返回列表 回覆 發帖

「聖」誕快樂?(代貼)

(1)-(6)項....有幾多片資料是真確的呢?>
做過查實未呢?
(免得又好似布魯諾貼文咁, 事後左更右修正囉)
又是人云亦云?
嗯....
不要問, 只管信便是了
如果不是真的沒有人會去撰寫,

盧汪達的事件以上報紙頭版, 你以為是八卦週刊嗎? ...
dior13dior13 發表於 2010/12/28 00:42

因為盧旺達事件是發生在你這個世代, 你便有信心說「你以為是八卦週刊嗎? ...」 ?
(1)-(5)項又如何?
(3) 與  (4) 都是同一指控之啵!
片皮鴨一味兩吃呀?

對作者處理資料的錯謬, 連(3)(4)同一樣野都未知, 照貼可也, 便知唔好咁易去人云亦云囉.
回復  beebeechan

唔同喎, (3)是講美洲, (4)是講印度
葉仔 發表於 2010/12/28 10:55

噴飯了
佢是咁寫啦, 我看錯嗎? 你還含飯噴人? 天理何在?
葉仔 發表於 2010/12/28 11:03

無知識, 還聲大夾惡
飯..........我再噴多一次

你咁識野? 你又講我知耶徒在美洲殺死幾多印第安人啦!
葉仔 發表於 2010/12/28 11:09

哈哈...
乜唔係「印度」人哩咩?

你咁識野? 你又講我知耶徒在美洲殺死幾多印第安人啦!
葉仔 發表於 2010/12/28 11:09

你呢條問題, 剛剛岩岩不久之前才在此論到爛了!

論題: 洛梅.德.拉斯.卡薩斯《西印度毀滅述略》有感
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=6472&extra=page%3D2&page=1

肯稍為回望一下本壇曾論過的, 尤其你呢種新仔,  就不會問此硬膠題哩!

一共有十頁, 或有五頁是廢話來的, 慢用
請看清楚才好再在此論題上發新帖, 無新論點請省回。
高級模式 | 發新話題
換一個