返回列表 回覆 發帖

[發問] 請問在基督教中,除了天堂和地獄外,還會有其他選擇嗎?

請問在基督教中,死後除了天堂和地獄外,還會有其他選擇嗎?
可以做遊魂野鬼或者惡魔嗎?<---請將呢2種講晒比我聽
不明白就不信,不知就不信,我不會盲目去相信
咁姐係究竟有冇重可以留係人間的魂/轉左去做第2 D野
經文說, 耶穌死後, 下降陰府三天, 向亡靈宣講。
陰府既不是地獄, 也不是天堂。

路加福音富心拉匝祿死後也 ...
我期待死人的復活和來世的生命
beebeechan 發表於 2010/12/12 02:00

咁係咪姐係代表著基督教也承認有前世今生呢樣野?
如來生的你, 尚記得你這一世, 咁即係你跟本未「死」? 個殼甩左唶
the game is NOT over ...yet. ...
beebeechan 發表於 2010/12/12 11:29

我冇講話記得自己前世做過咩,但都知道自己有前世
   另外還可以透過催眠等方式記起自己前世做過什麼重要事
   假若你話催眠等方式記起前世係假的,我都可以話呢個世界上跟本就沒有神
咁你前世係乜東東?
乜可以通過催眠知道一個人的前世架咩?
(我未聽過)
beebeechan 發表於 2010/12/12 12:24

我當然都未試過啦,更加唔知
好似一個健康舞班咁,你入去係可以跳下健康舞,不過你都唔會無啦啦走入去報名啦
同樣道理,你都唔會無啦啦去報咩催眠前世班呀

你基本上在雅虎打催眠前世你都會搵到d料,慢慢睇
講講下好似講到離晒題咁,唔好意思
高級模式 | 發新話題
換一個