返回列表 回覆 發帖

有無遇過一D偽善嘅男基督徒, 呃女仔?

如題, 見個forum 成日都好似係講D女仔信咗之後就要分手個D..唔知有無一D以上嘅, 分享一下呢?
我間教會都有傳道人講野恰宅男的感覺
滿口道德教條的神職人員犯下色罪, 絕對係 : 可恥, 變態, 下9流, 人渣, 狗渣, 無恥.
每當發生了這些醜聞, 很多人都會以"包庇"的口吻說, 牧師, 神職人員也是 人!

我想把這些人一一的摑醒, 他們是很可恥, 非常可恥! 變態.

變態在他們是嚴重雙面人, 可恥在他們虛偽.

正如為人師表, 作出傷風敗得之事. 平日教得就是道德, 作的卻是淪亡之事!

耶穌生平罵得最多的就是偽善之人, 現今更是多不勝數, 令人可笑.

有人又會說, 那誰無犯錯, 難道你要牧師不是罪人, 他們也叫自己做罪人的ar,而且罪無分大小, 就連想了姦淫也是了..對不起, 這是現實世界, 罪有分大小, 若任何神職人員像以上人兄犯了這性侵犯罪行, 是非常可恥的事, 因為他令別人受傷, 亦不要為他們作解釋.

試想想, 一個常常跟別人說不要飲酒食煙的人, 原來自己是一個大蒲友, 日日去老lan; 又一個有錢人原來會去偷野...等等...

(我比較保守, assume咗蒲係唔好的. ) 莆同去偷野, 都係唔好. 不過以上兩個例子就係想講, 雙面人很變態.
beebeechan 點解你咁愚蠢咁都要問?????
非禮是犯法, 是變態.   不管律師,  牧師, 亞差同樣要接受法庭審判 ...
Guest from 203.80.201.x 發表於 2011/3/21 12:51

你回答得真好
當頭棒, 吽到班遊客頭破血流
那非禮的男人是律師, 那便不變態了?
beebeechan 發表於 2011/3/21 01:01

beebeechan 點解你咁愚蠢咁都要問?????
非禮是犯法, 是變態.   不管律師,  牧師, 亞差同樣要接受法庭審判.  明白沒有.
今日睇新聞, 傳道人下體非禮個女仔罪成..雖然佢好似話上訴, 不過我覺得佢真係有咁做...正變態~ ...
Guest from 210.6.173.x 發表於 2011/3/19 00:09

那非禮的男人是律師, 那便不變態了?
今日睇新聞, 傳道人下體非禮個女仔罪成..雖然佢好似話上訴, 不過我覺得佢真係有咁做...正變態~
不如你反省下, 你值幾多刀
時時只看別人值幾多刀? 太關心人囉
beebeechan 發表於 2011/3/18 00:20

我是關心人的,  有問題嗎????
你是否感受到我無私的關心.
回復 7# beebeechan

關心人, 係聖經教誨
Phi 2:4    各人不要單顧自己的事、也要顧別人的事。
色狼, 姦犯要千刀
借教姦淫, 玩弄愚徒, 千萬刀
tommy 發表於 2011/3/17 23:57

不如你反省下, 你值幾多刀
時時只看別人值幾多刀? 太關心人囉
咁好文采=.=
色狼, 姦犯要千刀
借教姦淫, 玩弄愚徒, 千萬刀
我真係眼見好多呢D例子, 我真係覺得呢D男人比起花心, 賤男更可惡, 唉...人前係好老公, 人後就呃女仔, 扮有愛心...
不過又可以話, 係D女仔蠢je...

re tommy: 只係記得台灣個教會之狼.=.=
> 我又想起舊年好似有單"教會幹事因婚外情殺人"

呢單野條友叫葉啟明,在我中學有個又是叫葉啟明的老師,個個以為我們的老師殺人,點知一望個樣,一個fat,一個thin,完全不同,真是累人累物
我見過有d牧師/講師講話時喜歡恰d宅男, 令佢地尷尬自己好似好叻.
等d老中青女徒面前哋文哋武.    散會後就攬下d後生既女徒但只會同亞婆徒握手law.

偽善嘅男基督徒呃女仔???日日都有啦.  只係唔上報紙者.

你問開,  我又想起舊年好似有單"教會幹事因婚外情殺人"你地有無資料.
我唔知可以去邊度摷番.  可以警惕下d執迷不悟既女信徒都好.
高級模式 | 發新話題
換一個