返回列表 回覆 發帖

嘩喂!原來我同達爾文一樣......

回復 #1 沙文 的帖子

老大..."不能"同"不為" 係有好大差別架~
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 沙文 於 2007-7-11 10:30 發表
吓!阻止妻兒入教堂,其為挾泰山以超北海乎?不過詐病叫佢地唔好去,照料我就得啦?何難之有?

咁老大你個個星期咁病law...睇你老婆帶唔帶你番去比神父"祝福"?
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-7-11 10:41 發表
拿,您啲邏輯又衰左嘞。
只要有過一次,就唔係「從未試過不能」啦嘛

上帝開工都係開六日, 你老婆番左六個星期日教會, 比你個詐病拖住一個星期日有咩出奇~
等你連續拖到佢六個星期 就算「從未試過不能」勒!

不過老大你唔會同你名句掛: 為左你, 我唔介意詐帝病!
花開花落花無缺!

回復 #7 沙文 的帖子

老大果然永不言敗 ~ 不枉史仔咁敬重你
不過如果老大你可以好似小弟咁可以令到另一半"以後"不再番教會
咁我就更佩服老大你啦

花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-7-11 21:16 發表
我能夠同達爾文一樣,覺得很光荣。您唔好做我的粉絲啦,粉絲對我黎講,多一個唔多......

所以我幾時都話老大你面對我既挑戰都係談柔刃有餘架啦  
我幾時又有本事令到你可以身敗名裂丫~

但老大你今次又真係証明唔到自己同達爾文一樣播...
至少要等你真係詐病等嫂夫同另壽堂今個星期唔番教會  咁証明你同達爾文真係一樣啦 ~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-7-12 10:44 發表
唔好對自己咁信心啦,您得嘅。.............不過唔係今次喎。

由於達爾文成日去左荒島研究化石,不能反對他的妻兒進入教堂。

老大 你係有語病定係打錯字呀?

達爾文都"不能",  咁老大你同佢一樣, 米即係都係不能law
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-7-12 12:25 發表
我為左增加您的自信心,不惜打錯字。
我原先就係話我同達爾文一樣架啦,佢不能,我就不能啦;佢不為,我就不為啦

講咁多仲咩丫 坐言起行  
一於今日開始係老婆面前流下鼻水 咳兩聲
之後星期日就詐帝大病一場  我星期一等老大你賽後報告呀!
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-7-12 22:07 發表
唔係我唔做,但您要同我解決左呢個paradox先

如果我詐帝大病一場,成功地制止妻兒返教會,咁,我就並非「從來沒有反對妻兒進入教堂」,同達爾文不一樣咯? ...

但你現在是 "從來沒有能力阻止妻兒進入教堂播"
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-7-12 22:40 發表
但我亦同時係「從來沒有反對妻兒進入教堂」喎,同達爾文一X樣喎!

即係話 老大你承認左你冇能力阻止妻兒進入教堂啦
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-7-13 17:32 發表
老大係承認同達爾文一樣,無法証明是否不能阻止妻兒入教堂

所以米叫你今個星期詐病試一次law
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個