返回列表 回覆 發帖

影音使團「發現挪亞方舟」是被騙

這裡收集了一些教內批評影音使團(墮)謊舟騙局的資料:

http://hong-kong-liberal-religio ... 173376p5173376.html
林以略D狗流道理:要人地证明嗰D山上木頭结构如果唔系诺亚方舟,咁會系乜野?
謊舟~~~~
yes............

這是假的,是否等同方舟也是假?
這是假的,是否等同方舟也是假?
beebeechan 發表於 2011/10/8 11:28

咁不如等真係搵到先再信啦……

但係,「凡走過必留下痕跡」,咁耐都搵唔到,地球對全球十幾億基督徒黎講好大咩?
回复25#井里頭的bbc
quote:"這是假的,是否等同方舟也是假?"

咁肯定他们的是假的!妳系咪响其他地方又搵到『挪亚谎舟』呢?几时开嗰报道會呀?
總之影音使團應該犯左錯唔肯認。唉

話題要轉了嗎?
回復 28# jimmychauck

基督教係咁咖啦。若果基督教肯認錯就一早冚斗收檔啦,仲邊度有基督教喎?
咁不如等真係搵到先再信啦……

抽刀斷水 發表於 2011/10/8 12:25

咁點解你唔等到肯定左你老婆係愛到你一生一世, 到死的一日。。。先至同佢結婚呢?
其實結緍時, 覺得個老婆都唔錯丫。。。咪結囉

佢對你既愛, 係要結左婚先感覺到更多。
信仰既野, 有些都係先要信了, 才能找到更多。
要信時, 覺得個教都唔錯丫, 咪信囉。

有 d  野, 係無可能搵到先。
後遺症便是:錯失機會
回復  jimmychauck

基督教係咁咖啦。若果基督教肯認錯就一早冚斗收檔啦,仲邊度有基督教喎? ...
沙文 發表於 2011/10/9 00:42

乜基徒唔係個個都自認係罪人架咩?
不肯認錯認罪的實在是誰呢
回復 31# beebeechan
不肯認錯認罪的實在是您呢
認自己係罪人先係錯咖嘛
BTW, 順帶一提。
其實教會一向叫人認罪,係完全冇必要嘅。
請大家翻開Jhn 8:3 睼下
那位淫婦由頭到尾都冇認罪,一樣得到耶穌赦免

甚至,耶穌叫佢「我也不定你的罪.去罷.從此不要再犯罪了。」佢不但冇應承,連多謝都冇句就大搖大擺走人。
回復 30# beebeechan

講得幾好,唔阻你。
回復 33# 抽刀斷水

咁都話好?我而家發現當時的選擇係錯顧喎!
但係,好在我唔信夭主教,可以離婚
回复34#沙文

quote:“。。。好在我唔信夭主教,可以離婚”

阿柏芝同霆锋响菲律宾结婚,本来够话唔离得婚。但系因为美金印住因主之名所以咪解决所有困难咯!
回復  抽刀斷水

咁都話好?我而家發現當時的選擇係錯顧喎!
但係,好在我唔信夭主教,可以離婚:l ...
沙文 發表於 2011/10/9 23:54

咁仲唔離?
拿拿臨哩
回復  beebeechan
認自己係罪人先係錯咖嘛
BTW, 順帶一提。
其實教會一向叫人認 ...
沙文 發表於 2011/10/9 20:26

係咪你同老婆行房既細節,如何叫床,左癫右癲的情景你都會一一寫出來上網先,
回復  beebeechan
認自己係罪人先係錯咖嘛
BTW, 順帶一提。
其實教會一向叫人認罪,係完全冇必要嘅。
請大家翻開Jhn 8:3 睼下
那位淫婦由頭到尾都冇認罪,一樣得到耶穌赦免

沙文 發表於 2011/10/9 20:26

耶穌寬恕人是不計條件的,即使那婦人從未有悔改之心, 唔該都無講句。
同寬恕沙文一樣, 不會談條件。
(可能沙文俾老婆講得條件多, 如今晚想曳曳, 就要陪伴老婆讀五頁福音先...........)

耶穌曾醫好十個瞎子, 九個給醫好了便去如黃鶴, 人影都無, 只有一個回來講聲多謝, 難道耶穌便弄番瞎那九個咩?
quote:"根據香港特區政府從綜合住戶統計調查搜集所得的資料於二零零九年一月出版之第四十八號專題報告書(殘疾人士及長期病患者)刊載,現時全香港約有122,600人,即佔人口之1.8%,為視覺有困難人士。全失明的約有11,400人, 當中六成為六十歲或以上之長者; 而中度至輕度視障人士約有十一萬。"

to:bbc
唔该叫耶稣帮吓香港D盲人啦!
另外嗰9個失踪咗會唔會耶稣手术失败呀?
quote:
quote:"根據香港特區政府從綜合住戶統計調查搜集所得的資料於二零零九年一月出版之第四十八號專題報告書(殘疾人士及長期病患者)刊載,現時全香港約有122,600人,即佔人口之1.8%,為視覺有困難人士。全失明的約有11,400人, 當中六成為六十歲或以上之長者; 而中度至輕度視障人士約有十一萬。"

ali 發表於 2011/10/10 22:11

有無點數埋你?
你都好盲
正如經上所說的: 有眼不能看
高級模式 | 發新話題
換一個