返回列表 回覆 發帖

[發問] 大家都講過好多次既問題

因為聖經裡面講到明,會讓魔鬼做空中的掌權者。
豬丫痾腎 發表於 2010/12/10 11:22

係咩...
有咁講過咩?
那一章那一節?
回復  beebeechan

自己查聖經吧,當係俾個功課你做下啦。好教徒要常常讀聖經喔! ...
豬丫痾腎 發表於 2010/12/10 12:42

我告你強姦罪
你叫我拿出証據
我答你: 你自己去查哩! 當係俾個功課你做下啦

你話係咪正常人既回應?
哦...咁對唔住。
咁我贈陳兄一句話啦
「不要問,只要信。」
豬丫痾腎 發表於 2010/12/10 12:52

哦..咁我就信你是本世紀最淫賤既強姦犯囉

「不要問,只要信。」
出自何處?

你又來人云亦云, 無知反基?
「不要問, 只要反」 這是我對你的回禮

反基反到好似你咁無知, 真係幾肉酸架
唉...
如果有位好老師想讓學生培養自學的好習慣
結果換來以上既反抗
佢話唔定會心痛到想跳樓 ...
豬丫痾腎 發表於 2010/12/10 12:58

第一...你不是好老師

第二,
好老師會指引學生去找答案, 不是一句:自己去查! 所以, 你完全無「好老師」的屬性。
每月二萬幾元(港幣)人工, 在堂上只不停說"自已去查哩!"
咁咪好戔的一份工?
呢種老師我不會叫好老師, 我會叫是人渣, 人之患

吓...
我支持你信咋喎,又唔係叫你唔好信。
得六隻字都咁難明?_? ...
豬丫痾腎 發表於 2010/12/10 13:00

出自你口的, 四隻字也可以不明架哩
你話「不要問,只要信。」係出自我把口?
豬丫痾腎 發表於 2010/12/10 13:07

難道是由你屁眼屙出來的嗎?
回復  him1006

...其實,這個教徒,除了罵戰之外,說過甚麼?

....... 甚麼都沒有吧? ...
Nomad 發表於 2010/12/12 13:42

說過你經常亂翕
不要問, 只要反
說過你一知半解
回到正題:

因為對基督教的神而言,當死那麼多人是對於傳教有利的時候,一切就NO PROBLEM了。
NO PROBLEM, ...
Nomad 發表於 2010/12/12 13:43

那麼天主要你死, 要反基死, 豈不是更有利傳教?
為何你仍會活著?
說明,...人死, 與不死....不是天主為傳教而佈的局
看?立即現形。
Nomad 發表於 2010/12/12 13:45

你驚嗎?
好丫...即埸對話仲好過「在咇一聲之後, 留下口訊」

你唔係立刻潛水係嘛
(星期日都扮忙?)

對著沒有人倫的人,當然驚。
還有,我不同一些去神學院受兩年政治審查回去學校扮校 ...
Nomad 發表於 2010/12/12 13:53

噢....想找機會展履歷, 哂「哥利」咁唶..係嘛
話知你係大學教授諾貝爾得主, 你亂講野我照插.
看來, 在宗教事上, 不會因為你是研究員便會說話合理囉.
(連霍金也會說了一堆戇居話...你閣下,........)

好似潛得幾深喎

這裡不是說Qualification,所以你這些造完假就美其名叫做神學還要扮清高的垃圾可以省回 ...

怎樣說,都只是顯出妒忌而已。
Nomad 發表於 2010/12/12 14:09

不是妒忌, 是擔心...
閣下的邏輯思維領教過矣, 擔心由你所作的研究咋....
希望究不會滲入太多你主觀的偏見入內哩.

你連基本的常識能力都沒有,領教邏輯?
家家酒扮到以為自己是專家囉。 ...
Nomad 發表於 2010/12/12 14:20

???
你在說英文呀?
不懂地方方言
(我用來香港話你也是會看不懂的)

你連基本的常識能力都沒有,領教邏輯?
扮家家酒扮到以為自己是專家囉。 ...

那你連邏輯也沒有, 都可以做研究員哩....
我做專家一點也不難矣

你連常識都沒有,所以看不懂。
繼續扮家家酒吧,我可沒空管你堆做假神學。 ...
Nomad 發表於 2010/12/12 14:24

典型反基, 對不想信的..希望不會是真的
對不能反駁的, 說一聲是假的...便可自我滿足了

扮家家酒扮到以為自己是專家囉。 ...

就以你這句, 說明你也覺得我有點「專家」矣。
你妒忌, 所以說我是「扮」...
老實,其實你以為這裡沒有人知? 你這種不是叫來討論,亦不是叫學識
你根本連基本常識都沒有,來挑釁一下人,搞一下罵戰,

Nomad 發表於 2010/12/12 14:36

我又看不到你拿出過那些學識來跟我論囉
在罵戰的...不就是你本人了嗎?
來挑釁一下人,搞一下罵戰
廣東有俗語, 一隻手掌拍不響,
難得你又會陪我罵戰囉

要檢討的, 也包括你本人
高級模式 | 發新話題
換一個