返回列表 回覆 發帖

夫妻相處之道

原帖由 沙文 於 2007-6-25 01:53 發表
喂,我今晚就同佢講:「最衰都係妳信埋晒喲移鼠大聖教,我.............我....我頂妳唔順呀!」

有咩後果,我找您算賬!

加少少暴力,效果可能會好d。

比十萬八萬老婆炒下股票啦,等佢多d世藝,或者無咁掛住成日拜神呢。
原帖由 沙文 於 2007-6-29 03:36 發表
咁又唔係。我唔俾佢。係因為驚萬一佢炒得業績好過我,我好瘀....

你講開我先講d瘀野夾慘事你知,我大前日0.75炒隻8239,兩日後0.91出左野。今日隻死野收1.26
。正一是喊住羸錢。

重有早排1.1炒隻精優(0858),炒到1.9想加碼差一個位入不到,要追火車到2.23先上到車,本來想加的股數,亦因肉赤只買了四份之三,及後3.8走不甩,悼頭到2.9先出野。錢賺少左還不是太傷心,最慘是累到我係屋企,公司同朋友面前無哂地位。

原帖由 抽刀斷水 於 2007-6-29 21:25 發表

都同你講過啦:
   A
   /\
 B/  \C
 /    \
/      \

你能在A的完美位置出的機會很微。
你在B或C位置出,即使贏了錢,都會不快樂。

例子:見b仔的經歷。

結論:如果不想不快樂,不要買股票。

思考(為免離題):A、B、C同樣可 ...

我想戒賭好耐架喇!

好!七月三日賭埋老友剛比我隻料,就真係暫定一下先。
原帖由 沙文 於 2007-6-29 22:59 發表
我係用單程路揾位泊車理論來處理呢個問題既。

人生係一條單程路,路是彎的。其中一個目標係娶老婆。我要找一個最近目標嘅車位。

而駕車人士往往驚住前面再冇位泊車,見到車位總係想泊左佢算數。落車後行行下,發現前面原 ...

好有用的智慧。

我就係衰,我會把車駛到最近目的地才找位停車,如果找不到就寧願隨便泊,都不肯返轉頭的。
所以成日比人炒牌。
高級模式 | 發新話題
換一個