返回列表 回覆 發帖

[奇招推廣] 抑揚奔放 激動拭汗 4歲傳教士傾倒信眾

(2011年08月18日)

小豆丁站在台上竟有巨人般的魅力,權威高喊「神今晚在這兒,祂的名字是耶穌」!直教信徒傾醉神往,振臂歡呼。這名美國稚童是全球最年幼傳教士,21個月大即握咪講道,更擁有遍布世界、數以百萬計的fans。

來自牧師之家的小教士Kanon Tipton(4歲),有板有眼的講道片段,YouTube已逾400萬次點擊;他在密西西比的教區會堂傳道,同樣座無虛席。國家地理頻道及各大電視台爭相拍特輯,介紹這位神奇小子。Kanon的父親、祖父均是牧師,他自出娘胎每天都接觸神和聖經,未夠2歲已有樣學樣,握著咪模仿父親講道,雖是吔吔打打唷唷的「嬰語」,卻鏗鏘有力,還輔以傳神的動作表情,為教會帶來哄堂歡樂。今天,Kanon穿起西裝昂然步上講台,說至激動處力敲聖經,「哈利路耶」喊得響亮,肉緊握拳時充滿力量,熱情冒汗時又老成地取出手帕抹拭,令教友們都變作他的小粉絲。雙親Damon及Kandi接受MSNBC電視台訪問,強調並沒誘導或刻意栽培兒子傳道,「倒是Kanon出奇地享受講道,把聖經學到的傳送給大家。可能是上帝特意選上這個小僕人吧。」

http://www.am730.com.hk/article.php?article=69630&d=1552#
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
俾你抖幾分鐘, 再吹過
咁快就軟籟籟呀?
吹番起佢

討論你唔得
九翕亦不是你強項
吹水你不能持久
回復  beebeechan

車,我話神父都啱用!歡迎教會團購
轉移都係您轉移啫
沙文 發表於 2011/8/28 22:38

呢兩日, 你跟本都唔知你自己噏乜架哩
你既目的就係想回個帖, 攞個尾彩咁呀?
回復 37# beebeechan

車,我話神父都啱用!歡迎教會團購
轉移都係您轉移啫

我邊有轉移啫?
沙文 發表於 2011/8/28 21:54

我地講緊你塊福地,
不是神父
回復 35# beebeechan

我邊有轉移啫?

神父唔駛負軛都呃到福地啦
沙文 發表於 2011/8/28 21:48

你咪轉移目標哩...
回復 33# beebeechan

神父唔駛負軛都呃到福地啦

我緊係唔咁自私淨保守自己老婆。

鎖住牧師先係長治久安之計也

神父都啱用!歡迎教 ...
沙文 發表於 2011/8/26 17:52

你既目標放係牧師到咋...
咁即係福地可以開放俾男教友享用?

小心一軛, 就塊福地俾人呃左。
不如一齊負軛
回復 31# beebeechan

我緊係唔咁自私淨保守自己老婆。

鎖住牧師先係長治久安之計也

神父都啱用!歡迎教會團購

都係因為我提點您唔好俾神父單獨同佢一齊先可幸保貞操啫 ...
沙文 發表於 2011/8/26 10:47

咁你老婆返教會時, 你有無鎖住佢?
回復 29# beebeechan

都係因為我提點您唔好俾神父單獨同佢一齊先可幸保貞操啫
我囡囡順利通過意粉測試, 唔使開invoice
你老婆過唔過到大麥粉測試就唔知勒
回復 27# beebeechan
多50 協克耳銀子都好
您試出令嬡被神父玩開張invoice去教區收數就未必收得到

天主唔會咁嘅
佢冇話唔可以用呢個方法去試試個女嘛
沙文 發表於 2011/8/26 07:56

你個女要放到荒野,  等個男子來抓著她,
於是...你個戶口便多了50 協克耳銀子!
回復 25# beebeechan

天主唔會咁嘅
佢冇話唔可以用呢個方法去試試個女嘛

天主係叫梅瑟發命叫磐石流水,並非叫佢擊石出水,但梅瑟唔係照足吩咐做,咪一樣work。所以,識轉彎至得咖

沙文 發表於 2011/8/26 07:34

好哩....咁跟番聖經故事既處理方法。

天主叫你用呢個方法去試老婆有無偷食, 你用黎試個女.....
都俾你 work 哩...識轉彎丫嘛!
不過, 從此罰你不舉40年, 你老婆個流奶流蜜既福地, 你離遠睇下還可以, 不得進入!
回復 22# beebeechan

天主係叫梅瑟發命叫磐石流水,並非叫佢擊石出水,但梅瑟唔係照足吩咐做,咪一樣work。
至於扶約櫃的正確方法,可用垃圾袋笠住來運送,則可扶住而無須摸到

做嘢要識轉彎至得咖
高級模式 | 發新話題
換一個