返回列表 回覆 發帖

亞當就算不犯罪 人就不會因為意外死亡嗎?

"祢這狗神怎麼不去阻擋那隻蛇?"

wei777 發表於 2011/10/28 23:42

依家好多家長都係好戇居架.

亞仔俾同學舉報出貓, 佢會去校長到投訴點解老師唔監考時巡密d , 等佢個仔可以出到貓.

亞仔係超市俾人捉到高買, 佢投訴超市貨物擺放咁開放, 任由亞仔都撻到!

亞仔吸毒, 佢投訴警察點解俾人販毒.

亞仔被老師話成績低落, 佢投訴d同學仔帶壞佢乖仔.

亞當食左個果, 佢投訴:"祢這狗神怎麼不去阻擋那隻蛇?"
基基話那隻狗神係無所不知的,咁點解佢仲放那棵禁果樹落去伊甸園個度?
狗神明知夏娃同阿當會偷食禁果,仲攞棵禁果樹起佢地面前又比魔鬼入黎引下佢地,擺明係設局引佢地去偷食姐?
況且禁果樹係無必要放起伊甸園度姐,佢唔放棵樹落去咪乜事都無囉

AmiHO 發表於 2011/10/29 10:47

你的邏輯...要輯一輯
天主對他說:
你不可以嫖妓, 不可以貪他人妻, 不可殺人, 不可偷盜......

會唔會係好膠?
乜當时伊甸园已经有妓女同埋人妻啦?

"亞 sir 今晚請食飯!!"

到埋單時,亞 sir 話: 我只係話請食飯,無話請食餸,白飯我既,小菜錢要夾番。

腦殘至此,實無話可說了。
回復  beebeechan

不如食French cuisine, 白飯都慳番
沙文 發表於 2011/10/29 14:30

法國餐唔係多舊魚咩?
回復  beebeechan

謠傳啫。沙文 發表於 2011/10/29 14:47

你又膠唔哂,知道坊間好多野都係謠傳。
唔该讲清楚,YHWH几时同阿當讲话唔准叫鸡&唔准搞人妻?鸡&人妻都系阿當嘅後代!唔通妳话夏娃系。。

ali 發表於 2011/10/29 21:51

係啵, 在伊甸園內天主也無叫亞當不要爆粗, 不要殺人, 不要打飛機, 不要隨地吐痰, 不要用老翻.......

江山易改, 膠性難移
蛇只是誘惑夏娃,沒有強逼夏娃;
夏娃只是跟亞當分享,也沒有強逼亞當。
大抵人做了糟的決定,總要一個推給一個,不肯承認就是自己想做。

comet 發表於 2011/10/29 22:12

總算見你講番句中肯公道話。
啊!那...上帝,那個時候你在哪裡?

comet 發表於 2011/10/29 22:12

依舊約述事的次序舖排, 天主應安排依諾, 諾厄的出現, 勸世人悔改。 也可能叫各大小先知厄里叟, 厄里亞, 依撒意亞。。等準備就緒, 出動到人間講天主的道。
高級模式 | 發新話題
換一個