返回列表 回覆 發帖

挪亞方舟存在嗎?

Animal Farm
係一個故事,除非你認為聖經係故事
如果唔係2樣野係唔可以一齊講 ...
him1006 發表於 2010/12/15 17:25

這類人愚基邏輯程度低劣,何用解釋!
Animal Farm
係一個故事,除非你認為聖經係故事
如果唔係2樣野係唔可以一齊講 ...
him1006 發表於 2010/12/15 17:25

聖經內乜文體都有,
有詩詞, 有歌詞, 有歷史記述, 有書信, 有行事錄, 有些是故事來有乜咁出奇先?

藝術家可以通過音樂, 書, 畫, 雕像, 漫畫等等來表達心意
天主唔可以通過講故事來傳達訊息向人啟示嗎?
問題是:從來無一班人強迫你去信隻豬會講野,兼且信隻雞加埋隻老鼠去搞革命,跟住話埋比你聽呢D係千真萬確 ...
阿修羅 發表於 2010/12/15 16:36

問題也是: 誰人強迫你去信創世紀1-11章內說的都是真真發生過的事實?
哈哈哈!你竟然問咁n蠢既問題!咪你班基督徒囉!
哈哈哈!你竟然問咁n蠢既問題!咪你班基督徒囉!
阿修羅 發表於 2010/12/16 13:57

今日係2010年尾哩.....
仲可以用強迫手段令人信教架咩?????
我係特意針對你為何要用「強迫」這兩個字。

你坐左時光機反左去中世紀呀?
今日係2010年尾哩.....
仲可以用強迫手段令人信教架咩?????
我係特意針對你為何要用「強迫」這兩個字。

...
beebeechan 發表於 2010/12/16 13:59

但可以以洗腦方式令人信教,此手法還比強迫信教方法低劣
但可以以洗腦方式令人信教,此手法還比強迫信教方法低劣
Guest from 113.254.187.x 發表於 2010/12/16 19:44

晌往名牌, 同性戀是天生的, 婚前性行為是人之常情, 情到濃時.....
墮胎是家庭計劃為美好將來.........這些信念又是不是「洗腦」?
不用洗便入到你腦。
沒有人說墮胎是家庭計劃!!

墮胎是家庭計劃是誰說的? 提出來!

成天胡殂狗翁
沒有人說墮胎是家庭計劃!!

墮胎是家庭計劃是誰說的? 提出來!

成天胡殂狗翁 ...
dior13dior13 發表於 2010/12/17 00:50

連「家庭計劃」這個藉口也棄掉, 可見閣下對殺胎兒視為等閒事。隨便過向人借個火?
這種父母何等不想負責任, 只為了性交時的爽爽, 卻不願為性行為的後果負責!
比狗公與母狗更糟.

男的想: 我想扑你, 但請你千萬不要因此大了肚子來要我養。
女的想: 我想你扑我, 但我不要因此身材起變化, 變粗腰肥腿, 我要索索.
連狗公母狗也懂得要撫養下一代, 人.......
婚前性行為是人之常情
beebeechan 發表於 2010/12/16 03:54

買車都有得試車嘛,
車, 就同波一樣, 唔試過又點知好唔好揸呢? 此乃業內標準啦

回復 29# beebeechan

神經病, 你在說什麼?

家庭計畫那是保險套不是墮胎

白痴

成日瞎眼自己說自己的

瞎了狗眼
買車都有得試車嘛,
車, 就同波一樣, 唔試過又點知好唔好揸呢? 此乃業內標準啦 ...
沙文 發表於 2010/12/17 11:21

試車,,,,,好楂個架車可不是你買的那一部。
你買的一部仍然是有機會有瑕疵, 下雨會入水,  避震隔聲沒有給你試車的那部一樣好,.
回復  beebeechan

神經病, 你在說什麼?

白痴

成日瞎眼自己說自己的 ...
dior13dior13 發表於 2010/12/18 02:09

你的眼比我瞎, 你的腦比我痴

中國便是進行墮胎殺胎最高的國家....
目的是人口控制, 一孩政策, 美好家庭.
回復  beebeechan

神經病, 你在說什麼?
白痴

dior13dior13 發表於 2010/12/18 02:09

好似某某講的話, 「一睇」你寫這句, 便知你以為用套便是百分百安全的白痴.

回復 35# beebeechan

你媽! 誰跟你討論用保險套就是百分百安全?

完全沒有常識

那叫一胎化又不用避孕套

又是瞎扯一通, 回老家巴你
買車都有得試車嘛,
車, 就同波一樣, 唔試過又點知好唔好揸呢? 此乃業內標準啦 ...
沙文 發表於 2010/12/17 11:21

你媽! 誰跟你討論買車試車?

完全沒有常識
你媽! 誰跟你討論買車試車?

完全沒有常識

beebeechan 發表於 2010/12/18 06:43

是你完全沒有常識

保險套宣導才是家庭計畫
假的真不了!
回復 33# beebeechan
好過試都冇得試嘛
我買車都穩陣過教徒娶老婆
高級模式 | 發新話題
換一個