,
唔係點會咁緊張無貨交俾個客, 收唔到錢。
您唔明啫
我就理解同體諒佢地呢

因為天主教徒做雞, 好易乸嘢, 又唔畀人流
咁咪焗住生出黎咯

您都係咁黎嘅之麻
Don't know where God is but the Devil is in the details
猶太小學生作文, 有一個好過癮嘅地方

只要佢自以為諗到一個絕核情節, 就会唔記得咗自己先前作過乜嘢;

12:1        耶和華對摩西說、
12:2        你曉諭以色列人說、若有婦人懷孕生男孩、他就不潔淨七天、像在月經污穢的日子不潔淨一樣。
12:3        第八天要給嬰孩行割禮。
12:4        婦人在產血不潔之中、要家居三十三天.他潔淨的日子未滿、不可摸聖物、也不可進入聖所。
12:5        他若生女孩、就不潔淨兩個七天、像污穢的時候一樣.要在產血不潔之中、家居六十六天。
12:6        滿了潔淨的日子、無論是為男孩、是為女孩、他要把一歲的羊羔為燔祭、一隻雛鴿、或是一隻斑鳩為贖罪祭、帶到會幕門口、交給祭司.
12:7        祭司要獻在耶和華面前、為他贖罪、他的血源就潔淨了.這條例是為生育的婦人、無論是生男生女。

咁, 兩隻不潔淨坐緊月雞, 點樣入金鸞殿告御狀呢?
您都係咁黎嘅之麻

沙文 發表於 2016/3/13 22:45

咁你生父 (唔知係咪你認識既老荳) 一定係用左個雜嘜套。
穿左窿, 你呢條虫越獄  (家下叫 jailbreak) 成功
於是, 整左你出黎。
猶太小學生作文, 有一個好過癮嘅地方

只要佢自以為諗到一個絕核情節, 就会唔記得咗自己先前作過乜嘢;

12: ...
沙文 發表於 2016/3/15 17:48

聖殿都唔同宮殿哩。

入屎坑踎過, 度番條屎坑橋先好死出黎。
有呢兩句就已經成個古仔拆檔啦:婦人在產血不潔之中、要家居三十三天

其實, 除此之外, 隻defendant 雞嘅台詞, 係成个古仔最失敗劇情

若果佢唔出声, 倒還比較似樣, 但係爆一句咁嘅台詞, 咁配合所羅門嘅意圖, 就實在太做作。
這 孩 子 也 不 歸 我 、 也 不 歸 你 、 把 他 劈 了 罷 。
影評稱之為overacting.

若果佢真係有表妹mentality, 我得唔到嘅嘢妳都唔駛旨意得到,咁佢只須將BB仔局死就完了, 偷黎做乜呢?
就算未生過仔嘅網友們, 問下阿媽都知道, 啱啱生完仔頭兩日, 係落唔到床嘅, 之後即使落床, 亦只能做一些簡單動作如企起身又坐番低之類, 中國人謂之坐月。

如果隻defendant 雞咁唔介意得到嘅係半個/一個死BB陳,咁佢落床靜靜雞行埋去plaintiff度揾條毛巾焗死個B, 比將成隻B在其老母懷中偷走而又jut自己个死仔畀佢容易得多,但係佢肯費咁多工夫貍貓換太子,可見其目的不在死B, 經中劇情係完全唔make sense嘅
兩位鳳姐啱啱穌咗, 都唔去得街, 而紅燈區距離金鸞殿唔会好近, 所以, 話佢地" 一 日 有 兩 個 妓 女 來 、 站 在 王 面 前 。" 劇情就唔合理。

若然改為所羅門王微服下江南, 一日, 在花街柳巷流連, 經過兩位鳳姐香閨, 在門外無意中聽到爭仔吵鬧.....初時鳳姐唔信佢真係當今聖上, 但佢一拎個玉璽出來, 鳳姐就下跪叩見我皇萬歲.......

咁就似樣尐嘞
股神,必定教人diversification, 逢係叫您瞓身買一個冧把, 唔駛審實係想昆您嘅

13:45        天國又好像買賣人、尋找好珠子.
13:46        遇見一顆重價的珠子、就去變賣他一切所有的、買了這顆珠子。
股神,必定教人diversification, 逢係叫您瞓身買一個冧把, 唔駛審實係想昆您嘅

13:45        天國又好像買賣人、尋 ...
沙文 發表於 2016/5/24 22:51

傻逼!

分散投資,皆因唔知邊粒先係珍珠
搵到珠珠,當然就集中注資
回覆 856# beebeechan

傻逼!
成副身家
買粒豬珠
冇買保險
跌咗就輸
回覆  beebeechan

傻逼!
成副身家
買粒豬珠
冇買保險
跌咗就輸
沙文 發表於 2016/5/28 20:32

做個入珠手術囉。。。
咪唔怕跌左, 
又一物異用
阿穌根本就唔係做生意嘅材料, 做過生意嘅都知阿穌此等外行人冇risk management嘅proposal完全唔掂:

成副身家投資在一粒珠, 做生意做唔掂嘅門人仲以為塞喺條賓周入便就萬無一失?

馬桶竄出3.5公尺大蟒蛇咬住生殖器 泰男失血過多昏倒
http://www.ettoday.net/news/20160526/705220.htm
阿穌根本就唔係做生意嘅材料, 做過生意嘅都知阿穌此等外行人冇risk management嘅proposal完全唔掂:

馬桶竄出3.5公尺大蟒蛇咬住生殖器 泰男失血過多昏倒
http://www.ettoday.net/news/20160526/705220.htm

沙文 發表於 2016/5/29 02:16

嘩。。。
咁很恐佈呀

你以後都係押屎片, 用尿袋囉
保住條周, 唔係就真係無銀用
不孝有三, 無周為大呀
高級模式 | 發新話題
換一個