返回列表 回覆 發帖

復活節烤烙動物之肉的意義何在?

答案:溝仔溝女
答案:溝仔溝女
抽刀斷水 發表於 2011/4/20 20:45

是的....
溝女溝仔味太重矣..
露出尾巴來哩

尚餘16男13女........婚配咩

全球天主教會在復活節已經有很多禮儀,
全球的天主教堂也行同一個程序
4月21日: 最後晚餐彌撒 晚上8時
4月22日: 苦難彌撒 下午3 時 (三個小時禮儀)
4月23日: 逾越彌撒 晚上8 時 (2-3小時禮儀)

跟本係無時間 BBQ

基本上 hkchristisan.com 也不是一個宗教團體, 沒有一個有知名度的基督教會來認頭

看來網頁主要業務是........提供溝女溝仔平台
主持者是:
Canaan Internet Marketing!
是宗教團體嗎?

「基督徒」這個字不是註冊商標, 人人可採用
基督徒投資公司..
基督徒保險
基督徒神靈水
基督徒補習社...

大個仔哩, 做左人老荳哩....睇野仲係咁天真呀?
大個仔哩, 做左人老荳哩....睇野仲係咁天真呀?
beebeechan 發表於 2011/4/20 22:53

睇野太複雜既話,無辦法教仔架喇。
世事好多野都無絕對是與非,但對小孩黎講,真係要有是非觀,到大左先會明白。

但……你會唔會複雜左D呢?聖經係咪有句野話甚麼回轉小孩子之類的?

世事好多野都無絕對是與非,但對小孩黎講,真係要有是非觀,到大 ...
抽刀斷水 發表於 2011/4/21 20:30

那表面的是非觀仍是支配著你的思維囉
你幾時才大個仔呢?
世事好多野都無絕對是與非,但對小孩黎講,真係要有是非觀,到大 ...但……你會唔會複雜左D呢?聖經係咪有句野話甚麼回轉小孩子之類的?

抽刀斷水 發表於 2011/4/21 20:30

呢條友我喺觀塘見過佢。

馬太福音 第18章
1當時門徒進前來,問耶穌說,天國裡誰是最大的‧
2耶穌便叫一個小孩子來,使他站在他們當中,
3說,我實在告訴你們,你們若不回轉,變成小孩子的樣式,斷不得進天國‧
4所以凡自己謙卑像這小孩子的,他在天國裡就是最大的‧
5凡為我的名,接待一個像這小孩子的,就是接待我‧
水兄...廣告冇提「復活節」三字wor...咁基督徒都有「需要」架...(我指社交「需要」),喺紅日假期搞下聯誼都得卦...
看了這些東西還不錯,有的值得我學習的,我希望可以學的更多,加油吧!
高級模式 | 發新話題
換一個