返回列表 回覆 發帖

耶穌哥

又見到基教既偉大啦
him1006 發表於 2011/1/17 10:32

那這個「滴屙」的偉大,就是貼來去都是那些三幅屁文?
這些文, 無論是基基, 反基老早見過哂哩
貼來貼去都是這個......
說明你無料而已
有問題咩? 李小龍夠死了幾十年, 咪一樣有人講完又講!
你地基教做的好事, 就講多幾講都唔怕, 醜事就唔比人 ...
葉仔 發表於 2011/1/18 11:34

係喎...
就係唔見你有講基教做過的好事囉
有問題咩? 李小龍夠死了幾十年, 咪一樣有人講完又講!
你地基教做的好事, 就講多幾講都唔怕, 醜事就唔比人 ...
葉仔 發表於 2011/1/18 11:34

李小龍都未講夠50年, 未厭。
咩十字軍, 燒女巫, 燒科學家...講左成500年哩...仲未膩?
歷史係歷久不衰的!
葉仔 發表於 2011/1/18 12:29

星洲炒米, 從來都不是新加坡人炒米粉的方式。
歷史, 很多都給人加了鹽加了醋, 與事實不乎。
聖經咪仲多人加鹽加醋, 所以我唔信囉!
葉仔 發表於 2011/1/18 12:39

加鹽加醋既咪係你呢種不求真既反基哩...
人云亦云.....將一個大話重貼幾百次過dee dior
好多無知既人, 睇多幾次就當左係真咁囉.

互聯網不善使用, 也會使謊話散播更快

你正在食緊鹽, 食醋....你知無?

就好簡單, 你話聖經俾人加左鹽加左醋勒..
咁你講得出是在那些地方是給人加了鹽醋的嗎?
你講不出, 豈不是人云亦云囉

等睇你表演聖經那裡有鹽醋
唔係真係人講, 你又跟人尾講那種反基呀?
俾我批中?!

一係貼堆奧賣葛既廢料當回應?
(呢樣係 dior 拿手好戲哩)
新約都係唔同人唔同時期寫的, 個個都係人云亦云寫的, 冇一個人真係見過耶穌, 更冇一個係12門徒,
舊約都係猶太人拜佢地的耶和華吹噓有幾大能.
真實的根本就冇出埃及記, 摩西可能都係虛構人物!

葉仔 發表於 2011/1/18 12:54

哈......批中
呢dee咪就係典型既人云亦云囉

有人話新約係黑猩猩寫架....你都會照單全收, 向人講番出黎咁囉.

我比較客觀, 乜都想要有証明,
你有嗎?

你如可証明若望福音不是若望寫的?
無架?
咪係人云亦云囉
係咪聽公眾四方街個無牙大叔講既呢?
你係先知呀? 批中?

我實實在在告訴你: 你批錯了!
葉仔 發表於 2011/1/18 12:55

要估你的行為, 不用先知都估到哩...
用點常理便知你下一步想點行
你係先知呀? 批中?

我實實在在告訴你: 你批錯了!
葉仔 發表於 2011/1/18 12:55

我都好很希望係我批錯了.
可以看看你的精明理據到底是甚麼
唔逼你勒...
俾三日時間你去度
我成日都係到, 你度掂就返黎哩
佛教有冇俾人拎黎做戰爭既藉口??

him1006 發表於 2011/1/18 16:29

在斯里蘭卡, Sinhalese佛教徒一直佔大多數, 認為斯里蘭卡是一個佛教國家. 基督教徒和泰米爾印度教徒受排擠.

Sinhalese 與拻泰米爾人(回教徒) 幾個世紀一向不和. 當地佛徒想驅走回教人, 不惜使用暴力.
2008年就發生過佛徒在斯里蘭卡北部, 血洗泰米爾人村落, 滅族式屠殺.

屠殺行動受佛僧支持, 佛僧更出面鼓勵, 佛僧主動參軍, 加入戰鬥

人, 行錯了路時, 不會是信那宗教便是好一點, 這宗教便是差一點.
佛徒也有暴力的一面.
我從來不會因此說佛徒佛教好戰....霸道
若事件發生在基督徒身上, 你就特別多野講?
感謝你既資料

被推倒了
him1006 發表於 2011/1/18 20:49

宗教....需要思想, 默想....多過用把口
圖中參軍嘅邊位係佛僧呢請問?
兩個佛僧係度批閱文件啫
您揾唔到就梗係我從來都唔夠胆說佛徒佛教好戰....霸 ...
沙文 發表於 2011/1/18 20:59

唔係...
佢地可能去食齋, 在看菜牌唶
geocities.com 不是老早便關閉了的嗎?
還拿這些網連出來獻醜?
十世也沒有更新的資料, 年年復年年...貼來貼去都是同一廢料
高級模式 | 發新話題
換一個