返回列表 回覆 發帖

上帝由做地球,亞當到約瑟都只是4千年

我又引用下我基基男友嘅答法!
我問他:你是否信有恐龍?
他說:有
我:咁聖經無講!
他:因為聖經係人寫,當時又未有人!恐龍又唔識寫字!
我又問:你信有外星人嗎?
他:信
我:咁你咪反聖經!
他:上帝是萬能,你唔比外星人都係神創造架?!
我:無言!勁!

咁到時要借外星人本聖經來見識下鳥!
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼
我又問:你信有外星人嗎?
他:信
我:咁你咪反聖經!
.
金大小姐 發表於 2011/12/17 06:11

點解有外星人等同是反聖經? 勁!!!
真係要見識下你既見解

因為聖經無講,聖經也沒有說神創造萬物的時候有造外星人
同埋不嬲啲神職人員都唔信架麻!
但就算係普通人都未必信啦!
不過點講都好,佢一句,總之就要信啦!
咁之後就無嘢好講,因為啱定錯佢地都信架嘛
50 字節以內
因為聖經無講,不嬲啲神職人員都唔信架麻!

金大小姐 發表於 2011/12/17 07:47

係咩? 係咁架咩?
神職人員不能信有外星人架咩?
唔係不能係不嬲
50 字節以內
唔係不能係不嬲
金大小姐 發表於 2011/12/17 07:55

你識幾多個神職人員呀又?
聖經也沒有說神創造萬物的時候有造外星人
50 字節以內

呢個係梵蒂岡天文台台長 Jose Gabriel Funes 神父, 佢對外星人好有研究

你唔好坐係井底下評天哩
聖經也沒有說神創造萬物的時候有造外星人
金大小姐 發表於 2011/12/17 08:00

天主不是只用聖經向人作出啟示.,
所以咪要盲目咁信囉!講完!
我成日都搵嘢去問我基基男友!
問得多佢就話再問即係質疑上帝啦!
咁會得到後果…總之就信唔好問!
你地D基基真係比上帝教得幾好!
個個一樣性格
50 字節以內
如果真係咁盲目嘅話就等同埋果啲迷信飲符水無分別啦!
我同男友講,你想我信我都要問清楚我信啲咩架!唔係人叫你信就信架嘛
50 字節以內
天主不是只用聖經向人作出啟示.,
beebeechan 發表於 2011/12/17 08:02

天主不是只用聖經向人作出啟示,請問其他聖經以外既啟示、你們有咩萬無一失、準確既方法,判斷到那些啟示必定來自天主而不是人既老作?
例如聖母升天,是公元第六世紀才開始流傳,係你們教宗夾硬話係天主啟示他們既,根本你們大量所謂傳統都是靠人以訛傳訛、然後弄假當真。
天主不是只用聖經向人作出啟示,請問其他聖經以外既啟示、你們有咩萬無一失、準確既方法,判斷到那些啟示必定來自天主而不是人既老作?
例如聖母升天,是公元第六世紀才開始流傳,係你們教宗夾硬話係天主啟示他們既,根本你們大量所謂傳統都是靠人以訛傳訛、然後弄假當真。
.
大黃傻貓 發表於 2011/12/18 20:08

識唔識判斷是神的啟示, 一切都係講關係。

一對初相識小情人, 點去判斷對方的一個眼神, 笑容, 說話, 舉動是互相有 feel, 不是自作多情, 話你係咸濕佬你以為我當你係情人, 弄假當真先?

(噢。。。。唔記得你係唔懂呢種經驗添)
回復 33# beebeechan

一個盲基人, 點去判斷神, 笑容, 說話, 舉動是互相有 feel, 如何證明耶徒不是自作多情,將聖經弄假當真先?

(噢。。。。唔記得你係唔懂呢種經驗添)
你都唔知幾鬼鐘意同我玩就真
我已經唔騷你, 你係都要引我

呢帖係第九勒...
咁去到十會點? ...
beebeechan 發表於 2011/12/17 03:51

會點?會一早轉貼咗過去香港討論區,比人知你答極都答唔到笑q死人咁囉~喔呵呵~
會點?會一早轉貼咗過去香港討論區,比人知你答極都答唔到笑q死人咁囉~喔呵呵~ ...
芝士蛋糕 發表於 2011/12/25 15:29

咁好呀, 我唔使四圍走添
拜托哩啵....
係咁好呀, 一早轉貼咗過去香港討論區,你拜托我比人知你答極都答唔到笑q死人咁囉~喔呵呵~ ...
白人 黃種人 黑人 印度人
外表差異如此之大
怎麼可能是同一個亞當生下的後代?
高級模式 | 發新話題
換一個