返回列表 回覆 發帖

[發問] 同性婚姻是否道德?????

因為他們(同性戀者、社會弱勢社群)沒有侵犯任何人的利益、沒有傷害任何人,因此任何人都沒有權利干涉這些行為。

hellboy 發表於 2011/3/21 11:49

手淫沒有侵犯任何人的利益、沒有傷害任何人,
那在公眾地方打機是否也應受到尊重?
為甚麼在公眾方手淫是乞人憎?

因此任何人都沒有權利干涉這些行為。
我不岐視人手淫,
不過要立法說明在公眾地方手淫也是合法的話..........

所以,
沒有侵犯任何人的利益、沒有傷害任何人
不是撐同性戀的好理由
小朋友都知公眾地方露械會嚇親人,公眾地方任意裸露身體也是不雅,因為眾人身體都受到專重,這些都是侵犯 ...
hellboy 發表於 2011/3/27 22:25

所以....連小朋友都知, 都明白的事
你就是卻不懂了
你智商不及兒童關我何事
hellboy 發表於 2011/3/28 09:58

連小童都知我是在揶揄著你
你揶揄你自己啦,廢話王。
hellboy 發表於 2011/3/28 10:06

我是王, 你快下跪
。。。手淫孖同性戀作對比,好似唔係好岩channel喎。。。。。
Jom 發表於 2011/3/28 20:46

手淫絕對符合九翕樓主所說:沒有侵犯任何人的利益、沒有傷害任何人
所以便應給予合法.

如果你話唔岩 青勞, 那你便要舉証。
不然, 是你腦部大細超而已, 你岐視打機, 侵犯了人權, 不尊重自由。
我不但好尊重您在公眾地方手淫,您在公眾地方腳淫我就加7倍敬佩
沙文 發表於 2011/3/28 13:19

你可以的話, 話之你打七十個七次。
私下的手淫是沒有侵犯任何人的利益、沒有傷害任何人。但在公眾地方公然手淫,就有侵犯途人的利益,傷害到 ...
hellboy 發表於 2011/3/28 21:49

答得好丫
你幫手答了不應把同戀合法化的原因了。
只可以同性戀不罪惡化, 已是一個互相讓步的階段。
同性戀私下性交,關你卵事?你偷窺干涉人,是你唔岩變態,仲好意思話人同性戀?知唔知醜字點寫呀? ...
hellboy 發表於 2011/3/28 22:10

無 錯呀....你鐘意通屎渠, 係關你卵事。
問題是你唔可以迫我話你通屎渠是對的, 是合法的。
現在要呦的, 就是這個。
你知唔知現在論緊乜?
當街打飛機被衙差拉係因為公眾場所淫穢物陳列同當眾行為不檢.......

同性戀婚姻第一唔一定會公眾場所淫 ...
Jom 發表於 2011/3/28 22:40

你同上邊一樣
弄不清討論焦點。

你關上門插屎眼是你兩個人的事。
你鐘意插完屎眼再放入口, 都唔關我銀事
要將通屎渠合法化, 便不再是兩個人的事, 是整個社會的事, 香港的社會有七百萬人。 這是關乎七百萬人的事!
首先你自己睇錯就唔好亂吠,我係分咗兩part去答呢個問題.

唔該唔好將七百萬-1既人既意願老屈成同你一樣,你鐘意既可以去立法會門前自焚表達你個人既意願
.
Jom 發表於 2011/3/29 00:15

有待那個政客要求來個全民投票, 公投
看七百萬人中有幾多人同意通屎渠合法化囉?
你也不要把一小撮有通渠辟好的人來代表全港七百萬人的意願。
首先你自己睇錯就唔好亂吠,我係分咗兩part去答呢個問題.

法律上已經確定咗同性戀唔係犯法,係合法既情況下確立家庭成員既合法地位好正常吖.
.
Jom 發表於 2011/3/29 00:15

同性戀由世紀初是刑事罪變成非刑事罪行己經是一大開放,
非刑事罪不等同便是合法。

目前, 家庭的定義是一男一女的組合。

在加拿大, 有議員正提出對 Canada Human Rights Act 作出修訂, C-389議案,
為同性戀者開路。
法案謂一個男子, 只要他認為他是有女性的傾向, 便可合法使用女洗手間。

專重人權的閣下, 請發表高見........

如我反對, 又係咪阻住社會發展?
香港重係行普通法架....唔犯法既野就即係合法呀....唉....基本既common sense係要有架.... ...
Jom 發表於 2011/3/29 00:41

唔犯法既野就即係合法呀.....無襟吻腥個位係你咋
又等你丟多次架......咁非刑事化既法律定位又係如何呢,我都好想請教吓閣下. ...
Jom 發表於 2011/3/29 00:49

岩呀....
唔識既可以請教下人先, 唔好九翕在先

在香港, 1901年實行的法律, 肛交最高可判終身監禁, 是刑事罪。
1991 年通過同性戀不再是刑事罪。
但兩個男子必需是21歲以上, 與21歲以下男子肛交仍是犯刑事罪。後來又修改了是16歲。

你明未呀?
乜改menu改得咁快呀?
你有覺趣既可以另開topic,有興趣既我自會覆....

Jom 發表於 2011/3/29 01:06

乜野叫有「覺趣」? 真係想請教一下閣下
乜改menu改得咁快呀?

我無你咁將自己既信念睇得咁高道德,我只係討厭人將自己擺個班神棍既老作就話人呢樣 ...
Jom 發表於 2011/3/29 01:06

你討厭係你既事, 人地無講錯
有無錯,證實咗先啦.正如你話我上邊打錯字一樣,sorry打錯字.

Jom 發表於 2011/3/29 01:26

肛交有無錯, 是無証明。
這是人的喜好。 喜好是無客觀驗証的。
你唔好以為乜都証。

客觀上, 肛門不是用來作性交用的。
連黑猩猩, 走獸也懂。
世事嘅嘢,變通下先得嘅
客觀上,聖經不是用來作墊枱腳用的。
連黑猩猩, 走獸也懂。
但當張枱一隻腳太短, ...
沙文 發表於 2011/3/29 06:50

成段野....個笑點係邊?

你都係講番你老本行:屎眼, 屁股
回復  beebeechan

成本思高....個笑點係邊?

上帝都係默感佢老本行:屎眼, 屁股 ...
沙文 發表於 2011/3/29 08:50

思高不是用來搞笑
你在本壇, 就是一件搞笑, 無其它用途嘛
墊檯腳也不能
請大家自重...
我唔希望見到大家有一日係立法院門外自焚,
更加唔希望大家只記得點樣通屎渠,
也不希望大家在公共場合手淫/腳淫/口淫

...
Thompson 發表於 2011/4/7 23:27

是否也包括在公眾地方便溺?
高級模式 | 發新話題