返回列表 回覆 發帖

絕食

點解陳樞機絕食三日咁少?
一直絕食到廢除校本條例為止先有希望,絕三日,明眼人都睇得出係扮嘢啦,只能得到修女、小學生支持。若肯無限期絕食至廢除校本條例,我都撑陳樞機!
Don't know where God is but the Devil is in the details
回復 10# Guest from 113.95.48.x

樞機偉大,知其不可為而為之嘛
自焚无用

参照法/轮/功
回復 4# 抽刀斷水

樞機求賢,該來此處三顧草蘆向我請隆中對,冇理由要我移玉拜訪佢者也。

樞機切 J苦肉計乃是史無前例,舉世哄動,必能吸引CNN, 美联社、路透社、法新社、塔斯社現場直播,教宗親臨觀禮,到時港府便承受極大國際政治壓力,就有望扭轉乾坤,重審校本惡法矣。

倘若咁都未得,山人亦設定有錦囊妙計:自焚殉道

若自焚都唔得,我信天主教又點話
回復  沙文

寫封信向佢建議啦:

如果佢真係切,我即刻叫阿仔返教堂! ...
抽刀斷水 發表於 2011/10/29 11:34

聖經中有條友口輕輕話如果神令佢打勝仗,佢返到屋企第一個跑出來的要用來祭神謝恩。

點知出來的就是他心愛的獨女。

你又做了聖經故事既人版哩。
推廣自虐,唔怪得D後生仔女成日界手自虐啦。 ...
抽刀斷水 發表於 2011/10/29 09:54

暴飲暴食縱慾三日,又是否是推廣自虐身體?
回复4#

quote:“如果佢真係切,我即刻叫阿仔返教堂!”

你系咪想朝拜『偶像物』?!
回复3#
廉颇老矣,尚能犯否?唔切都大概無乜用了!
回復 3# 沙文

寫封信向佢建議啦:http://www.catholic.org.hk/v2/b5/a10contact.html

如果佢真係切,我即刻叫阿仔返教堂!
回復 2# 抽刀斷水

點解唔利用切 j 既痛苦黎表示對輸左官司既哀悼呢?為咗天國的緣故自閹,一舉兩得豈不美哉?
佢好似話希望利用身體既痛苦黎表示對輸左官司既哀悼喎。

推廣自虐,唔怪得D後生仔女成日界手自虐啦。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
高級模式 | 發新話題
換一個