返回列表 回覆 發帖

[發問] 你地之前返教會有沒比佢地干涉公司既行業呢?

今日一件之前教會既執事打比我,問我宜家既工作;我答完.... 她就好"火".... 話我唔好
仲話返呢D 機構 即是同魔鬼打工
其實魚係返醫護界, 間野係佛教團體之ma.... 好錯咩 ??
乜教會?大型定小型?
PeterSo 發表於 2011/4/30 23:17

一般啦... 又係好多間分堂果d
個執事都發神經既,佛咁慈悲,重要系醫人既添,直頭同魔鬼相反啦…
liberale 發表於 2011/5/1 00:16

唔好講佛教如何先... (雖則魚喜歡佛教) ~ 只是魚好憎他講野唔用腦, 而且好唔尊重人....   
錯在你沒有將該機構全面基督化.........這是很嚴重的....

請你回覆該執事,你現在正在 ...
drsherlock 發表於 2011/4/26 17:18 [/quote]

但是魚無能, 又不會好似果D教徒把口死都要人地入教, 唔信果D就咀咒人地落地獄ma ~ 所以魚都係由佢算了...
回復  秋刀魚

你話唔返工叫佢養你囉。
抽刀斷水 發表於 2011/4/26 20:45

曾經有人情況跟我差不多, 都叫不如教會養埋佢啦, 人地屋企一家大細下下要錢生活~ 條膠執事次次都用"天上既鴿子" 比喻回答
用"天上既鴿子" 比喻回答
Alice 發表於 2011/5/1 13:36

人地做執事係要服侍神,使命..... *&@$)&@$&*
你回覆他們:現時餵飼鴿子是違法的,位位$1500大元。
抽刀斷水 發表於 2011/5/1 13:40

呢間church 既人好像討厭動物... hahaha 不餵鴿子
天上的鴿子是甚麼?是不是「天上的飛鳥不種也不收,都搵到食」那一句? ...
PeterSo 發表於 2011/5/1 16:56

Bingo  !!
Alice, i must pray for you. Jesus really loves you and your family.
Alice, 一句講晒"耶穌愛你":l ...
Guest from 180.219.224.x 發表於 2011/5/2 23:56

你好煩... 快D搵座高D既大廈, 返你既天家啦.....
高級模式 | 發新話題
換一個