返回列表 回覆 發帖

上帝面前,撒旦只能甘拜下風...

回復 15# beebeechan
不過睇維基寫話1世紀既人口只有2.7億人左右呢~10世紀都係得4億
100-200個人就有一個比上帝殺死la~
按比例的話,70億人口就3500萬-7000萬吧
回復  beebeechan
不過睇維基寫話1世紀既人口只有2.7億人左右呢~10世紀都係得4億
100-200個人就有一個比上 ...
Guest from 1.64.147.x 發表於 2011/11/17 20:52

我忘登入了,補充一下,wiki的資料是估計人口,真確度倒是不太清楚了
回复15#bbc
quote:“地球人口70億哩,在聖經述事的時框内,罰2476633個人,給70億人警惕,比例上是老荳在3000個仔中罰一個做錯了事的仔。”

你点计数架!当今世上已经70億人啦!从有人类历史到今日累积大概700-800億人。做野太粗疏了,唔怪得咁多人插你!
回复15#bbc

你点计数架!当今世上已经70億人啦!从有人类历史到今日累积大概700-800億人。做野太粗疏了,唔怪得咁多人插你!

ali 發表於 2011/11/17 23:33

我粗疏也不至九翕
从有人类历史到今日累积大概700-800億人。----點計出黎?
點解唔話8000億, 80000億?
九翕當秘笈之卦!
最憎人講埋d無根無據既廢話
回复24#bbc
quote:"我粗疏也不至九翕
从有人类历史到今日累积大概700-800億人。----點計出黎?

九翕當秘笈之卦!"

"当今世上已经70億人啦!"
你认错就好啦!
然后说明点解唔系700-800億人啦!
回复15#bbc

唔怪得咁多人插你!
.
ali 發表於 2011/11/17 23:33

唔知點解所謂插我既人, 插插下都潛哂水,
口都啞哂咁囉
回复24#bbc

然后说明点解唔系700-800億人啦!

九翕當秘 ...
ali 發表於 2011/11/17 23:46

九翕800億既又唔係我,
關我隠事咩

行街都會踼到垃圾哩....呢d九翕咪當壇上垃圾囉.
回复26#bbc
quote:"唔知點解所謂插我既人, 插插下都潛哂水,
口都啞哂咁囉"

插完都好应该休息一吓,又或者训番一觉卦!咁你应该好开心吧,咁多人插你!
回复26#bbc
咁你应该好开心吧,咁多人插你!

ali 發表於 2011/11/17 23:50

我幾時都係粉絲多,
你唔嫉忌得咁多架哩
回复27#
quote:“九翕800億既又唔係我,
關我隠事咩”

都系用你嘅逻辑者!成日叫人证明『神』之不存在!
回复27#

都系用你嘅逻辑者!..
ali 發表於 2011/11/17 23:52

咁我既邏輯咪好好用囉, 你爭相學習
回复29#bbc
quote:"我幾時都係粉絲多,
你唔嫉忌得咁多架哩"

有一度菜Arm嗮你罗;海鲜粉丝煲(Seafood fans 煲)
回复31#bbc
quote:"咁我既邏輯咪好好用囉, 你爭相學習"
天下文人一大抄啦!圣经都系抄来抄去姐!
回复31#bbc
quote:"咁我既邏輯咪好好用囉, 你爭相學習"
天下文人一大抄啦!圣经都系抄来抄去姐! ...
ali 發表於 2011/11/18 00:00

係咩...
你搵到原創者呀?
回复29#bbc
quote:"我幾時都係粉絲多,
你唔嫉忌得咁多架哩"

有一度菜Arm嗮你罗;海鲜粉丝煲(Seafood fan ...
ali 發表於 2011/11/17 23:57

咁係咪我是 seafood 你是 粉絲?
伯多祿本是漁夫, 你話多唔多 seafood 呢?
回复35#

你賣Seafood但我無兴(性)趣。。喔!
回复35#
quote:“伯多祿本是漁夫, 你話多唔多 seafood 呢?”

难怪贵教嘅神职人员咁钟意搞Seafood啦!
回复34#
quote:“係咩...
你搵到原創者呀?”

讲你又未必识,识你又唔认。。嘅!
回复34#

讲你又未必识,识你又唔认。。嘅! ...
ali 發表於 2011/11/18 00:28

大前提是你講都未識講
回复35#
quote:“伯多祿本是漁夫, 你話多唔多 seafood 呢?”

难怪贵教嘅神职人员咁钟意搞Seafood啦! ...
ali 發表於 2011/11/18 00:21

怎麼突然間你都降格到小基咁既級數,只懂seafood?
爛泥扶唔上柄?
高級模式 | 發新話題
換一個