返回列表 回覆 發帖

delete post

你用一個筲箕來盛水, 盛不到
所以.....水是不能盛, 或箕是不能盛水的結論是否一定正確先?
其實想一想,
每日一邊看著包括自己的家人朋友一齊被BBQ,自己一邊看還要一邊唱哈利路亞...
這種意識形態本身蠻恐怖的...
Nomad 發表於 2010/12/7 17:07

唸唸下…
信耶穌上天堂看來是一個相當自私既慨念。
同信股神發大達差唔多一樣咁功利。
真正愛人如己既人應該話:地獄不空,我不上天堂!
唸唸下…
信耶穌上天堂看來是一個相當自私既慨念。
同信股神發大達差唔多一樣咁功利。

liberale 發表於 2010/12/9 12:03

上天堂與炒股發大達當然不一樣哩。
你在股市嬴了錢, 即有人在股市輸了錢, 你之所以發達是因為很多人輸了, 錢入了你袋, 簡單一點是你踩著人來發達。

你上天堂, 是不用另一個人便要去地獄。
天堂是開放給所有人, 任何人.....是你不願去唶
你去不到, 不是因為我阻住你。

delete post sorry
但人地之所以唔信耶穌,都係多得基督徒的壞見証
所以基督徒都有份阻住人地上天堂喎,依條數點計先?? ...
AmiHO 發表於 2010/12/9 13:10

那你又有無計好多基督徒的好見証先?
依條數你有無計? 係咪唔識點計?

你相識的人, 有無婚姻失敗, 不快樂的?
你係咪因此便不會打算結婚呢?
即使你女友索爆
回復 18# 兒童不宜

你話你: 滿足, 喜樂, 不再怕死.  你應該去夜總會, 難民營傳教. 因為傳教係基督徒既責任!  
以聖經既角度去睇, 你唔去呢d 地方傳教就係見死不救, 由得佢地落地獄.
毅力並非長跑, 而是一次接一次的短跑
回復 15# dior13dior13

哈哈, 對呀, 面對一些低能基督徒, 求其回應他就可以.
回復 24# AmiHO

唔好期待低能基督徒會正面回答你既問題, 佢地只懂以反問, 避而不答去回應你.
低能基督徒最鍾意學人用邏輯 去掩飾自己既弱智

回復  dior13dior13

哈哈, 對呀, 面對一些低能基督徒, 求其回應他就可以.
Alice 發表於 2010/12/9 14:29

你已經好求其下囉...
你對低能基督徒也應付不來嗎?
喔...莫非你比低能基督徒更低能????
我諗你就算聽到好多人話比你聽某某餐廳食物唔乾淨甚至曱甴老鼠周街行,你都會照去可也,食得仲好滋味添 ...
AmiHO 發表於 2010/12/9 16:34

那有那一所「餐廳食物唔乾淨甚至曱甴老鼠周街行」是可以開業2000年仲未倒閉架呢?
餐廳食物唔乾淨甚至曱甴老鼠周街行」一直經營了2000年顧客仍其門如市, 一定是食物十分非常之美味了, 你一定要去試試!!
回復  AmiHO
唔好期待低能基督徒會正面回答你既問題, 佢地只懂以反問, 避而不答去回應你.

Alice 發表於 2010/12/9 14:32

低能基督徒最鍾意學人用邏輯
你這句說明了基督徒有運用邏輯, 不管是學人用的, 還是基督徒懂得用。

基督徒所用的邏輯很弱智?
因為是「學人用」嘛?
學甚麼人用呢?
是否你想指那「學人用」的源頭邏輯也是弱智呢?
我對基督徒都無乜大期望到要佢地好聰明好高IQ 0既咁又
同佢地玩下當消磨下時間咁囉 ...
AmiHO 發表於 2010/12/9 16:38

歡迎你經常跟我玩玩....
題出一些「反基必勝問題」。
假設:「天主答應過人, 在天堂只有永遠的快樂, 無痛苦憂傷的。」

這假設內含的邏輯矛盾:上了天堂的人,必須冷血或失憶(失了憶,還是地上那個人嗎?),才能無視在地獄受苦的親人及世人,而沒有丁點痛苦,全然地快樂。

liberale 發表於 2010/12/9 11:35

天堂是全善的, 不能容一點罪。
基督徒可以直入天堂嗎? 那一位基督徒是完全潔淨呢?
(幾千年來只有數得出的幾位!)
死後靈魂也應受不同程度的煉淨火燒才可到天堂。
聖潔的人, 煉淨時間較多罪的人短罷。

你至愛的人, 有無犯過極惡不赦的罪先? 無丫嘛!
他們只是不信耶穌罷了, 是因為在世上未有証明, 無科學驗証先唔信唶, 係咪?
當死後發覺是真有天主, 耶穌, 聖神, 天堂地獄的話, 佢地仲會唔會堅唔信先? 咁堅持唔信既, 入地獄都是他們的選擇罷。
大部份人, 包括你的至愛親人都會由不信變信,  到時排哂長隊去聽道理哩!!
當然, 他們要比你經過較長的煉淨, 最終都是可到天國。 一先一後, 前後腳而已。 他們到步時記得迎接
敢問蜂大,

煉淨的火攝氏多少度?
敢問蜂大,

煉淨的火攝氏多少度?
kyo_028168 發表於 2010/12/10 09:16

幾多度也不會把你燒死, 你....有排燒!
(那時你可知...死....原來是一種福份!)
不是幾十度與幾千萬度的分別, 是你要燒幾耐

聖經中描述天主....就是一團火, 熾熱的火。
希伯萊人書 12:29 "for our God is a consuming fire."

一團火來到時, 易燃物體立即著火, 本身己變成是火的一部份。何來會有受燒的感覺呢?
天主來到時, 基督徒便像易燃的東西, 與天主共融, 所以無被燒的感覺。

那些大木頭, 一時是燒不著的, 一段時間後, 最終也會著火。

石頭, 金屬 (頑固不化, 抗拒天主的反基, 不能與天主共融) 便會感到被燒, 給高溫包圍, 實在是在地獄一樣矣!
通常會燒多久……?
據我所知,人體體內的油﹑養份有限
回復 39# kyo_028168

睇你想幾成熟啦~
高級模式 | 發新話題
換一個