返回列表 回覆 發帖

上帝由做地球,亞當到約瑟都只是4千年

噢,bbc都未必知道喔!
ali 發表於 2011/12/8 12:45

噢, 點名添!

你想要學術性回應, 定係沙文式回應先
点回應聖經都是假的.
芝士蛋糕 發表於 2011/12/9 09:36

既然是假的,你又引來引去?

既然是假的, 咁就跟本不存在人類只有6000年呢個問題囉....
呵呵

估唔到咁快就搞掂
即是話比你知,聖經只得6千年歷史,無論你怎樣回應都好,聖經都是假的.
芝士蛋糕 發表於 2011/12/10 10:31

法庭對被告說,無論你拿出甚麼証據,你都一定判有罪。
(咁何必開庭?多銀魚哩!)

這種文革式的批判我才無興趣。
給我彈開!
亞當只是生了一個兒子,
cannypp 發表於 2011/12/10 22:52

你的聖經知識真過了不起!
真陰莖!

一個蠢旦以1+1是3的數學基礎,怎會打後能計出正確的數?
即使還有該隱與亞伯
能夠繁殖後代的女性去了哪?
不過BBC說過創世記的記錄多是比喻吧,不用認真對待吧? ...
cannypp 發表於 2011/12/10 23:21

嗯.....你總算還識改口..

睜大你的眼, 讀清楚創世紀第五章先返來同我論!!
即使還有該隱與亞伯
能夠繁殖後代的女性去了哪?
不過BBC說過創世記的記錄多是比喻吧,不用認真對待吧? ...
cannypp 發表於 2011/12/10 23:21

你女友, 你老婆, 你個女.....都是女人一個, 一個生物而已, 不用認真對待吧?

要認真與否, 好個人既唶.

有人會好有心機咁去煮一餐飯, 三餸一湯
有人會狼吞咁塞個漢堡飽落肚又係一餐.
是你自己入來答的,應該是你自己彈返出去,

芝士蛋糕 發表於 2011/12/11 15:27

似乎係我在呢個壇既資歷日子都比你深, 比你多
是你自己入來搭訕就真.
而且, 我亦唔係回應你, 你自作多情哩.
我係應#2 要求回應唶
有人好想知我點睇架喎.

在#4 你仆到入來回應我就真.
是你自己入來答的,應該是你自己彈返出去,
識答就答,唔識就認唔識,廢話小講,
上帝由做地球,亞當到約瑟都只 ...
芝士蛋糕 發表於 2011/12/11 15:27

睇你把口就話: "唔要, 唔要...你好鬼衰架"
個心就好想要.
扭扭拎拎, 諸多做作!
扭扭拎拎, 諸多做作!廢話多多!識答就答,唔識就認唔識,你已經發了8個帖,10帖為限,唔好浪費我時間陪你廢話! ...
芝士蛋糕 發表於 2011/12/12 10:41

你都唔知幾鬼鐘意同我玩就真
我已經唔騷你, 你係都要引我

呢帖係第九勒...
咁去到十會點?
我又問:你信有外星人嗎?
他:信
我:咁你咪反聖經!
.
金大小姐 發表於 2011/12/17 06:11

點解有外星人等同是反聖經? 勁!!!
真係要見識下你既見解
因為聖經無講,不嬲啲神職人員都唔信架麻!

金大小姐 發表於 2011/12/17 07:47

係咩? 係咁架咩?
神職人員不能信有外星人架咩?
唔係不能係不嬲
金大小姐 發表於 2011/12/17 07:55

你識幾多個神職人員呀又?

呢個係梵蒂岡天文台台長 Jose Gabriel Funes 神父, 佢對外星人好有研究

你唔好坐係井底下評天哩
聖經也沒有說神創造萬物的時候有造外星人
金大小姐 發表於 2011/12/17 08:00

天主不是只用聖經向人作出啟示.,
天主不是只用聖經向人作出啟示,請問其他聖經以外既啟示、你們有咩萬無一失、準確既方法,判斷到那些啟示必定來自天主而不是人既老作?
例如聖母升天,是公元第六世紀才開始流傳,係你們教宗夾硬話係天主啟示他們既,根本你們大量所謂傳統都是靠人以訛傳訛、然後弄假當真。
.
大黃傻貓 發表於 2011/12/18 20:08

識唔識判斷是神的啟示, 一切都係講關係。

一對初相識小情人, 點去判斷對方的一個眼神, 笑容, 說話, 舉動是互相有 feel, 不是自作多情, 話你係咸濕佬你以為我當你係情人, 弄假當真先?

(噢。。。。唔記得你係唔懂呢種經驗添)
會點?會一早轉貼咗過去香港討論區,比人知你答極都答唔到笑q死人咁囉~喔呵呵~ ...
芝士蛋糕 發表於 2011/12/25 15:29

咁好呀, 我唔使四圍走添
拜托哩啵....
高級模式 | 發新話題
換一個