返回列表 回覆 發帖

請各位冷靜D﹗

畢竟這個網站的主題是給離教者的,不是給基督徒看……

kyo_028168 發表於 2011/1/5 09:21

那將壇名改一改,離教者之家 (基督禁入)好嗎?
或索性要版主將所有基徒 (目前, 只有我, 和一兩位遊客)禁言囉
單聲道,
你向版主動議罷
所以唔該哂各位唔好日日係度嘈……

你唔中意D人成日講離教,你可以唔睇。<---從來無人叫你一定睇,唔睇唔會死

用番你既思維邏輯, 你唔鐘意嘈, 也是可以不來架喎
你不來....是會死的嗎?
入鄉隨俗,拜託唔該你尊重下其他人,唔好人地POST野你就博命罵,我覺得好煩。

kyo_028168 發表於 2011/1/5 09:30

咁點解唔可以係你博命反駁番我呢?
拿出理據咪得囉
牛不飲水按不到牛頭低,有人生事的時候,適度地無視他就可以了。
無須同佢嘈
.

你這牛現在想飲水耶?
無人話要基督徒唔可以出聲講野,多元交流係好的。

那便讓交流繼續囉.
你都幾串……

好心提你尊重下其他人感反都比你罵。

算啦,都係唔鬼理你-_- ...
kyo_028168 發表於 2011/1/5 09:34

哈...
你覺得是在給我罵咩?
你都幾串……

kyo_028168 發表於 2011/1/5 09:34

有點兒哩....
入鄉隨俗,拜託唔該你尊重下其他人,唔好人地POST野你就博命罵,我覺得好煩。
...

只要你講的話是對, 我無得罵架喎
咁你咪唔使煩囉

比方你說太陽東方起西方落, 我點罵呀?
你中意可以繼續嘈,我唔會阻止你=_=

對付煩膠,沉默係最好……
kyo_028168 發表於 2011/1/5 09:38

好似本串都是由你引發的。
shu!
每日都睇下陳大人發功,
已經成為我日常生活中既一部份
豬丫痾腎 發表於 2011/1/5 09:42

哈...
抱著這心態便好了
當睇電視囉
唔岩睇咪熄機
版主己規劃出足夠的「醫院」給需要的人交流, 寧靜, 交友。
開火劈友圍楸都是在某一兩區域唶.
不喜嘈者可以有很多區域囉...

(或者有人喜歡鎗戰劈友呢?)
您明知道這裡是離教者之家,來這裡發言就擺明的會受到反駁與排斥
..
drsherlock 發表於 2011/1/5 12:12

我不介意, 也期待有人對我的論點理性反駁。
至於有無排斥更不在乎。

可能是有些人覺得反駁不來哩...
給人搔著痛處..發起閔憎
乜我去錯地方咩?
這版不是打著招題是在論基督宗教嗎?
也許加上注腳: 只許唱衰調, 不可唱其它音?
我的建議是:輔導為主,討論宗教為副......
..
HTBROKE1 發表於 2011/1/5 12:43

轉導?
這裡好像很少人 (我只見過兩位) 肯說出離教的真正原因。
只是不斷地拿扭曲了的聖經, 曲解了的原意, 甚麼的矛盾, 來抹黑, 以示離教是正確明智。
是否自我麻醉呢?
忙記了, 離教不是聖經甚麼的矛盾, 篡改, 神話.....實在是各人的個人恩怨?
回復  beebeechan
不竟你脫去基教的外衣, 還是一個普通人, 所以我沒有標籤你!
...
葉仔 發表於 2011/1/5 12:46

唔.....唔....
乜信教既人好唔普通架咩?
這裡不應該討論聖經。因為離教者不需要知道聖經。
HTBROKE1 發表於 2011/1/5 12:55

但離教者卻自視是知道了聖經的全部, 真相, 內幕....
然後講句
超..原來係咁架

實在郤又是:聖經係講乜都未知
兩位要槍戰請用pm功能。
HTBROKE1 發表於 2011/1/5 12:57

pm 用來談情說愛好一點
就是因為你在這裡,導致火上加油。
HTBROKE1 發表於 2011/1/5 12:54

新元素, 有新的衝擊,
未必一定是不好的。

沒有了經濟開放的新衝擊, 也沒有新中國, 今日的強大
回復  beebeechan

信教的人多是神神化化的!
什麼是神幫助你呀...什麼聖靈充滿呀....趕鬼呀...
神到無輪! ...
葉仔 發表於 2011/1/5 13:04

哈....
現在人就是話我「一點也不似基督徒」咁講喎
咁我咪不是「神神化化的, 什麼是神幫助你呀...什麼聖靈充滿呀....趕鬼呀...神到無輪! ...」那種囉?
回復  HTBROKE1

唔係個個離教者都是軟弱的!
葉仔 發表於 2011/1/5 13:08

係囉...這位 htbroke 太以「離教者總代表」自居來發言了
不要將個人意見作成大眾的意見。
高級模式 | 發新話題
換一個