返回列表 回覆 發帖

[網址介紹] 又一基督徒速配公司

啊, 我只是說出心聲吧了~~~  如果你還能忍受基督徒, 可以嘗試和他們相處, 我就不想再試了.
只要是基督徒說的話,寫的字, 我都不會相信.  無何一句說話都可能是一句謊言.    他們說話頭頭是道, 好像好有道理好有思想, 但相處久了, 他們的行為顯示了歹毒及弱智.
毅力並非長跑, 而是一次接一次的短跑
回復 21# Alice

我突發奇想想問你,如果你老闆突然間信左主,你會唔會即刻辭左份工,即使份工有優厚薪金同福利????

我個大經理正是一個虛偽的基督徒,好多人都憎佢,但我唔會辭左份工,因為還有好好0既同事(非基督徒),唔知點解,起我個度做野的基督徒同事多數都唔太好人一係成個傻仔咁唔識點做人
回復 22# AmiHO

我會選擇辭職, 相比起人生, 錢財身外物.  我不會為基督徒效勞.
回復 23# Alice

有時好難避免有基督徒上司既,只要老闆不是基督徒,就不會是為基督徒效力啦。
回復  Alice

有時好難避免有基督徒上司既,只要老闆不是基督徒,就不會是為基督徒效力啦。 ...
抽刀斷水 發表於 2010/11/3 10:57

有時會頭頭碰著基基,基基上司基基同事,難道要去一個完全無基基的國家工作嗎??
做人唔駛咁極端0既,你不犯人人不犯你,對方信乜教關我乜野事呢????
無架~~ 只要唔係頂頭上司或老闆就OK.   
否則, 佢叫我去食 LUNCH , 返教會, 我寧願辭職啦.

之前去做運動, 識到幾個 FD, 有2個天主教徒, 1個基督徒. 初時唔知, 都有傾幾句.  當知道左之後, 就盡量無同佢地講野啦.
之前去做運動, 識到幾個 FD, 有2個天主教徒, 1個基督徒. 初時唔知, 都有傾幾句.  當知道左之後, 就盡量無同佢地講野啦.
...
Alice 發表於 2010/11/3 21:06

那有點似吸血彊屍咁, 一見到有十字架就走夾唔抖?
應該係見到吸血疆屍所以走, 以免屍毒上腦, 週圍咬人 (傳教)
應該係見到吸血疆屍所以走, 以免屍毒上腦, 週圍咬人 (傳教)
Alice 發表於 2010/11/8 21:08

以醫學概念, 人要防止染上感冒, 便要在感冒季節來前打入特定感冒菌, 使人體起免疫功能。
所以..........(你明哩)
睇死你都係未明哩

若你不想被神棍基基呃, 你便要比他們更明白聖經的真義。
那有點似吸血彊屍咁, 一見到有十字架就走夾唔抖?
beebeechan 發表於 2010/11/5 15:18

吸血彊屍一見到有十字架就走夾唔抖, 同聖經一樣, 係呃細路ju喎,
竟然真係有人信
其實十字架對吸血彊屍係完全冇卵用咖
吸血彊屍一見到有十字架就走夾唔抖, 同聖經一樣, 係呃細路ju喎,
竟然真係有人信
其實十字架對吸血彊屍係完全冇卵用咖 ...
沙文 發表於 2010/11/9 02:29

我地就講科學既
咁你係咪要搵來一隻吸血彊屍, 然後懟件十字架係佢面前, 睇下佢驚唔驚囉?
你未做過實驗, 點知無銀用呢?
回復 32# beebeechan
您唔講科學嘞
搵來一隻吸血彊屍, 然後懟件十字架係佢面前, 佢驚, 都唔可以證明「凡吸血彊屍必驚十字架」, 可能這隻吸血彊屍怕數學, 所以見到加號就驚

耶穌同您都係唔講科學, 先會誤會「凡動刀的必死在刀下」
回復  beebeechan
彊屍必驚十字架」, 可能這隻吸血彊屍怕數學, 所以見到加號就驚

沙文 發表於 2010/11/9 07:46

未必是驚 + 號, 是驚 x 號, 佢怕計乘數, 唔識背九因歌。
回復 34# beebeechan

驚 x 號, 係因為cross係表示錯誤的符號 --- 彊屍諗起童年做功課, 一有錯就被X, 由此得知 gay督教係錯嘅, 故避之則吉
回復 26# Alice

有骨氣。不過我成家都係基基,阿媽同婆婆那邊成個家族都係基基,除左做節都甚少來往了。
基督徒找基督徒作伴侶
這是無不可!
最怕是找了不同心志的人
自食其苦
簡值自殺
回復 36# XMLSDK

做得好, 無必要都唔好同基基來往, 佢地果種低思考力, 只會令你氣憤, 命都短d.
又不用如此,以和為貴就ok啦.
回復 39# Thompson

你以和為貴, 佢會騷擾式咁傳教.  生活上任何一個細節佢都唔會放過你, 不斷設局引你返教會進行集體催眠. 基督徒已經癲左架啦, 成日話神同佢傾計.  果種 低b法, 你未感受過先會話我地偏激.
高級模式 | 發新話題
換一個