返回列表 回覆 發帖

delete post

回復 36# beebeechan

呢尐嘢阿媽同阿茂都知啦
所以阿媽只係來say hi, 冇話要 事奉天主, 及商議上天國的事
回復 1# AmiHO

你想識朋友, 不一定要返教會.  你去工聯會報個興趣班就立即識到朋友啦~~~  
d 教友打電話比你或 send email 比你, 你都不需要向佢地解釋. 佢地己被洗腦, 你同佢地講咩都係癈既, 你只有勞氣.
我個 email 都 set 左凡係 基督徒 send 來既 email, 會自動送往 垃圾箱.
毅力並非長跑, 而是一次接一次的短跑

delete post sorry
你繼續同佢來往, 總有一日你會明白.   基督徒對你好, 目的只有一個 " 做見證", 令你返回"神" 身邊.
佢地為左傳教, 幾辛苦, 都會忍到. 直至你真真正正咁信左主, 佢就會表露真面目, 將之前受既氣發係你身上.
堅決拒絶基督徒既人, 當初何嘗唔係 認同"並非所有基督徒都咁差”? 

因為你無真心信主, 跟本唔會知道佢地既心態.
事實始終係事實, 信主呢個行為, 已經顯示呢個人無咩思想及已洗腦.  不過你暫時都唔會信, 依然會同基督徒來往.  直至你再撞板, 你就會明. 又或者, 你依然會繼續同基督徒來往, 直至你所認識既每一個基督徒都有問題, 你就會知.    你多d 同佢地傾計, 唔係表面咁去認識佢地.

花咁多時間同基督教, 基督徒糾纏, 真係好戇居.   

基督徒一定係傳教, 無論佢係你身上做任何事, 目的只有傳教.  即使你覺得我想法極端, 而事實係 基督徒跟本係極端到你難以置信.   
就算初相識果時, 基督徒對你好好態度, 聽你傾心事.  但最後會發現只係繞左個圈, 眼前係一個癲狂既人.  
一個人講野, 可以講到自己好有分析力, 好有思想, reasonable.   令你有錯覺, 呢個係一個好好好好好好既人.   最終你可能會想割開佢個肚, 將佢d 腸全部挖出來.

基督徒既弱智, 最終會害死你.    至少會浪費你既光陰同埋精神.

In the ditch falls the blind that is led by the blind.
[1583 B. Melbancke Philotimus 165]

信, 與不信.....幾時都是留給當事人去決定。

落咀頭去叫人不要信的人, 與
落咀頭猛叫人信的盲基.......其實都是一個模樣唶...一般的思維, 一般的腦袋, 一般的見識, 一般的智慧
總之抱住 " 唔係全部基督徒 都咁差" 呢個心態, 最終會害死自己.
不過呢D 死賤種基督徒 會提升你既 EQ, 你會發現, 外表正常, 說話頭頭是道, 好似好 RESONABLE 既人, 可以如此惡毒.  好彩佢無影響我既人生, 否則, 我真係返教會, 捉個賤種出來 插佢幾十刀.
總之抱住 " 唔係全部基督徒 都咁差" 呢個心態, 最終會害死自己.
不過呢D 死賤種基督徒 會提升你既 EQ, 你 ...
Alice 發表於 2010/11/4 18:59

人地差唔差, 我不論
你.........我就覺得極差矣

以你的個人仇恨, 不愉快經歷...通通投射到別人身上
你有病, 需要心理輔導哩
人地差唔差, 我不論
你.........我就覺得極差矣

以你的個人仇恨, 不愉快經歷...通通投射到別人身上
你有 ...
beebeechan 發表於 2010/11/4 19:17

作為基督徒的,都好應該反省為何會有人對基督徒這個身份如此反感。

「沒有無緣無故的愛,也沒有無緣無故的恨。」
作為基督徒的,都好應該反省為何會有人對基督徒這個身份如此反感。

抽刀斷水 發表於 2010/11/4 19:49

話也可以掉轉頭說
為何有人可以與基督徒和睦共處,
而有些人卻一見基督徒便眼生在頭上呢? 築起高高的圍牆呢?
回復 52# beebeechan

那你何不去找能跟你和睦共處的呢?何必留在此地,浪費時間。還是你認為這就是你跟反基者和睦共處的方式?
回復 52# beebeechan

車,邊度有人一見基督徒便眼生在頭上,築起高高的圍牆呀?
回復  beebeechan

車,邊度有人一見基督徒便眼生在頭上,築起高高的圍牆呀? ...
沙文 發表於 2010/11/4 21:51

你就一定無築牆哩
你連褲都剝埋添, 解除障礙。方便通溝

那你何不去找能跟你和睦共處的呢?何必留在此地,浪費時間。還是你認為這就是你跟反基 ...
Guest from 111.184.230.x 發表於 2010/11/4 21:35

那你現在又有無浪費時間呢?

我在此很和睦喎。好似是不和睦的是你之喎。
你一出帖便想罵人, 同你好熟咩
回復 55# beebeechan

您唔識答可以話唔識
唔駛迴避問題嘛
我都唔係問您「我是否一定無築牆」

我都唔係問您「我是否一定無築牆」 ...
沙文 發表於 2010/11/5 00:25

咁我都唔係同你講野唶
回復 58# beebeechan
您唔係同我講嘢
您係語無倫次啫
您唔係同我講嘢
您係語無倫次啫
沙文 發表於 2010/11/5 03:28

對你好難有一句正經話講到囉
離不開屎眼
高級模式 | 發新話題