返回列表 回覆 發帖

日本核危機持續 基督徒技工核電站緊守崗位

如果神是存在的,又愛世人,雲南同日本就唔會地震啦。
hellboy 發表於 2011/3/25 15:10

地殼不震, 全人類也會滅絕,
'條數又點計?

不識野, 不要妄下判斷

為了公平, 神也不會公佈下一次九級地震會在那裡發生.....
高發國家, 低發國家, 基基國家, 回教國家, 中國人, 美國人,,.....非洲人......全部機會均等。

況且....地球學家一早知道地震帶的所在地, 是人類舍不得繁榮和在那裡的經濟得益
地震與地殼地型有關,有啲地方多啲,有啲地方少啲,有啲弱啲,有啲強啲,機會根本唔均等嘛。 ...
hellboy 發表於 2011/3/25 22:38

以人類現有知識, 地殼的確是有些地方強一有地方弱。
香港在地震帶以外, 係咪就坐定粒六?

地殼強弱板塊邊沿係咪唔可以變?
他朝一日亞洲板塊在南中國海裂開, 本來不是地震帶的地方也山搖地動, 得唔得先? 有無咁既可能性先?
今日地震頻密的日本本土也可變得平靜,
風水輪流轉呀!
咁喺你憶測啫,無損機會概率根本唔均等呢個事實嘛。
hellboy 發表於 2011/3/26 10:41

哦...香港, 或南中國地區地震機率好低架?
那大亞灣核電廠的防震設計, 可抵八級地震, 便變得多餘了?
日本的核電廠也是同等級的防地震設計之啵

地震集中在地震活躍區, 不等同其它地區便無地震, 你不要給數字弄昏了你思維哩。
那你就想香港地震嗎? 黑心!
葉仔 發表於 2011/3/26 11:49

無得想, 也無得唔想

災難....隨時都會降臨每個人頭上.....不知何年何時
災難來時, 不論是基基, 反基, 回, 佛, 道, 有錢無錢, 亞伯或初生嬰......
人人機會平等

輪到你, 就係你玩完, 結數埋單
那當然啦! 神根本不會特別眷顧世人, 所以為什麼有句話是"信耶穌, 你和你一家都得救"先? ...
葉仔 發表於 2011/3/26 12:17

乜信耶穌也有代辦架咩?
無証據我當你理虧
咁事實上香港地震概率比較起地震活躍帶喺真喺差好遠喎,呢個喺事實嘛。 ...
hellboy 發表於 2011/3/26 12:57

乜你未聽過「只要機會率不是零」 便有可能嗎?
有人成日用來撐生命由來...第一細胞由一煲生化物雜碎湯而來, 唔覺意咁走個出來
問題喺你咁講嘛。
hellboy 發表於 2011/3/26 13:22

起碼在專家眼中, 香港也不能忽視有八級地震的可能性。
一知半解地信科學就變成偽科學而已。
唉,你就真係一知半解....

我唔係幫特區府衙講野,但一件還一件,如果香港都有八級以上地震,根本走都無得走,遠至粵北都出事,呢樣野,廿年前己經有評估過.但大亞灣建築到可以頂到八級係因為入面既幅射物流出散會好大件事,所以將本來最多係兩三級地震既地區都做到可以承受到八級為止.

所有既現代建築物,都會將安全系數上調至需求既兩倍甚至更高;更有個別建築物類( ...
Jom 發表於 2011/3/28 22:18

講一知半解真唔及得你哩

香港最多係兩三級地震, 預防措施安全指數做到8 級。
那日本地震, 5-7 級等閒事, 為甚麼就不要安全指數, 預防措施做到10級?

係人都知災發生時, 人人都無得走, 根本走都無得走.....你唔需要話俾我知你亞媽是女人

因為入面既幅射物流出散會好大件事
有邊個唔知核電廠入面既幅射物流出散會好大件事?
多銀魚!!

你一大段回帖, 砍走了廢話, 所餘無幾囉
回復  beebeechan

你無睇新聞而家係人都**緊日本東電公司因為成本既問題多次更改數據同多處建築唔合格咩? ...
Jom 發表於 2011/3/28 23:57

喂....喂....
你咁講..即係這核電事故...是人禍哩喎!
因為成本既問題多次更改數據-----咁更加唔好入天主數!
有人犯罪, 為了利益不顧安全, 所以.......出禍了
係咪咁?

而且呢個核電廠係四十幾年前建成
.

哈....
咁即係有40年既時間俾電廠改善安全措施, 無夸, 無做野!

天主都係俾時間人去悔改架....直至時間到了。

天主給迦南人400年時間悔改, 直至天主派以色列人來消滅這些民族。

天主都俾左幾十年你悔改, 你襯早哩
你反基, 變左幫手宣講天主的話添
好難令人覺得你知阿媽係女人架唔話過你知.

時下興嘵吞?
都係果句,傳說既野,你講一千一億句都係傳說黎架咋.你講多幾多句都只係老作. ...
Jom 發表於 2011/3/29 00:31

有個傳說....句句應驗既話
我都會認為呢個傳說絕不簡單。

有個股神論股, 論了十多隻股, 升跌預測準
咁下次他論股時, 我都會跟他指示去投資。
佢........聲譽好囉.

有邊個股神論股不是作預測架?
等你個傳說提出實在既證據先出黎學人護教吧啦......

如果講應驗,科學上既各種驗證,準過你個傳說好多,最 ...
Jom 發表於 2011/3/29 00:55

咁你咪即係話: 等海嘯証明了核電廠預防措施是不足先哩....咁囉
現在証明了哩....馬後炮有叉用咩?
早講...都係無叉用...因為有人會當你九翕
如果講應驗,科學上既各種驗證,準過你個傳說好多,最少你係得呢度蒲頭,耶經最多都係教人起果條笑爗咀既方舟既啫,好似無教過人發明電腦喎...

耶穌好多野無講添
無教人核電廠, 無教人要減肥, 無教人要用手機........

仲有...核電廠無野補充哩咩?
要搬個方舟出黎呀? 想轉台呀?

乜改menu改得咁快呀?

閣下咪做著日本東電個位囉....
早十年....東電也許說過: 加錢改善震防海嘯? 有9級地震大海嘯發生過先學人講哩.....日本未發生過地震架!

有你成個人版.......
活生生的人肉証據哩.

現在叫你悔改, 你就話有耶穌先講哩...咁呀?
由頭到尾我都無話過核電廠單野係天災咁簡單,不過係你話要夾硬唔識扮識就用本爛書係度扮先知.基本既物埋邏輯都無就開火.
..
Jom 發表於 2011/3/29 01:22

喂...不嘍我都係話地震係天災
你幾時見我出帖話係天主懲罰
地震懲罰論係乜野人開帖講先? 你地班反基咋..想抽下水

不過....你唔講, 我又忽略了核電事故是人禍囉.
由頭到尾我都無話過核電廠單野係天災咁簡單,不過係你話要夾硬唔識扮識就用本爛書係度扮先知.基本既物埋邏輯都無就開火.

Jom 發表於 2011/3/29 01:22

你知係人禍, 更加唔應抽天主水

莫非你又想話點解天主造出咁屎既人呀?
唔好扮野塞說話入我口,我由頭到尾都無話過係關你個老耶事.

係你地班耶徒乜九都話關老耶事先俾人小,唔該 ...
Jom 發表於 2011/3/29 01:51

喂...喂
人地在論緊老耶搞天災
你唔係講老耶架, 又插把口?
咪即係你九唔搭八耶?

你開個topic, 地震非老耶事,
我有「覺」趣的話會回覆。

係咩? 有什麼是應驗過? 應驗落空都有好多好多喎! 點計?
拿, 今期就彈咗個李丞責出來,  ...
葉仔 發表於 2011/3/29 10:51

係咪....有甚麼是落空過?? 應驗都有好多好多喎, 點計?

我只係話聖經講的許諾應驗, 我幾時講話李某講的也會應驗?
高級模式 | 發新話題
換一個