返回列表 回覆 發帖

[分享] 信徒既然咁羨慕天堂,那就早D去吖嘛..笨!

要我相信創造論? 唔係話唔得嘅! 叫上帝在我面前再創造一次,我親眼見到咪信LOR~呵呵!!
要我相信進化論? 唔係話唔得嘅! 叫猿猴在我面前再進化一次,我親眼見到咪信LOR~呵呵!!Guest from 121.202.54.x 發表於 2011/5/18 17:24

又係呢招,你厭唔厭架!
=.=.............................
要我相信創造論? 唔係話唔得嘅! 叫上帝在我面前再創造一次,我親眼見到咪信LOR~呵呵!!
要我相信進化 ...
Guest from 121.202.54.x 發表於 2011/5/18 17:24

你是否需要被推入福島東方電力公司破毀了的核反應爐內, 你才會信真係有核洩漏事故。
回復 23# beebeechan

咁樣即可親身體驗核反應,準過探測器,您都咪話唔好
你是否需要被推入福島東方電力公司破毀了的核反應爐內, 你才會信真係有核洩漏事故。 ...
beebeechan 發表於 2011/5/20 00:35

所以, 結論是...最好將常常講"要我相信創造論? 唔係話唔得嘅! 叫上帝在我面前再創造一次,我親眼見到咪信LOR~" 這類說話的反教蠻推入福島東方電力公司破毀了的核反應爐內, 他們才會信真係有核洩漏事故。
所以, 結論是...最好將常常講"要我相信創造論? 唔係話唔得嘅! 叫上帝在我面前再創造一次,我親眼見到 ...
Guest from 180.219.192.x 發表於 2011/5/20 10:14

最#衰就係李天命教曉"子矛子盾"!!
攪到佢哋下下用呢招...唉,看來"蠻反基"真是無佢哋乎!!
攪到佢哋下下用呢招...唉,看來"蠻反基"真是無佢哋乎!! ...
Guest from 180.219.220.x 發表於 2011/5/20 16:24

基基唔好再用呢招好唔好呀?
攪到佢哋下下用呢招...唉,看來"蠻反基"真是無佢哋乎!! ...
Guest from 180.219.220.x 發表於 2011/5/20 16:24

令人鄙視~
盲信徒既然咁羨慕上帝所造的天堂,你們講得那個天堂咁完美,那又為何不早點去那裏呢?? 早D去吖嘛..笨! "口 ...
Guest from 121.202.61.x 發表於 2011/5/4 05:40

李天命博士相信今年仍不會出新書~
李天命博士已經比陳國偉在其著作中玩到盡....唉!
李天命博士相信今年仍不會出新書~
李天命博士已經比陳國偉在其著作中玩到盡....唉!  ...
Guest from 121.202.17.x 發表於 2011/5/21 22:40

oh~~~~
反教蠻横蠻無理的指控始終是站不住腳的.

謝謝"九里"香.
要我相信進化 ...
Guest from 121.202.54.x 發表於 2011/5/18 17:24

進化論有眾多證據,創造論有證據咩?
hellboy 發表於 2011/5/25 10:30

進化論有眾多證據??
進化論有眾多假設才是!!
hellboy 發表於 2011/5/25 10:30

500餘名科學家聲明否定進化論(多圖)
http://blog.xuite.net/osaki99/blog/22563602

三大證據相繼破滅:進化論 一個錯誤的信仰http://tw.aboluowang.com/life/data/2008/0310/article_19551.html

进化论,一个错误的信仰!
http://www.foyan.cn/book/hhfg/fjykx/f43.html

進化論——一個不實的假說導致的錯誤信仰
http://q.hexun.com.tw/66847/discussion.aspx?aid=623916

基督教為信徒洗腦??我們從小就被不實的進化論洗了腦才是事呢!!
"達爾文沒有肯定過他的理論"
這便是科學家了,願意找各種證據or反證來證明真偽,必要可推翻自己的觀點。相反,基督徒卻寧死堅持聖經無誤,強行將神造論和智能設計假說推廣,最可恨是將聖經中一些末證實的觀點和個人道德強加於他人身上
"達爾文沒有肯定過他的理論"
這便是科學家了,願意找各種證據or反證來證明真偽,必要可推翻自己的觀點。相反, ...
jiisui 發表於 2011/5/25 19:46

道教、 佛教、儒教..又夠末證實的觀點和個人道德強加於我哋身上啦...
道教、 佛教、儒教..又夠末證實的觀點和個人道德強加於我哋身上啦... ...
Guest from 121.202.29.x 發表於 2011/5/25 19:53

道教背景學校,佛教背景學校,儒教背景學校,..唔向學生洗腦???佢哋唔將那些末經證實的觀點和個人道德強加於他人身上???
什么时候『末日』都无所谓啦!
1/。肉身又上唔倒天堂的。
2/。『末日』後仲要叫醒千百年已死的一齐经历『大审判』。
3/。得嗰14萬4千個上天堂名额,仲难过中六合彩啦!而且又唔系犹太人,D人其实有无看过圣经架!?
什么时候『末日』都无所谓啦!
1/。肉身又上唔倒天堂的。
2/。『末日』後仲要叫醒千百年已死的一齐经历『大 ...
Guest from 61.15.124.x 發表於 2011/5/26 00:32

只得14萬4千個上天堂名额??仲难过中六合彩啦??而且又唔系犹太人....??
聖經有咁講過?我知你會quote敫示錄, 個段聖經係咁解咩??你明顯是中了"耶證"的毒!!

又係個句:你唔出聲反而冇人知你唔熟聖經LOR
高級模式 | 發新話題
換一個