返回列表 回覆 發帖

挪亞是怎樣帶...............上方舟的?

嘩.......你又覺得「又舐我口水」?又唔答問題,真係一隻思覺失調精神病左閃右避的過街老鼠....唉 ...
芝士蛋糕 發表於 2011/12/25 15:41

你話我迴避你問題?
本帖我問你既, 你亦在扮失明, 扮唔識字, 扮睇唔到呀?

(1)鷸蚌相爭教既道理係假架咩?

(2)其實, 如教都未曾入過, 何解會有離教?

(3)古時有智慧的人懂用易明的故事來說理,點解天主唔可以用易明既故事來說理?

(4)所以, 方舟, 唔可以「唔係真」既!!
我講得岩唔岩呢?

你繼題同我答哂佢, 不然, 我不會同你升「呢」, 你永遠都係停在「我講乜, 你跟住照講乜」既的層次!
我係樓主,我發出問題你迴避我問題?
本帖我問你既係~ 挪亞是怎樣帶北極熊,南極的企鵝,西方國家的火雞,中國的熊貓,澳洲的袋鼠上方舟的?你在扮失明, 扮唔識字, 扮睇唔到呀?
係人都知:
(1)鷸蚌相爭教既道理係假架咩?係人都知係唔等於(4)所以, 方舟, 唔可以「唔係真」既!!

(2)其實, 如教都未曾入過, 何解會有離教?係人都知係唔等於(4)所以, 方舟, 唔可以「唔係真」既!!

(3)古時有智慧的人懂用易明的故事來說理,點解天主唔可以用易明既故事來說理?係人都知係唔等於(4)所以, 方舟, 唔可以「唔係真」既!!

只有有思覺失調精神病的人唔知,仲以為(1)(2)(3)係等於(4)
你的思覺失調精神病已經升咗「呢」, 你永遠都係停在「有思覺失調精神病又左閃右避的過街老鼠」的層次! 你真可憐!
只有有思覺失調精神病的人唔知,仲以為(1)(2)(3)係等於(4)
你的思覺失調精神病已經升咗「呢」, 你永遠都係停在「有思覺失調精神病又左閃右避的過街老鼠」的層次! 你真可憐!

芝士蛋糕 發表於 2011/12/27 17:44

咁既回應, 不及格!
發還再寫
再試過哩

評分: 丁級, 30%不到!
「有思覺失調精神病又左閃右避的過街老鼠」
看, 我加了落簽名檔哩, 你不用次次都重復呢句, 喃嘸咁!
回復 104# beebeechan
你自認咗,即係冇人冤枉你啦,哈,喔呵呵~
回復  beebeechan
你自認咗,即係冇人冤枉你啦,哈,喔呵呵~
芝士蛋糕 發表於 2011/12/29 17:20

哈。。。乜我講既話咁有效力架咩?
喂。。。咁我將簽名檔改成:
豬屎彈膠成日跟我尾,聞我臭屁
咁我咪贏哂囉?係咪呀?
你要證明蜘蛛"合"不是真的
你要用被蜘蛛咬唔會交換dna更唔會dna合成
所以蜘蛛合不是真的
如果唔咁講既話,請你證明一次蜘蛛合不是真的
唔好拉開話題唔好話e樣個樣而唔正面回答問題
芝士蛋糕同bbc不要離題...回到問題!!
路人甲
你要證明蜘蛛"合"不是真的
你要用被蜘蛛咬唔會交換dna更唔會dna合成
所以蜘蛛合不是真的
如果唔咁講既話,請 ...
him1006 發表於 2011/12/31 22:59

最離題萬丈的就是你這帖!
你想翕乜?
(3)古時有智慧的人懂用易明的故事來說理,點解天主唔可以用易明既故事來說理?

(4)所以, 方舟, 唔可以「唔係真」既!!
我講得岩唔岩呢?
beebeechan 發表於 2011/12/26 04:16

天主是不會說謊的呀~~~何必編噓一個不存在事實的故事噓謊我們呢?

對現實現世從不說謊不就是天主的原則嗎?你這該死可憐的異端,小心西班牙國王派出海軍拘捕你耶!

還是案你的性格要拒捕喊宣揚方舟只是上帝所編造的故事~聖經中不是全然的真實?
禍祺禍祺,上主尊高無比,栽枉天主那人必得咒詛與禍患.

你說:

「噢...還有, 唔記得提你, 那時還未有釘鐡 (鐡器時代尚未登埸), 木條應只靠榫頭, 繩綁和用膠黐著.

要談方舟故事不合科學情理的地方, 睇怕列三, 五頁也未完.
看來, 由我數出來的比你能數出來的還要多.」

看來什麼是真什麼是假你都知道?你還樂於頂個耶穌照片發言踢自己屁股.....以上我的感官是你自己喜歡踢你自己的屁股!小偷都知道自己是小偷了不敢列說出自己幹的事情,你到樂意擺張耶穌相片宣揚「我知道聖經創世紀所記載方舟的事不合情理!我數出來的比你能數出來的還要多!」看來是你自己有被虐狂來的!宣揚耶穌的真實而後舉發自己頂養的記載只是講個故事是與事實不符的,然後自己踹踹自己做樂一番讓大家開懷的笑一笑!

上帝那麼利害!?怎麼不來場只殺人不殺度物的病種?我是全能的上帝還要你這bbc的小蟲來宣揚我?要你造一座450呎長?75呎闊?45呎高的木船?然後,「嘿,去幫我造一艘船巴,因為我不會造船呀!所以你去造艘方舟給我!在幫我養養豬羊牛狗、大象!」還要拜託拜託妥一票,然後在幫我養幾群動物!這可不是多造幾顆中子星!!!!因為我想要下場大雨而以!!!!

歐...撲嗤....

你都揮拳打自己了,何不再踹你一腳.正是合你心意!

那把M60E機槍輕載260發子彈打個沒完很奇怪嗎?
見人見智哩, 除了一點白痴氣, 尚可以的。
beebeechan 發表於 2011/12/22 10:11

現在敝人31歲了,敝人俊美非凡,有一位頂尖的占星學家推算出我40歲的樣子,推算出來我40歲樣冒就和下面那張圖像是一模一樣!樣冒的對比是百分之一百!

甩毛, 樣衰
現在敝人31歲了,
dior13dior13 發表於 2012/1/5 01:36

31 歲, 只有13 歲腦袋

你比13歲的腦袋還更衰更可憐,可以說出人殺了700輛戰車的駕駛員,等於殺害了敵人7000輛戰車.起不哀切?

而且我覺得你還是聖經無誤論的錯反者,一位異端!
高級模式 | 發新話題
換一個