返回列表 回覆 發帖

正確態度看人獸交

係喎, 龍#您大驚小怪啦. 10000個神父雞姦下教友之嘛, 好X大把咩?
而且而家又唔係姦完唔俾錢
顛鼠教應該算係好樹 ---用來當柴燒就冇得彈
..
沙文 發表於 2010/4/30 12:38

我以為你執碌樹枝自用添
回復 141# beebeechan
有顛鼠教呢棵咁大碌好樹, 又何勞我去執樹枝?
回復  beebeechan
有顛鼠教呢棵咁大碌好樹, 又何勞我去執樹枝?
沙文 發表於 2010/4/30 12:52

咁大碌好樹?
人地剛剛先引下經文, 講話係一棵結壞果子的樹啵

你同你個friend 唱反調拿?
一個話好, 一個話壞
咁對沖左哩...中和了
當無講過野囉
回復 143# beebeechan
咁我地係諍友嘛
回復 144# beebeechan
係呀, 所以神父可以照原有比率雞姦教友, 萬福馬利亞
那你以為天主教會是一棵結壞果子的樹?
beebeechan 發表於 2010/4/30 12:23

我咪話以為經文抄錯囉....
又唔係我話好樹不能結壞果, 你自己去同耶穌拆掂佢啦!
好得意,好好睇兼informative。喂講番人獸交呀,唔好講講下變左雞姦。
回復 148# Guest from 219.89.22.x

【人獸交原理】在神學上係相當重要的發現
根據beebee論述,
很多事情都係因為同一原理產生嘅

新約冇話唔好人獸交, 而beebee就話唔駛講都要唔好人獸交

神父據此「新約冇話X, 您都要X」原則, 推論出:
新約亦冇話要雞姦教友, 咁神父就要雞姦教友了

大家研究下新約還有乜嘢冇講?
我咪話以為經文抄錯囉....
又唔係我話好樹不能結壞果, 你自己去同耶穌拆掂佢啦! ...

咁拆啦:
其實我們不難發現, beebee惡毒地刻意隱瞞了一條數:男人被姦, 報案率低過10%亦即係話, 剛剛幫您告解完那位冇案在身的神父有近1/4機會係會突然獸性大發的
http://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics

所以, 較準確的statistics係, 顛鼠教乃為一棵結24%以上壞果子的好樹
或者您可以叫佢做一棵結76%以下好果子的壞樹, 視乎您的立場而定
咁拆啦:
其實我們不難發現, beebee惡毒地刻意隱瞞了一條數:男人被姦, 報案率低過10%亦即係話, 剛剛幫您告 ...
沙文 發表於 2010/4/30 20:48

回帖淨係懟條拎出黎無用架啵
你想翕乜?
用你自己話講哩
講雞姦你就口若懸河不停口, 一講到正題你就扁哂咀?
理解力低都仲可以番教堂叫神父捅一捅後欄就有神跡醫得好
但盲咗就要基督親自出馬先得, 比較難搞
Don't know where God is but the Devil is in the details
自從我加入後, 閣下的帖愈來愈語無倫次
同埋你對後欄愈來愈有興趣.....
回復  ctaya
成全(fullfill)的意義乃是如此:

當有某條律法頒佈了,此時, 該律法是未得成全的。何解呢?因為 ...

那麽,成全律法便不是廢除律法,或停止執行律法;即仍要遵守律法。
回復 154# ctaya
但不知何故, 若然您賣間屋俾beebee同佢商討一年回購權, 佢又只會語無倫叫您唔好人獸交, 回購權則欠奉
這個地方充滿不文,甚至不值一看!
已不是尋真的人討論區!
可惜!可惜!
這裡的人可能與天主教的神父有仇!
可悲!可悲!
這個地方充滿不文,甚至不值一看!
已不是尋真的人討論區!
可惜!可惜!
這裡的人可能與天主教的神父有仇 ...
Guest from 113.252.183.x 發表於 2010/5/1 18:39

我認為只是詞窮, 無料, 不是辯論的材料唶
量產型反基
只求出帖多, 九翕
不求質
回復 158# beebeechan

口氣真大,真有基督徒的樣子,你的主是這樣教導你的?

你倒不如回答我,為什麼這多離教者,這還不包括異教徒,不同意你的見解?對於離教者,基督教又怎麼以對的?為什麼一個標榜愛與寬恕的宗教,帶來這麼多的仇恨呢?難道身為教徒的你,不需要自問自省?

你來此,只是為了逞可舌之快,還是有什麼目的呢?
回復  beebeechan

你來此,只是為了逞可舌之快,還是有什麼目的呢?
..
Guest from 111.184.228.x 發表於 2010/5/1 19:45

宗教既野, 有人信, 有人唔信, 本來是好閒事.
唔信, 異教, 離教都是個人旨意, 隨便.
可一知半解, 知少少, 未知清楚便拿別人的信仰來嘲笑便不妥了.
有人亂講便要有人澄清.
有人亂掉垃圾便要有人跟手清理.
高級模式 | 發新話題
換一個